«فرناز پناهی زاده» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ایران به عنوان یكی از قدرت های برتر كشتی آزاد و فرنگی جهان همواره نقش بسزایی در توسعه این رشته ورزشی داشته و از سال گذشته نیز رشته جدیدی به نام كلاسیك زنان كه با پوشش كامل بوده را طراحی كرده است.
وی ادامه داد: این طراحی در واقع حركت بزرگی در این رشته و برای اتحادیه جهانی محسوب می شود و در سومین گردهمایی برابری جنسیتی كه توسط كمیته بین المللی المپیك هشتم فروردین در سوییس برگزار شد، این موضوع نیز مطرح شد.
مدیر روابط بین الملل فدراسیون كشتی ادامه داد: بر همین اساس برگزاری نخستین دوره كشتی كلاسیك بانوان در تیر ماه امسال و در تقویم اتحادیه جهانی به ثبت رسیده و قرار است پیش از آن یك دوره تورنمنت بین المللی در اردیبهشت یا خرداد ماه امسال در ایران برگزار شود.
وی در خصوص تعداد كشورهای حاضر در رقابت های جهانی كشتی كلاسیك بانوان گفت: هنوز تعداد دقیق كشورهای شركت كننده مشخص نیست اما بعد از برگزاری تورنمنت بین المللی این رشته می توان در این خصوص اظهار نظر كرد.
پناهی زاده ادامه داد: با توجه به نوپا بودن كشتی كلاسیك بانوان در سال های ابتدایی نباید انتظار حضور تعداد زیادی از كشورها را داشت اما برگزاری آن برای بسیاری از كشورها به خصوص مسلمان می تواند جالب توجه باشد چرا كه كشورهایی همچون مصر و یا برخی كشورها از قاره آفریقا كه از نظر فرهنگی متفاوت هستند، برای فعالیت در این رشته ابراز علاقه كرده اند.
عضو كمیسیون بانوان و ورزش اتحادیه جهانی كشتی با اشاره به حضور در سومین گردهمایی برابری جنسیتی در مدیریت ورزش در كشور سوئیس، افزود: در این جلسه نمایندگان بیش از 30 فدراسیون جهانی و بین المللی، حضور داشتند و درباره نتایج و پیشنهادات طرح برابری جنسیتی برای اشتراك گذاری بهترین شیوه ها جهت انطباق با سازمان های خود و یافتن راه حل های جدید برای بهبود برابری جنسیتی در رهبری ورزشی با یكدیگر بحث و گفت و گو كردند.
پناهی زاده ادامه داد: «توماس باخ» رئیس كمیته بین المللی المپیك با حضور در جلسه اعلام كرد كه ما به یك رویكرد دو طرفه برای پیشرفت نیاز داریم و امیداریم پیشنهادات طرح بررسی برابری جنسیت IOC به تغییرات موثر كمك كند.
عضو كمیسیون زنان و ورزش اتحادیه جهانی اظهار داشت: این گردهمایی در سه بخش شامل فرایند انتخابات و ارائه راهكارهای توسعه راهبردی برای معرفی و انتخاب مدیران ارشد زن در بدنه مدیریتی فدراسیون ها، ارائه راهكار و پیشنهادات برای ترویج پوشش خبری متوازن و تصویری از ورزشكاران، صرف نظر از جنسیت و همچنین ارائه راهكارهای عملی برای اطمینان بخشیدن از حضور زنان در عرصه مدیریتی و تصمیم گیری برگزار شد و نمایندگان فدراسیون های جهانی ورزش های سه گانه، هاكی، دوومیدانی، راگبی، ژیمناستیك، قایقرانی و كشتی و همچنین نمایندگان كمیته بین المللی المپیك سخنرانان این نشست بودند.
مدیر روابط بین الملل فدراسیون كشتی تصریح كرد: به عنوان نماینده اتحادیه جهانی كشتی در این جلسه در خصوص فعالیت های اتحادیه جهانی در عرصه زنان موضوعاتی همچون تشكیل كمیسیون زنان و ورزش، جایزه كمیسیون زنان، افزایش تعداد مسابقات زنان، اختصاص بودجه به توسعه كشتی زنان و برگزاری اردوهای مشترك، برنامه های آموزشی مختص زنان و تساوی سهمیه ورزشكاران المپیك زنان و همچنین توضیحاتی در خصوص آغاز كشتی زنان و معرفی رشته كشتی كلاسیك در ایران را برای حاضرین مطرح كردم.
پناهی زاده خاطرنشان كرد: در پایان جلسه خانم ماریسول كاسادو عضو كمیته بین المللی المپیك و رئیس برابری جنسیتی از حاضرین بخاطر حضور در جلسه و ارائه نظرات و پیشنهادات قدردانی كرد.
وی ادامه داد: راه اندازی كشتی كلاسیك بانوان حركت بزرگی است كه اكنون آغاز شده و بر همین اساس كمیته بین المللی المپیك و اتحادیه جهانی كشتی قصد دارند، بانوان زیادی در این رشته داشته و دخل و تصرف بیشتری در جامعه كشتی داشته باشند.
سومین گردهمایی برابری جنسیتی در مدیریت ورزش زیر نظر كمیته بین المللی المپیك و انجمن فدراسیون های جهانی ورزشی حاضر در المپیك های تابستانی (asoif) روز چهارشنبه 8 فروردین با حضور توماس باخ رئیس كمیته بین المللی المپیك، نناد لالوویچ رئیس اتحادیه جهانی كشتی و عضو هیأت اجرایی كمیته بین المللی المپیك و اندرو ریان مدیر اجرایی asoif در شهر لوزان سوئیس برگزار شد.
با پیگیری فدراسیون و پس از تایید اولیه كمیسیون كشتی های سنتی و متعاقب آن كمیته اجرایی اتحادیه جهانی، موضوع كشتی كلاسیك بانوان و ضوابط و مقررات آن شهریور سال 96 در دستور كار نشست هیات رئیسه اتحادیه جهانی كشتی در پاریس قرار گرفت.
در این جلسه پس از ارائه گزارش «فرناز پناهی زاده» نماینده فدراسیون كشتی ایران در كمیسیون كشتی و زنان، بحث های اولیه از سوی برخی از اعضاء هیات رئیسه مطرح شد و در نهایت با حمایت رئیس كمیسیون كشتی های سنتی و رئیسان كنفدراسیون های قاره های آفریقا، آسیا، اقیانوسیه و اروپا، كشتی كلاسیك بانوان به عنوان یكی از شیوه های كشتی تحت پوشش اتحادیه جهانی به تصویب هیات رئیسه رسید.
همچنین نخستین دوره كلاس مربیگری كشتی كلاسیك بانوان با حضور «كائوری ایچو» دارنده 4 مدال طلای المپیك و 10 مدال طلای جهان در كشتی زنان از كشور ژاپن روزهای 15 تا 23 شهریور در خانه كشتی شماره 2 تهران برگزار شد.
نخستین دوره رقابت های كشتی كلاسیك زنان با حضور 103كشتی گیر از 25 استان كشور آذر سال گذشته در 6 وزن 50، 55، 60، 65، 70 و 75 برگزار شد.
در حال حاضر «آنا واسلینكو» قهرمان اسبق كشتی زنان جهان و از مربیان موفق كشتی اوكراین از اواخر سال گذشته به عنوان سرمربی تیم ملی كشتی كلاسیك بانوان منصوب و نخستین اردوی تیم ایران نیز روزهای 4 تا 13 بهمن در شهر آبادان برگزار شد.
برای آگاهی از آخرین اخبار ورزش ایران و جهان با كانال ورزشی ایرنا در تلگرام irnavarzesh@ همراه شوید.
ورزشی**1067**1597
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷
تهران - ایرنا - عضو كمیسیون بانوان و ورزش اتحادیه جهانی كشتی از برگزاری نخستین دوره رقابت های جهانی كشتی كلاسیك زنان در كشورمان در تیر ماه امسال خبر داد.