تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶

تهران- ايرنا- فدراسيون نجات غريق و غواصي ايران سال 96 را با برگزاري انتخاباتي سرنوشت ساز به منظور شكوفايي و توسعه بيشتر اين رشته در عرصه داخلي و خارجي پس از رياست 28ساله «مصطفي ميرسليم» به پايان رساند و سال 97 را با كسب سكوي قهرماني جهان هدفگذاري كرده است.

به گزارش روز شنبه ايرنا، ميرسليم از سال 1368 سكاندار فدراسيون نجات غريق و غواصي بود. وي كه در دوره جديد تمايل داشت در انتخابات شركت كند، اما بند مربوط به محدوديت سني براي نامزدهاي انتخابات فدراسيون هاي ورزشي مانع از حضور مجدد اين سياستمدار 71 ساله عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام مي شود.
اين فدراسيون كه عمده فعاليتش پرورش منجي نجات غريق و نيروهاي متخصص و نظارت كارشناسي بر اماكن آبي كشور را هدفگذاري كرده اما رويكرد اصلي آن آموزش و تربيت نيروهاي متخصص اين رشته در كشور است كه در سال 96 حدود 970هزار نيروي متخصص در غواصي، نجات غريق و در آب درماني هم 11دوره كلاس آموزشي برگزار كرده است.
فدراسيون نجات غريق در سالي كه گذشت توانست 150مدرس را ارتقا دهد و 110نفر در دو بخش زنان و مردان هم مدرس نجات غريق شدند.
براساس اعلام اين آمار از سوي فدراسيون در مجموع شمار متخصصان نجات غريق درجه يك 10هزار و 655 نفر، درجه دو 80 هزار و 726نفر و بين المللي هزار و 493 نفر است. همچنين 6 هزار و 855 متخصص آب درماني، 2 هزار و 414 مدرس نجات غريق، 210 مدرس آب درماني، 526 داور نجات غريق و 246مربي در كشور فعال هستند و 14 هزار و 709 نفر در كنار 441 نفر در حوزه غواصي و تدريس اين رشته حضور دارند.
اين فدراسيون امسال توانست مدارس نجات غريق در كشور را 20درصد افزايش دهد و با همگاني كردن اين رشته ورزشي هفت هزار نفر بر نيروي متخصص افزود.
فدراسيون نجات غريق در بخش قهرماني هم امسال براي دومين بار رقابت هاي باشگاه هاي كشور را با حضور هشت تيم برگزار كرد تا از اين رهگذر تيم هاي ملي خود را تقويت كند.
ايلخان نوري رئيس فدراسيون نجات غريق در گفت و گو با ايرنا كه چشم انداز اين فدراسيون را آشنا كردن يك درصد از جمعيت كل كشور با فنون نجات غريق عنوان كرده است، مي گويد: مهمترين برنامه مهم سال آينده كسب عنوان قهرماني ايران در مسابقات جهاني اين رشته است كه هر دو سال يك بار برگزار مي شود .
وي گريزي به حضور نمايندگان ايران در اين رقابت هاي جهاني از سال 2012 زد و گفت: تاكنون 27 مدال از رقابت هاي جهاني و 40 مدال از رقابت هاي آسيايي كسب شده است. تيم نجات غريق زنان ايران در مسابقات آسيايي در سال 2011 چين براي نخستين بار به روي سكوي اول رفت و در رقابت هاي جهاني سال 2012 در استراليا هم يك نشان برنز بدست آورد.
نوري با توصيف عملكرد نمايندگان ايران در اين سال گفت كه براي رقابت هاي جهاني 2018 استراليا در آبان سال 97 تيم قدرتمندي در دو بخش مردان و زنان اعزام خواهند شد. بر اين اساس مردان در بخش استخر دريايي و ساحلي و زنان تنها در بخش ساحلي به مصاف حريفان جهاني مي روند.
البته زنان براي دومين بار و مردان براي پنجمين بار در اين رويداد حضور دارند.
رئيس فدراسيون نجات غريق در عين حال به گشايش در مناسبات بين المللي با هدف كسب كرسي هاي جهاني و ميزباني به عنوان برنامه هاي اولويت دار اين فدراسيون در سال آينده اشاره كرد و گفت كه ايران در حال حاضر چهار كرسي در فدراسيون جهاني نجات غريق و غواصي دارد.
اكنون كرسي كميسيون ورزش فدراسيون جهاني در اختيار «ايلخان نوري» رئيس فدراسيون است. «مريم صاحب زماني» عضو كميسيون آموزش فدراسيون جهاني و «بهروز اسفندياري» نيز مسئول توسعه نجات غريق در خاورميانه است. مصطفي ميرسليم رئيس پيش فدراسيون به عنوان حامي نجات غريق جهان در فدراسيون جهاني كرسي دارد.
ورزشي**9250**1597