اسلام آباد - ایرنا - عضو مجلس ملی پاكستان،از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یكی از كشورهای تاثیرگذار جهان یاد كرد كه توانسته در مقابل زورگویی های استكباری آمریكا ایستادگی كند.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا 'شیرین مزاری' در نشست تخصصی موسسه مطالعات سیاسی اسلام آباد با حضور تحلیلگران و كارشناسان مسائل بین المللی، از سیاست جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با سیاست های توسعه طلبانه آمریكا در منطقه تجلیل كرد.
وی گفت: پس از واقعه یازده سپتامبر، دولتمردان آمریكایی با ترسیم سیاست جدید سعی كردند مرزهای جغرافیایی منطقه غرب آسیا را بازسازی كنند.
مزاری كه مدیریت موسسه مطالعات راهبردی در اسلام آباد را نیز بر عهده دارد در ادامه افزود: امپریالیسم نوین جهانی به رهبری آمریكا برای رسیدن به اهداف خود تلاش كرده است تا آن طور كه می خواهد مرزهای جغرافیایی را در خاورمیانه تغییر دهد.
وی تصریح كرد: در راس این اقدامات، آمریكا در سناریویی جدید سعی كرد به بهانه احیای نام دمكراسی در خاورمیانه از بطن تحولات تازه در منطقه و نارضایتی های عمومی در جهان عرب با عنوان «بهار عربی»به اهداف خود برای ایجاد خاورمیانه بزرگ برسد.
وی خاطرنشان كرد: آمریكا و غرب در ایجاد تحولات جدید در منطقه خاورمیانه و شمال افریقا نقش مهمی ایفا كردند به نحوی كه آنها ضمن مدیریت این تحولات به صورت قدم به قدم در مرحله نخست، دولت های غیر پادشاهی ملی گرا را در منطقه از بین بردند اما از بطن آن نظام های خودكامه و مستبد و از هم گسیخته در كشورهایی مانند مصر و لیبی را پدید آوردند.
پژوهشگر مشهور پاكستانی خاطرنشان كرد: تنها كشوری كه در مقابل توطئه های آمریكا ایستادگی كرد و باعث ناكامی این دسیسه ها شد، جمهوری اسلامی ایران بود.
تحلیلگر سیاسی پاكستان گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن مقابله با اهداف و منافع غرب در منطقه توانست از وضعیت تازه بهترین استفاده را برده و خلاء موجود را پر كند.
نماینده مجلس ملی پاكستان با بیان اینكه ایرانی ها توانستند جلوی توطئه های جدید آمریكا را در منطقه بگیرند، گفت: عربستان در حال حاضر بزرگترین متحد آمریكا در منطقه است به همین دلیل رژیم صهیونیستی و عربستان سعی می كنند با یكدیگر همكاری كنند.
وی ضمن اشاره به اهداف بلند مدت آمریكا در منطقه گفت: آمریكا در مرحله اول كشورهای دیكتاتور غیر پادشاهی را هدف قرار داد و بدین ترتیب شیرازه حكومت آنها از هم پاشیده شد، اما نباید فراموش كنیم كه هدف بعدی آمریكایی ها نظام های پادشاهی و خودكامه در خاورمیانه خواهد بود و اگر كسی فكر می كند با ائتلاف با آمریكا می توانند از وقوع این سناریو جلوگیری كنند سخت در اشتباهند.
شیرین مزاری همچنین با انتقاد از عدم پیروی دولت پاكستان از قطعنامه نمایندگان مجلس ملی در قبال عدم دخالت در جنگ یمن گفت: شركت نظامیان پاكستان در جنگ یمن كه به سركردگی عربستان به راه افتاده است پیامدهای زیانباری برای پاكستان در پی خواهد داشت.
وی با انتقاد از ادعای ائتلاف نظامی با رهبری عربستان در مبارزه با تروریسم، گفت: اگر عربستان و متحدانش ادعا می كنند كه این اتحاد علیه تروریسم و داعش به وجود آمده چرا ایران كه نقش مهمی در ریشه كنی داعش داشته است به این ائتلاف دعوت نشد.
نماینده مجلس ملی پاكستان با بیان اینكه ابهامات زیادی درباره نقش پاكستان در ائتلاف نظامی به سركردگی عربستان وجود دارد، خاطرنشان كرد: پاكستان با چالش های داخلی و بیرونی رو به روست و در چنین اوضاعی باید خود را از رقابت های منطقه ای دور نگه دارد.
این پژوهشگر پاكستانی همچنین با تشریح تهدیدهای داعش در منطقه گفت: گروه تروریستی داعش را نمی توان تنها از طریق نظامی ریشه كن كرد بلكه باید با افكار و پدیده تكفیری نیز مقابله به مثل كرد.
وی خاطرنشان كرد: اگر با دقت مواظب اوضاع نباشیم خطر داعش كه سوریه، لیبی و عراق را به ویرانه تبدیل كرد، دیگر كشورهای نظیر پاكستان را مورد تهدید قرار می دهد.
آساق**6125*شبس*1613