به گزارش روز یكشنبه خبرنگار ایرنا، اعتكاف در لغت به معنای توقف در جایی و در اصطلاح فقهی هم به معنی ماندن در مسجد به قصد عبادت است. روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم ماه قمری ایام البیض گفته می شود كه مردم در این ایام با حضور در مراسم اعتكاف به راز و نیاز با معبود خود می پردازند.
دانشجویان و استادان دانشگاه ها نیز با حضور در مساجد دانشگاه ها از جمله تهران در این مراسم حضور یافته اند و اعتكافی از جنس دانش را برپا كرده اند.
اعتكاف فصلی است برای بهره مندی بیشتر از رحمت الهی، شستن آلودگی گناهان، پاك نمودن نامه اعمال، نورانی ساختن دل و صفا بخشیدن به روح است.
اعمال معتكفین در این روزها با دعا، توسل، مناجات و قرائت قرآن همراه است، خویش را از تاریكی و سیاهی نفسانیات و وسوسه های شیطانی دور می كنند و به جان خویش طراوت بخشیده و درون خود را از انوار الهی روشن می كنند.
یكی از معتكفین مسجد دانشگاه تهران روز یكشنبه به خبرنگار ایرنا گفت كه اعتكاف فرصتی برای انسان است تا با خلوت كردن با خدا به فقر و وابستگی خود در تمامی زمینه ها به معبود خود بیاندیشد و راهی را برای تقریب با معبود خود بجوید.
این معتكف، مراسم معنوی اعتكاف را فرصتی طلایی می داند تا در پیچ و خم های مادی، افراد خود را بازیابند و به قصد بهره بردن از ارزش های معنوی، از علایق مادی دست بكشند و به رشد و تعالی برسند.
معتكف دیگری هم می گوید: اعتكاف روحیه معنوی و توجه به ارزش های الهی را تقویت می كند و ما با اعمالی مانند روزه، نماز، مناجات، قرائت قرآن و اذكار به دنبال شستشوی دل های زنگ زده از آلودگی ها هستیم.
** اعتكاف نقطه عطف برای رسیدن به بندگی خدا است
مدیر روابط عمومی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهمیت مراسم معنوی اعتكاف اشاره كرد و گفت: اعتكاف نقطه عطفی برای رسیدن به بندگی خدا و تقرب به ذات اقدس الهی است.
حجت الاسلام حمید نیك زاد اظهار كرد: همه معتكفین در جایی كه خانه خداست دور هم جمع می شوند و یك رنگ برای رسیدن به این هدف مهم و نیز زدودن آلودگی ها به راز و نیاز مشغول می شوند.
وی ادامه داد: اعتكاف خلوتی است كه فرد به خودش رجوع كند تا نقضان های خود را پیدا كند. این خلوت فرصتی مناسب برای یافتن این مشكلات است و باید از این فرصت مناسب برای ترمیم این نقصان نهایت بهره را برد.
نیك زاد به شعار امسال مراسم اعتكاف دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: اعتكاف امسال دانشگاه تهران به ' ادب حضور و اعتكاف آگاهانه' نامگذاری شده است. امسال در مسجد دانشگاه تهران سعی شده جهت گیری این مراسم، بیشتر فرهنگی باشد
وی اظهار كرد: مقدمات برگزاری اعتكاف از ماه های قبل آغاز شده تا به نحو مناسب این مراسم برگزار شود، از 25 بهمن ماه ثبت نام معتكفین آغاز شده و تا 10 اسفند این كار ادامه یافت كه با استقبال خوبی هم مواجه شده و حدود 600 نفر از این افراد را پذیرش شدند.
** اعتكاف بریدن از تعلقات مادی است
امام جماعت مغرب و عشای مسجد دانشگاه تهران، اعتكاف را فرصتی مناسب برای بریدن از تعلقات مادی دانست و گفت: معتكفین با حضور در مساجد در صدد اند تا از تعلقات مادی به دور بمانند و به قرب الهی نزدیك تر شوند.
حجت الاسلام علی گلمحمدی در حاشیه این مراسم معنوی به خبرنگار ایرنا گفت: انجام اعمال معنوی و راز و نیاز معتكفین طی سه شبانه روز قطعا تاثیر بسزایی در شكوفایی و ارتقا سطح معنویت آنان دارد.
وی گفت: اعتكاف یك مراسم معنوی و همه افراد از جمله دانشجویان و استادان دانشگاه ها طالب هستند كه در این مراسم دینی، مذهبی و معنوی شركت كرده تا شاهد ارتقاء معنوی و روحی خود باشند.
وی ادامه داد كه اعتكاف مقدمه ای برای ورود بهتر به ماه مبارك رمضان است. جوانان متدین و معتقد با حضور در اعتكاف ماه رجب، می خواهند از معنویت ماه رمضان به خصوص لیالی قدر بهتر و بیشتر استفاده كنند.
** استقبال پرشور دانشگاهیان از اعتكاف در دانشگاه تهران
مسئول اجرایی مراسم اعتكاف مسجد دانشگاه تهران به استقبال پرشور دانشگاهیان از مراسم اعتكاف در مسجد دانشگاه تهران اشاره كرد و گفت: بیش از 2 هزار و 500 نفر برای حضور در این مراسم ثبت نام كردند كه با توجه به ظرفیت مكان حدود 600 نفر در این مراسم حضور دارند.
مهدی بازیار ادامه داد كه از این تعداد 338 معتكف مرد و بقیه زن هستند. حدود 80 تا 90 درصد معتكفین را قشر جوان دانشگاهی تشكیل می دهند كه در این مراسم پرفیض حضور یافته اند.
وی ادامه داد كه حدود 100 خادم وظیفه آماده سازی مكان، تدارك غذا و وسایل مورد نیاز آنان را داشتند كه از این تعداد نیمی از آنان را مردان و نیم دیگر را زنان تشكیل می دهند.
مسئول فرهنگی مراسم اعتكاف مسجد دانشگاه تهران به برگزاری برنامه های مختلف مذهبی و فرهنگی اشاره كرد و گفت: حلقه معرفت یكی از برنامه های این مراسم است كه در قالب موضوعات مختلف برگزار می شود.
حسین اصلانی برگزاری مراسم ختم صلوات و قرآن، مسابقه ' گفتمان ولایت'، سخنرانی و مناجات را از جمله برنامه های این مراسم معنوی اعلام كرد و گفت: برنامه های مناجات خوانی سحرگاهی و عصرگاهی در این مسجد برگزار می شود.
مراسم معنوی اعتكاف امسال همزمان با تعطیلات عید نوروز یعنی از 11 تا 13 فروردین ماه با حضور جمع زیادی از مومنان در مساجد كشور برپا میشود و بر اساس آمارهای اعلام شده معتكفین، در سال 96 در حدود 771 هزار نفر در شش هزار و 133 مسجد معتكف شدند كه نسبت به سال 95 ، 21 هزار نفر افزایش داشته است.
به گفته حجتالاسلام والمسلمین حسین روحانینژاد، معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، حدود 70 درصد معتكفین جوانان هستند كه بیش از 65 درصد خانمها و در حدود 35 درصد آقایان در مراسم اعتكاف سال 96 حضور داشتند.
در سال 96 در مراسم معنوی اعتكاف 193 هزار و 328 نفر برای بار اول، 192 هزار و 192 نفر برای بار دوم، 157 هزار و 744 نفر برای بار سوم و 232 هزار و 642 نفر بیشتر از سه بار در مراسم معنوی اعتكاف شركت كرده بودند.
همچنین بنا به گفته حجت الاسلام افتخاریان،دبیر ستاد اعتكاف دانشگاهیان بیش از 45 هزار دانشگاهی در مراسم معنوی اعتكاف امسال در نزدیك به 190 مسجد ثبت نام كردهاند.
** 1201 **1569
تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۳
تهران - ایرنا - مراسم معنوی اعتكاف شستن دل، بازگشت به خدا و لحظه های ناب با خدا بودن است و معتكفین با حضور در تعداد زیادی از مساجد سراسر كشور از جمله مسجد دانشگاه تهران، فرصتی مناسب برای تزكیه نفس و خودسازی خود یافته اند.