همزمان با هفدهم ماه رجب سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) هزاران نفر به زيارت بارگاه ملكوتي حضرت شاهچراغ (ع) در شيراز شتافته اند طوري كه رفت و آمد در خيابان هاي منتهي به اين حرم مطهر، به سختي و با دشواري انجام مي شود.
حضرت شاهچراغ (ع) پيوندي ديرينه با مردم شيراز و دوستداران خاندان عصمت و طهارت دارد و اين بقعه متبرك هم كانون برگزاري اعياد و جشن هاي اسلامي، هم مكان گراميداشت مناسبت هاي اسلامي و سوگواري دوستداران اهل بيت و هم ميعادگاه كساني است كه دل در گرو حضرت دوست دارند و براي رازو نياز به درگاه پروردگار متعال، محيط مصفاي حضرت شاهچراغ(ع) را برمي گزينند.
زائران و دوستداران آن حضرت به شوق زيارت حضرت شاهچراغ (ع) به شيراز مي آيند و بطورمعمول تا پاسي از شب را در جوار بارگاه ملكوتي و در فضاي رباني و معنوي حضرت شاهچراغ (ع) مي گذرانند.
گنبد مينايي حضرت شاهچراغ (ع) در شيراز پس از عبور از تنگ الله اكبر و قبل از رسيدن به دروازه قرآن از دور پيدا است و هنوز هم بسياري از شهروندان با نزديك شدن به شيراز و با مشاهده گنبد كاشيكاري و مينايي حضرت شاهچراغ (ع)، صلوات مي فرستند و دل به صفاي معنوي آن مي سپرند.
زايران و مسافران كه به شيراز مي آيند، معمولا سفر خود را با زيارت حضرت شاهچراغ (ع) متبرك مي كنند و اين مكان نخستين جايي است كه آن را زيارت مي كنند.
علاوه بر اين، معمولا شهروندان شيرازي كه براي اداي نذورات يا زيارت حضرت شاهچراغ (ع)، گرد بقعه اين امامزاده متبرك جمع مي شوند زيارت حضرت شاهچراغ (ع) را مقدمه انجام مابقي امور خود قرار مي دهند و در اين ميان عروس و دامادها نيز زيارت بقعه حضرت شاهچراغ (ع) را سر لوحه زندگي مشترك قرار مي دهند و بطورمعمول گرد اين حرم مطهر طواف مي كنند.
آستان قدسي حضرت شاهچراغ(ع) در شيراز در مناسبت هاي مذهبي كانون برگزاري اين مناسبت ها است و در عزاداري هاي ماه هاي محرم و صفر، دسته هاي عزاداري از هر جاي شيراز به شاهچراغ مي آيند و به طواف ضريح مطهر آن حضرت مي پردازند.
اين حرم مطهر در اعياد اسلامي و عيد نوروز نيز جلوه اي باشكوه دارد و صحن ها، شبستانها، رواق ها و محجر متبرك حضرت شاهچراغ (ع) در اين روزها معطر به شميم حضور زايران و مجاوران آن حضرت است.
شاهچراغ (ع) كه نام وي حضرت احمدابن موسي(ع) است، فرزند امام موسي كاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) است.
تاريخ ولادت شاهچراغ(ع) نامشخص است و تاريخ شهادت وي بين سالهاي 203 تا 218 هجري قمري ذكر شده است.
قاتل حضرت شاهچراغ(ع) قتلغ خان حاكم وقت شيراز بود كه به فرمان مأمون عباسي اين امامزاده را شهيد كرد.
بقعه اين امامزاده در بافت قديمي شيراز قراردارد و مساجد بزرگي چون مسجد جامع عتيق، مسجد نو، مسجد آتشيها و برخي بقعه هاي ديگر پيرامون آن را فراگرفته است.
بقعه متبرك حضرت شاهچراغ (ع) شيراز به دو گلدسته مزين است كه در اوقات شرعي، نداي ملكوتي اذان از آن در صحن متبرك حضرت شاهچراغ (ع) مي پيچد.
دومين شهيد محراب آيت الله شهيد سيدعبدالحسين دستغيب امام جمعه شهيد شيراز در جوار بقعه حضرت سيد ميرمحمد و در نزديكي حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) مدفون است.
احترام به حضرت شاهچراغ (ع) در ميان مردم شيراز جايگاه خاصي دارد و هنوز هم سوگند به شاهچراغ در بين مردم شيراز به عنوان يك اعتقاد مذهبي ريشه دار رواج دارد.
ميهماناني كه به شيراز مي آيند، با زيارت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) دل را در چشمه زلال معنويت واخلاص مي شويند و از روح بلند و منور اين امامزاده شريف الهام مي گيرند.
امسال نيز مراسم با شكوه و معنوي روز 17 ماه رجب با حضور هزاران نفر از مومنين خدا جو، زائران و شهروندان دوستدار ولايت و مجاوران در ميان ذكر صلوات و دعا و نيايش به درگاه خداوند متعال در صحن و حرم مطهر سومين حرم اهل بيت (ع) و خيابان هاي اطراف برگزار مي شود .
حجت الاسلام حسين سلامي معاون فرهنگي و امور زائران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) با اعلام برنامه هاي ويژه شهادت حضرت شاهچراغ(ع) بيان داشت : تعويض پرچم سبزفام گنبد حرم مطهر با پرچم سوگواري ، قرائت دعاي توسل ، مداحي و ذكر مصيبت از جمله برنامه هاي شهادت حضرت شاهچراغ (ع) است .
معاون فرهنگي و امور زائران آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) در مصاحبه با ايرنا اضافه كرد: 15 فروردين ماه، همزمان با 17 رجب سالروز شهادت حضرت شاهچراغ (ع) بعد از اقامه نماز ظهر و عصر، مداحان اهل در رثاي شهادت فرزند بزرگوار امام موسي الكاظم (ع) مرثيه سرايي مي كنند و در ادامه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء مراسم خطبه خواني و لاله گرداني خدام حرم برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگي و امور زائران آستان مقدس همچنين بيان كرد: پنجشنبه 16 فروردين ماه از ساعت 7 صبح، زيارت عاشورا در حرم مطهر حضرت سيدميرمحمدبن موسي الكاظم (ع) قرائت خواهد شد و در ادامه مراسم آييني توسل به قرآن و اهل بيت در صحن مطهر و شبستان امام خميني(ره) برگزار مي شود. تعزيه خواني شهادت حضرت شاهچراغ (ع) نيز در صحن حضرت معصومه (س) برگزار مي شود .
حجت الاسلام سلامي گفت: برگزاري ويژه برنامه كودك و نوجوان در بوستان كودك با اجراي تئاتر سايه و حزب خواني قرآن كريم هديه به حضرت شاهچراغ (ع)، در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه، پخت و توزيع آش صلواتي در صحن مطهر و ايجاد ايستگاه صلواتي در محدوده اطراف حرم و احياي شب هاي جمعه ماه رجب در رواق دارالعباده از ديگر برنامه هاي بزرگداشت سالروز شهادت است.
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۷
شيراز - ايرنا ، شيراز را بسياري با گنبد مينايي حضرت احمد ابن موسي شاهچراغ (ع) مي شناسند،هفدهم رجب مصادف با سالروز شهادت حضرت شاهچراغ(ع) است و برنامه هاي فرهنگي ، مذهبي به اين مناسبت برگزارمي شود.