به گزارش ايرنا خوزستان در كنار آثار طبيعي فراوان خود در گوشه گوشه استان، در مركز استان نيز آثار باستاني قابل توجهي دارد.
بر اساس آمار اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين استان ، اهواز 35 اثر ثبت شده در فهرست ملي كشور و ده ها محوطه و بناي باستاني دارد كه نيازمند بررسي و شناسايي، ثبت، تعيين عرصه و حريم، كاوش و مرمت است .
به گفته كارشناسان عرصه گردشگري، توجه به ميراث فرهنگي خوزستان فرصت مناسبي براي جذب گردشگر، تحكيم وحدت بين همه اقوام و سرمايه گذاري به منظور اشتغال زايي است.
همه ساله در روز طبيعت مناطق گردشگري و تفريحي خوزستان ميزبان مسافران بسياري است كه البته برخي ازاين جاذبه ها همچنان براي عموم ناشناخته است.
**كول خرسون دزفول
دره «كول خرسون»،يا «اشكفت زرده» دزفول دره شگفت در 25 كيلومتري شهرستان دزفول و در جاده اين شهر به سمت شهيون نرسيده به بيشه بزان قرار دارد. در فصل گرم تابستان درون اين دره مي توانيد دماي زير 20 درجه را تجربه كنيد. جوشيدن چشمه هاي ديواره اي اين دره به يك دره شگرف تبديل نموده است. اين دره داراي آب دائمي، آبشار، ابچكان ، بيشه زار و انواع روييدني هاي خاص منطقه مي باشد.
**نرگس زار بهبهان
يكي از قديمي ترين نرگس زارهاي طبيعي ايران و منطقه زاگرس در استان خوزستان و شهرستان بهبهان است، كه قدمت آن به قبل از ميلاد مسيح برمي گردد و مساحت آن 500 تا 700 هكتاره و از ميدان بيدبلند فعلي تا منطقه تنگ تكاب و حتي كردستان بهبهان گسترده بوده است. نرگس زار بهبهان هم اكنون هم از جمله مناطق مهم و باسابقه رويش و پرورش گل نرگس بوده و از نرگس زارهاي طبيعي و معروف ايران محسوب مي شود.
**پارك جنگلي دزفول
عباس آباد بخشي از جنگل هاي ملي دز است كه در جنوب شهر دزفول و در كنار روستاي با همين نام واقع شده است. جنگل هاي دز آخرين بازمانده جنگل هاي مناطق نيمه گرمسيري مي باشند .فضاي بيشه عباس آباد به صورتي بكر و زيبا در كنار رود دز گسترده شده و فاصله آن تا شهر حدود 10 كيلومتري است. شهر دزفول به دليل نوع پوشش درختان معمولا تمام سال سبز است اما در اين بيشه زيبا درختان در فصول مختلف سال تغيير رنگ داده و مي توان در آن به زيبايي پاييز و ساير فصول را لمس كرد.
**اروند رود آبادان
رودخانهٔ پهناوري است در جنوب غربي ايران و در مرز ايران و عراق كه از همريزش رودهاي دجله، فرات و سپس كارون پديد آمده است. كشتي راني در اين رود و ديدن لنج هاي پهلو گرفته همواره يكي از جاذبه هاي گردشگري اروندرود محسوب مي شود. دجله و فرات پيش از پيوستن به كارون در شهر قرنه در 375 كيلومتري جنوب بغداد به هم مي پيوندند.
درازاي اروندرود از قرنه تا ريزشگاه آن در خليج فارس 190 كيلومتر است. ريزشگاه اروندرود در ميان شهر ايراني اروندكنار و شهر عراقي فاو است.
**پل پرزين
دره ي وسيع و فرح بخشي به نام ' پرزين ' در شرق گتوند قرار دارد و چون از روي اين دره، پلي آهني مي گذرد، به اين منطقه پل پرزين مي گويند. در دره ي پرزين، علاوه بر مشاهده چشمه هاي متعدد و آبشارهاي زيبا با سنگ هاي قنديل بسته، مي توان دالان هاي طبيعي، پونه، گل و گياهان طبي را مشاهده كرد. اين مكان تفريحي در واقع دره اي است سرسبز و خنك و داراي آبشارها و بركه هايي زيبا و ديدني ست.اين مكان به دليل هواي مطبوع در گرماي خوزستان گردشگران بسياري رو جذب مي كند.
**منطقه ديدني باجول
باجول منطقه خوش آب و هواست، در جنوب شهر ايذه، است. پس از آبگيري درياچه سد كارون 3 و مشرف شدن به دامنه كوه منگشت و درياچه سد، اين منطقه به يك قطب گردشگري تبديل شده است. يكي از آثار نجات يافته تاريخي آن منطقه، نقش برجسته باجول مي باشد كه از دوران شاهان محلي اليمايي در دوره امپراتوري اشكاني به جا مونده است.
**غار پبده
يكي از مهم ترين غارهاي استان خوزستان ، غار پبده در شمال شهرستان لالي است كه آثار زندگي از 17 هزار سال پيش در آن به دست آمده است . غار تاريخي- طبيعي پبده كه در شهرستان لالي خوزستان قرارداره توسط گروه كوهنوردي نسيم انديمشك و انجمن دوستداران ميراث فرهنگي تاريانا به طور كامل شناسايي و نقشه برداري شد. گريشمن در گزارش سفر خود به اين منطقه، از اين غار به عنوان يك زيستگاه انسان پارينه سنگي ياد كرده است.
**تالاب شادگان
تالاب شادگان كه يكي از بزرگترين تالاب هاي ايران است، در جنوب استان خوزستان و شهر شادگان جاي دارد. عليرغم تنوع زيستي غني و جاذبه هاي گردشگري فراوان، متاسفانه هنوز در كشور و حتي استان خوزستان ناشناخته مانده است.
قايق سواري در تالاب شادگان و گشت زني در بخش هاي مختلف آن به خصوص عصرها از جمله تفريحاتي است كه در سفر به خوزستان نبايد از دست داد.
**اسكله هنديجان
اين بندر زيبا و اسكله صيادي آن در كنار آبي آرام و گاه مواج خليج فارس و قايقهاي بيشماري كه زيبايي خاصي به آن دادهاند نه تنها تفريحگاه مردم محلي است بلكه يكي از اولين مقاصد گردشگراني است كه قدم به خوزستان و هنديجان ميگذارند و به دنبال جاهاي ديدني خوزستان هستند.
**روستاي مال آقا
روستاي زيباي مال آقا را بدون شك بايد بهشت خوزستان ناميد؛ جايي كه حتي در گرمترين روزهاي تابستان نيز آبوهوايي خنك دارد و پذيراي مهمانان زيادي است. روستاي مال آقا از توابع شهرستان باغملك در شمال استان خوزستان است و فاصلهاي تقريبا 1٫5 ساعته با اهواز دارد.
رودخانه زيبايي كه از ميان باغهاي اين روستا ميگذرد فضايي رويايي براي استراحت در دامان طبيعت و فرار از دغدغههاي زندگي شهري پديد ميآورد.
**درياچه سد دز
جزيره پلاژ سد دز يكي از جاهاي ديدني خوزستان است كه در موقعيت 23 كيلومتري شمال شرق شهرستان انديمشك واقع شده. جزيرههاي كوچك و بزرگ مختلفي در اين درياچه شكل گرفته كه پلاژ بزرگترين آنها و يكي از مهمترين جاذبههاي گردشگري انديمشك به شمار ميرود.
منظره زيباي درياچه سد دز در واقع در منطقه حفاظت شده چهل پا در دل كوههاي تنگوان رشته كوه زاگرس قرار دارد و گردشگران در كنار سكونت در يك جزيره زيبا كه پر است از درختان بادام كوهي، كنار، بلوط و انجير، از ديدن منظره كوهستان و تنفس هواي دلانگيز آن هم تجربه بينظيري از طبيعت خوزستان كسب ميكنند.
**دشت شيمبار
دشت شيمبار يا شيرين بهار، مرز استان خوزستان و چهارمحال و بختياري است كه 75 كيلومتري مسجدسليمان قرار دارد و با ده هزار نفر جمعيت پراكنده روستايي و عشايري يكي از پرجاذبهترين نقاط تفريحي اين شهرستان است.
شيرين بهار شامل مناطق: تنگ سنو (تنگ سنان)، پل نگين، گذرگاه، امامزاده صالح ابراهيم مي باشد. وجود چشمه هاي متعدد و آبشارهاي زيبا و همچنين وجود رودخانه اي معروف به شط شيمبار در كنار جنگل پوشيده از انواع درختان بلوط، بادام، بوته هاي وحشي مانند: قارچ، و انواع مركبات، انگور كوهي، توت، انار و سيب زيبائي خاص به اين منطقه داده است. وجود كوههاي سر به فلك كشيده و مناسب كوهنوردي و پوشيده از گلها و بوته هاي متنوع و انواع حيوانات زيبائي منطقه را دوچندان كرده است.
9887/6002
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۳۵
اهواز – ايرنا- استان خوزستان به دليل دارا بودن جاذبه هاي گردشگري بسيار و آب و هواي مناسب در فصل بهار همواره يكي از مقاصد اصلي مسافران نوروزي به ويژه براي گذراندن تعطيلات به ويژه در روز طبيعت است.