به گزارش ایرنا، نیروگاه هسته ای تركیه در منطقه آك كویو در استان مرسین در جنوب این كشور و با مشاركت شركت روس اتم احداث می شود و قرار است در سال 2023 میلادی به بهره برداری برسد.
شبكه خبری ان.تی.وی تركیه اعلام كرد كه این نیروگاه برای 10 هزار نفر شغل ایجاد خواهد كرد و انتظار می رود كه 6 تا هشت میلیارد دلار ارزش افزوده برای اقتصاد تركیه ایجاد كند.
بنا به اعلام این رسانه، این نیروگاه قرار است در چهار واحد یك هزار و 200 مگاواتی و در مجموع با چهار هزار و 800 مگاوات ظرفیت احداث شود.
بنا به اعلام رسانه های تركیه، 35 تا 40 درصد عملیات ساخت این نیروگاه توسط شركت های تركیه ای و مابقی توسط روسیه اجرا خواهد شد.
به گزارش ان.تی.وی، با راه اندازی این نیروگاه سالانه 35 میلیارد كیلووات ساعت برق تولید خواهد و این واحد نیروگاه هسته ای به تنهایی قادر است برق مورد نیاز كلانشهر استانبول را تامین كند.
بنا به اعلام این رسانه، تركیه برای احداث این نیروگاه بالغ بر 20 میلیارد دلار سرمایه گذاری می كند و در واقع بزرگترین پروژه سرمایه گذاری تركیه محسوب می شود و پس از افتتاح قادر خواهد بود كه 10 درصد برق مورد نیاز این كشور را تامین كند.
به گزارش این رسانه، نخستین واحد این نیروگاه در سال 2023 افتتاح شده و بقیه واحدها نیز در عرض یك سال به بهره برداری خواهد رسید و پس از افتتاح نیز، حدود سه هزار و 500 نفر در این نیروگاه مشغول به كار خواهند شد.
ان.تی.وی همجنین اعلام كرد: برای كار در این نیروگاه، هم اكنون 248 دانشجوی تركیه ای در روسیه مشغول آموزش و طی دوره های تخصصی 6.5 ساله هستند كه نخستین گروه از فارغ التحصیلان آنها به تعداد 35 نفر از این ماه كار خود را در محل احداث پروژه آغاز می كنند.
به گزارش این رسانه، الكساندر نوواك وزیر انرژی روسیه اعلام كرده است كه فرایند اجرای قرارداد و آغاز عملیات احداث نیروگاه هسته ای آك كویو تركیه طبق برنامه زمان بندی شده پیش می رود.
ان.تی وی به نقل از وی نوشت كه شركت های تركیه ای نیز در محل احداث پروژه اقدامات اولیه را آغاز كرده اند و شرایط برای آغاز عملیات اجرایی احداث نیروگاه فراهم شده است.
به گزارش ایرنا، قرارداد احداث نیروگاه آكو كویو در سال 2010 بین تركیه و روسیه امضا شده بود.
بینالی یلدریم نخست وزیر تركیه چند هفته پیش اعلام كرد: با روسیه برای احداث نیروگاه هستهای آك كویو و با ژاپن نیز برای ساخت یك نیروگاه هستهای دیگر در منطقه دریای سیاه به توافق رسیده ایم و برای تحقق پروژه سوم در این زمینه نیز وزارتخانه مربوطه به بررسیهای خود ادامه میدهد.
وی تاكید كرد: می خواهیم در سالهای آینده 10 درصد از تولید برق تركیه را از طریق انرژی هسته ای و در چارچوب تنوع بخشی به منابع انرژی تامین كنیم.
نیروگاه هستهای سینوپ تركیه نیز به عنوان دومین نیروگاه این كشور در سواحل دریای سیاه با همكاری كشور ژاپن احداث شده و به بهره برداری خواهد رسید.
سومین نیروگاه هسته ای تركیه نیز قرار است با همكاری كشور چین احداث شود ولی هنوز مكان و جزئیات احداث آن اعلام نشده و به نظر می رسد مذاكرات در این زمینه بین طرفین ادامه دارد.
استفاده از انرژی هسته ای در سال 1962 وارد دستور كار دولت تركیه شد كه درآن سال در ناحیه كوچك چكمجه استانبول از سوی مركز تحقیقات و آموزش هسته ای یك راكتور آزمایشی با قدرت یك مگاوات به نام TR-1 راه اندازی شد.
دولت آنكارا به ویژه شخص اردوغان همواره در مجامع بین المللی از حق كشورها در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای حمایت كرده و به صراحت در این زمینه موضع خود را اعلام و تاكید كرده است كه قصد دارد در یك دوره بلند مدت، حداقل 20 درصد انرژی برق این كشور را از طریق نیروگاه های هسته ای تامین كند.
گفته می شود تركیه از نظر منابع اورانیوم و توریوم كه ماده خام انرژی هسته ای به شمار می رود، غنی است.
خاورم/1905
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۹
آنكارا- ایرنا- عملیات احداث نخستین نیروگاه هسته ای تركیه روز سه شنبه طی مراسمی با حضور ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری روسیه و تركیه آغاز شد.