به گزارش روز چهارشنبه ایرنا این در شرایطی است كه پیش از این نیز بمب افكن ها و جنگنده های چین راهی دریای جنوبی شده و در حال برگزاری رزمایشی بزرگ هستند.
ناوهواپیمابر چین از روز پنجشنبه این هفته به اتفاق دستكم 40 فروند كشتی جنگی و ناوشكن چینی در این منطقه اقدام به برگزاری دور تازه ای از رزمایش ها می كنند و تا روز یازدهم آوریل (22 فروردین) ادامه خواهد یافت.
روزنامه گلوبال تایمز به نقل از اداره دریانوردی استان 'های نن' در جنوب چین نوشته است كه دهها ناو، هواپیما و ناو هواپیمابر، رزمایشی بزرگ برگزار می كنند كه یكی از اصلی ترین اهداف آن تقویت قابلیت های رزمی این ناو است.
فرستادن این ناو به منطقه پس از آن صورت می گیرد كه شماری از ناوهای آمریكایی در ماه های اخیر بدون توجه به هشدارهای چین وارد محدوده جزایری شده اند كه چین آنها را از جزو خاك خود می داند.
روزنامه گلوبال تایمز نوشته است تحت شرایط موجود چین با تقویت نیروی رزمی خود باید همیشه آماده جنگ باشد و هرگز نباید اجازه دهد حق حاكمیت و تمامیت ارضی این كشور در دریای جنوبی نقض شود.
برخی رسانه ها در گزارشی آورده اند تصاویر ماهواره ای بدست آمده نشان می دهد ناوهواپیمابر با 40 فروند كشتی دیگر رزمایش برگزار می كنند اما وزارت دفاع چین حاضر به تایید این رقم نشده است.
گزارش های رسانه ای از چین حاكی است كه گروهی از واحدهای موشك انداز و پرتاب های موشكی نیروی هوایی این كشور نیز به این رزمایش كه یكی از بزرگترین رزمایش های چین است ملحق می شوند.
چین ساخت دومین ناوهواپیمابر خود را نیز به پایان رسانده است و با نشان دادن تصویری از آن اعلام كرده است این ناو بزودی یك ماموریت آزمایشی انجام خواهد داد.
دریای جنوبی چین دریایی حاشیهای است كه بخشی از اقیانوس آرام به شمار میآید و ناحیهای در حدود ۳ و نیم میلیون كیلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تایوان را دربر میگیرد.
پس از پنج اقیانوس جهان این دریا بزرگترین ناحیه دریایی جهان است.
جزیرههای واقع بر دریای جنوبی چین كه با هم یك مجمعالجزایر را تشكیل میدهند افزون بر صدها عدد هستند این جزیرهها كه خالی از سكنه هستند و همچنین خود دریا، مورد جدال كشورهای مختلف بودهاند به همین علت حتی نامهای متفاوتی برای اشاره به این دریا به كار میرود كه البته «دریای جنوبی چین» نام پذیرفته شده بینالمللی، حداقل در انگلیسی و زبانهای اروپایی است.
جمهوری خلق چین تقریبا بر كل دریا و كشورهای ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و تایوان هریك بر بخشهایی از آن ادعای مالكیت دارند، همچنین این كشورها بر سر جزایر غنی از نفت و گاز اسپراتلی و پارسل اختلاف دارند.
ایالات متحده این دریا را از آبهای بینالمللی میداند و بر حق قانونی كشتیها و زیر دریایی هایش در رفت و آمد در این دریا تاكید میورزد.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
پكن - ایرنا - چین در اقدامی كم سابقه ناو هواپیمابر 'لیایونینگ' را به همراه شماری از ناوشكن های این كشور به دریای جنوبی اعزام كرد تا به رزمایش بزرگ این كشور ملحق شوند.