اروميه- ايرنا- همايش ' يك نهال به جاي سبزه ' به مناسبت گراميداشت روز طبيعت با حضور200 نفر از اصحاب رسانه، مسئولان استاني و دوستداران طبيعت در اروميه برگزار شد.

رئيس سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي روز يكشنبه در حاشيه اين همايش در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: در اين همايش حاميان طبيعت با هدف ترويج فرهنگ كاشت نهال بجاي هدر رفت آب و گندم، 200 اصله نهال غرس كردند.
اسمعيل كريم زاده با اشاره به اينكه اين نهال ها غيرمثمر جنگلي از نوع كاج و سرو خمره اي و درخت ' ون ' بوده، ادامه داد: ترويج فرهنگ استفاده از مشاركت مردم در حفظ و احياي عرصه هاي ملي و ترويج درختكاري در جامعه از جمله اهداف مهم اين همايش است.
وي افزود: مشاركت مردمي اصل اول در حفاظت از عرصه هاي طبيعي است و خود مردم بايد از تخريب محيط زيست و آسيب رساندن به درختان و جنگل ها خودداري كنند.
به گزارش ايرنا اين همايش با همكاري مسئولان جهاد كشاورزي، منابع طبيعي، اصحاب رسانه و خانه مطبوعات آذربايجان غربي برگزار شد.
استفاده از گندم و عدس براي كاشت سبزه نوروزي در سال هاي اخير با اعتراض برخي از فعالان محيط زيست همراه بوده اما متاسفانه فرهنگ آن هنوز در سطوح مختلف جامعه نهادينه نشده است.
به گفته يك كارشناس كشاورزي هر كدام از 20 ميليون خانوار ايراني اگر به اندازه 100 گرم در مصرف بيهوده گندم يا عدس در روزهاي پاياني سال صرفه جويي كنند، 2 هزار تن از اين محصولات استراتژيك در سطح كشور صرفه جويي مي شود.
يك فعال محيط زيست نيز با انتقاد از دور ريختن سبزه ها در روز طبيعت، معتقد است كه كاش در محل تجمع مردم در روز طبيعت، جعبه هايي براي جمع آوري اين سبزه ها تعبيه شود تا روستاييان و دامداران براي تغذيه دام و طيور از آنها استفاده كنند.
فعالان زيرست محيطي مي گويند: 50 درصد از گاز متان موجود در جو (كه جزو گازهاي گلخانه‌اي بوده) حاصل رهاسازي زباله هاي تر در طبيعت است.
8135/3072