به گزارش ايرنا، تاريخ آغاز به كار فدراسيون پزشكي ورزشي در ايران به 70 سال پيش برمي گردد اما اين فدراسيون پس از انقلاب اسلامي به ويژه از سال 69 و با ايجاد ساختاري جديد و تشكيل كميته خدمات درماني فعاليت هاي خود را گسترده تر و تا امروز خدمات بسياري به ورزشكاران ارايه كرد.
به اين ترتيب هيات هاي پزشكي ورزشي در استان ها و شهرستان ها موظف شدند با دريافت حق عضويتي ناچيز در هر سال ، در صورت نياز به ورزشكاران آسيب ديده خدمات درماني ارايه كنند.
از سوي ديگر، آمار بيمه شدگان ملاكي براي تشخيص تعداد ورزشكاران سازمان يافته در هر شهرستان بوده و به مديران تصميم گير در عرصه ورزش كمك مي كند تا با توجه به اين آمار و ارقام، براي توسعه امكانات در هر منطقه گام بردارند.
از مجموع ذستكم 28 هزار ورزشكار سازماندهي شده در استان سمنان 14 هزار تن ورزشكاران شاهرودي هستند.
رييس هيات پزشكي ورزشي شاهرود با حضور در دفتر ايرنا اين شهرستان با تاكيد بر ضرورت توسعه بيمه ورزشي گفت : ارايه خدمات مناسب و افزايش آگاهي سبب شده تا آمار ورزشكاران بيمه شده شهرستان از 10 هزار تن در سال 94 به بيش از 14 هزار تن در سال گذشته افزايش يابد.
سيد هادي نقيبي روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا با تاكيد بر اين كه صدور كارت بيمه ورزشي يكي از قوانين وزارت ورزش و جوانان بوده و گرفتن آن براي ورزشكاران اجباري است، افزود: الزام به قرار گرفتن زير پوشش بيمه ورزشي در قالب بروشور، اطلاعيه و يا در حين بازرسي از باشگاه ها گوشزد مي شود با اين حال ارايه خدمات مطلوب سبب مي شود مردم بدون اجبار براي بيمه ورزشي به اين هيات مراجعه كنند.
وي ادامه داد : ورزشكاران با پرداخت سالانه 150 هزار ريال مي توانند در صورت آسيب در حين ورزش و نياز به جراحي هاي تخصصي با هزينه اي اندك در بيمارستان هاي طرف قرارداد فدراسيون پزشكي ورزشي درمان شوند.
نقيبي با اشاره به پرداخت غرامت فوت يا نقص عضو تا سقف 150 ميليون ريال، بيان كرد: در حالي كه امسال تعرفه بيمه ورزشي ثابت مانده، سقف پوشش اين بيمه با افزايش 10 درصدي رو به رو است.
رييس هيات پزشكي ورزشي شاهرود نيمي از آمار بيمه شدگان استان را مربوط به اين شهرستان دانست و بيان كرد: با اين وجود هنوز ورزشكاران بسياري در شهرستان بدون برخورداري از بيمه به فعاليت مي پردازند و فرهنگ سازي بهترين روش براي روي آوردن به اين نوع خدمت است.
نقيبي با بيان اين كه شاهرود تنها شهرستان غير از مراكز استان داراي هيات پزشكي ورزشي درفضايي مستقل از اداره هاي ورزش و جوانان است، يادآور شد: اين امر موجب ارايه خدمات بهتر به همشهريان مي شود اما تامين هزينه هاي جاري هيات، نيازمند افزايش سهميه شهرستان از حق بيمه ورزشكاران است.
وي از تاسيس نخستين مركز تخصصي فيزيوتراپي براي ورزشكاران استان در شاهرود خبر داد و گفت: اين مركز تا يك ماه آينده با همكاري بخش خصوصي و به منظور افزايش كيفيت خدمات پزشكي به ورزشكاران استان راه اندازي مي شود.
وي همكاري نكردن برخي باشگاه ها و هيات هاي ورزشي در پرداخت دستمزد پزشكياران فرستاده شده به مسابقات را يكي ديگر از چالش هاي پيش روي اين مجموعه دانست و گفت : به خاطر حفظ شان پزشكياران، هيات پزشكي ورزشي دستمزد آنان را كامل پرداخت مي كند اما حدود 30 درصد از هزينه ها به هيات باز نمي گردد.
وي اضافه كرد : پارسال بيش از يكهزار و 200 ساعت مسابقات توسط هيات پزشكي ورزشي پوشش داده شده است.
نقيبي برگزاري كارگاه هاي آموزشي و دوره هاي كاربردي در سطح شهرستاني، استاني و كشوري را از ديگر اقدامات اين هيات برشمرد و افزود: حقوق ورزشي، كمك هاي اوليه، آسيب هاي ورزشي، مكمل ها و آنتي دوپينگ، تغذيه ورزشي و همچنين دوره كشوري ماساژ ورزشي از جمله كلاس هاي برگزار شده در سال گذشته است.
بنابر دستورالعمل وزارت ورزش و جوانان ورود ورزشكاران به زمين ورزشي (تمريني يا مسابقه) بدون كارت بيمه ورزشي غير مجاز است، در غير اين صورت همه حوادث احتمالي رخ داده به عهده مسئول باشگاه، مربي و مسئولان برگزاري مسابقات خواهد بود و فدراسيون پزشكي ورزشي در اين صورت تعهدي نخواهد داشت.
پرداخت كمك هزينه درمان آسيب هاي ورزشي حداكثر پنج برابر تعرفه دولتي ، پرداخت غرامت نقص عضو دايم و يا فوت ناشي از حوادث ورزشي ، پرداخت كمك هزينه جبران خريد وسايل جراحي و امكان استفاده از خدمات سرپايي و بستري درمانگاه نهاي تخصصي و فوق تخصصي فدراسيون پزشكي ورزشي و هيات هاي تابعه در استان هاي سراسر كشور از مزاياي بيمه ورزشي هستند.
شهرستان شاهرود 14 هزار ورزشكار ساماندهي شده دارد.
7359/6167
تاریخ انتشار: ۱۵ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۲
شاهرود - ايرنا - ارايه خدمات مناسب پزشكي و فرهنگ سازي مهمترين راهكار براي روي آوردن ورزشكاران به بيمه ورزشي است كه متاسفانه هنوز عده اي از آنان از انجام اين كار مهم ،خودداري مي كنند.