آنكاراـ ایرناـ رسانه های خبری تركیه اخبار نشست سه جانبه حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری ایران، روسیه و تركیه درباره سوریه در شهر آنكارا را به شكل گسترده ای منعكس كردند و این رویداد در راس اخبار رسانه های تركیه جای گرفت.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، روزنامه ینی شفق با درج عنوان 'اتحاد سه گانه در آنكارا' به تشریح نشست سه جانبه روسای جمهوری ایران، تركیه و روسیه در آنكارا پرداخت و نوشت: نشست سه جانبه اردوغان، روحانی و پوتین حاوی پیامی به كشورهای غربی به ویژه آمریكا بود و به آنها تفهیم كرد كه یكپارچگی خاك سوریه خط قرمز این اتحاد سه گانه است.
به نوشته این رسانه، روسای جمهوری كشورهای ایران، تركیه و روسیه در سخنان خود تاكید كردند كه هیج تمایزی بین گروه های تروریستی وجود ندارد و برای مبارزه با تروریست ها قوای سه كشور متحد خواهند بود.
روزنامه ینی شفق در گزارش دیگری تحت عنوان 'در یكپارچگی خاك سوریه همفكریم' به سخنان روسای جمهوری ایران، روسیه و تركیه در كنفرانس مشترك خبری پرداخت و نوشت: رجب طیب اردوغان رییس جمهوری تركیه در سخنان خود تاكید كرد كه باید بدون تمایز با گروه های تروریستی مبارزه كرد.
ینی شفق نوشت: حسن روحانی رییس جمهوری ایران نیز در سخنان خود به توافق در درمان مجروحان سوری اشاره كرد و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز به همفكری سه كشور در حفظ یكپارچكی سوریه تاكید كرد.
این رسانه نزدیك به دولت تركیه در گزارش دیگری تحت عنوان 'نخواهیم ایستاد' به سخنان اردوغان اشاره كرد و این بخش از اظهارات رییس جمهوری تركیه را پیامی سخت علیه یگان های مدافع خلق (ی.پ.گ) توصیف كرد.
ینی شفق به نقل از اردوغان نوشت: 'تمام مناطق تحت كنترل تروریست ها از جمله منبج را به مناطقی امن تبدیل می كنیم و تا نابودی كامل تروریست ها نخواهیم ایستاد'.
خبرگزاری آناتولی نیز با انعكاس اخبار و گزارش های گوناگون از نشست سه جانبه آنكارا نوشت: رجب طیب اردوغان، ولادیمیر پوتین و حسن روحانی روسای جمهور تركیه، روسیه و ایران در پایان نشست سه جانبه كه با محوریت 'سوریه ' متن بیانیه ای مشتركی را منتشر كردند كه به موجب آن، رهبران این كشورها جهت حفاظت از تمامیت ارضی سوریه، 'هر گونه تلاش برای ایجاد واقعیتهای جدید در منطقه درگیری تحت پوشش مبارزه با تروریسم' را مردود دانستند.
به نوشته این رسانه، در بیانیه مشترك رهبران سه كشور تاكید شده است هیچ كس حق برداشتن گامهایی را ندارد كه قطعنامه های سازمان ملل متحد در این زمینه و ارزشهای مورد قبول نمایندگان تمامی جناح های جامعه سوریه را مختل سازد.
خبرگزاری آناتولی با درج عنوان 'هیچ كشوری حق ندارد برای آینده سوریه تصمیم بگیرد' به سخنان دكتر حسن روحانی رییس جمهوری ایران اشاره كرد و به نقل از وی نوشت: 'حاكمیت، استقلال و تمامیت ارضی سوریه باید مورد توجه همگان باشد و هیچ كشوری حق ندارد برای آینده سوریه تصمیم بگیرد'.
این رسانه به نقل از روحانی ادامه داد: 'این مردم سوریه هستند كه در نهایت با تدوین قانون اساسی و انتخابات آزاد، برای آینده كشورشان تصمیم خواهند گرفت و ما كشورهای ضامن روند آستانه این روند را تسهیل خواهیم كرد.'
روزنامه استار با درج عنوان 'تروریست ها را له و سوری ها را به خانه بر می گردانیم' به اظهارات رییس جمهوری تركیه در نشست سه جانبه آنكارا پرداخت و نوشت: اردوغان، با سخنانی شفاف و قاطع نشان داد كه تركیه در مبارزه با تروریست ها رحمی نخواهد كرد و به وظیفه خود در ایجاد مناطقی امن در سوریه برای مردم این كشور عمل می كند.
این روزنامه همچنین در ادامه گزارش خود به اظهارات حسن روحانی پرداخت و نوشت: رییس جمهوری ایران به حمایت همیشگی آمریكا از تروریست های منطقه اشاره و البته تاكید كرد كه واشنگتن موفقیتی در منطقه به دست نیاورده است.
روزنامه صباح در گزارشی به نشست سه جانبه آنكارا پرداخت و نوشت: نشست روسای جمهوری ایران، تركیه و روسیه در آنكارا موجب وحشت كشورهای غربی شده است به طوری كه مطبوعات آلمانی از آن به 'اتحاد ترسناك' یاد كرده اند.
این روزنامه نزدیك به حزب حاكم تركیه تاكید كرد: مواضع شفاق و قاطع روحانی، پوتین و اردوغان در حفظ یكپارچگی سوریه و مبارزه با تروریست ها مقامات كشورهای غربی را به شدت نگران كرده است.
شبكه خبر.7 تركیه نیز نشست سه جانبه روسای جمهور تركیه، ایران و روسیه را باعث وحشت آلمانی خواند و نوشت: مطبوعات آلمانی توافقات سه جانبه در نشست آنكارا را ترسناك توصیف كردند.
به نوشته این رسانه، نشریه اشپیگل آلمان به صورت گسترده ای به نشست سه جانبه آنكارا پرداخته و آن را تهدیدی جدی علیه نفوذ غرب در سوریه عنوان كرده است.
وبسایت شبكه خبر.7 همچنین در گزارش دیگر تحت عنوان 'به دنیا اطلاع دادند' نوشت: سخنان صریح پوتین، اردوغان و روحانی پیامی شفاق و قاطعی بود از سوی همگرایی سه كشور در حفظ تمامیت ارضی سوریه.
روزنامه جمهوریت در گزارشی به بیانیه نشست سه جانبه آنكارا پرداخت و نوشت: حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با گروه های تروریستی از مهمترین نكات بیانیه مشترك روسای جمهوری ایران، تركیه و روسیه بود اما موضوعی كه توجه رسانه ها را به خود جلب كرد، عدم نام بردن از یگان های مدافع خلق(ی.پ.گ) و نیروهای حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) در میان اسامی گروه های تروریستی بود.
به نوشته این رسانه، در بیانیه مشترك نشست سه جانبه آنكارا، به مبارزه با گروه های تروریستی القاعده، داعش و جبهه النصره تاكید شده اما اما خبری از نام گروه های پ.ی.د و ی.پ.گ نبود.
روزنامه ینی آكیت نیز به انتشار اخبار مربوط به نشست سه جانبه آنكارا پرداخت اما در یك گزارش اختصاصی به انعكاس اخبار و گزارش های مندرج در مطبوعات رژیم صهیونیستی اشاره كرد و به نقل از روزنامه پرفروش هاآرتص نوشت: همگرایی روسیه، تركیه و ایران در نهایت به بیرون كردن آمریكا از منطقه منجر می شود.
روزنامه ینی بیرلیك نیز به انتشار اخبار و گزارش های آنلاین از حاشیه ها و متن نشست سه جانبه آنكارا پرداخت و نوشت: مواضع روسای جمهور روسیه و ایران در تایید اظهارات اردوغان بود و این همگرایی نویدبخش روزهایی آرام برای مردم سوریه خواهد بود.
به نوشته این رسانه، مواضع مشترك روحانی، پوتین و اردوغان، پیامی را به غرب ارسال كرد مبنی بر این كه اجازه مداخله غرب به ویژه آمریكا را در این منطقه نخواهیم داد و تروریست های مورد حمایت شما را نابود خواهیم كرد.
روزنامه آیدینلیك نیز با درج عنوان 'تاكید سه جانبه' نوشت: روسای جمهور ایران، روسیه و تركیه در نشست سه جانبه آنكارا، با عنوان 'سوریه یكپارچه است' تاكیدی قاطع و سه جانبه كردند.
این روزنامه به سخنان حسن روحانی رییس جمهوری كشورمان اشاره كرد و نوشت: رییس جمهوری ایران حضور گروه های تروریستی مختلف در منطقه طی سالیان اخیر را مشكلی بزرگ توصیف كرد و در ادامه حمایت و آموزش این گروه های تروریستی از سوی كشورهای غربی را تاسف بار خواند.
آیدینلیك اضافه كرد: نكته امیدوار كننده در نشست سه جانبه آنكارا، مواضع مشترك روسای جمهوری تركیه، روسیه و ایران بود كه بر حفظ تمامیت ارضی سوریه و مبارزه با گروه های تروریستی متمركز شده بود.
به گزارش ایرنا، روز گذشته نشست سه جانبه حجت الاسلام دكتر حسن روحانی، رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین روسای جمهوری ایران، تركیه و روسیه درباره سوریه در كاخ بش تپه آنكارا برگزار شد.
در این نشست روسای جمهوری سه كشور، تحولات سوریه و راههای اجرای تفاهم نامه های نشست آستانه و نیز نتایج نشست سران در سوچی را مورد بررسی قرار دادند.
در پایان این نشست، بیانیه سه كشور در خصوص مذاكرات و رایزنی سه جانبه در خصوص سوریه منتشر شد و ظرفین در آن با بیان این كه مناقشۀ سوریه هیچ راه‌حل نظامی ندارد، بر ادامه همكاری فعال خود درخصوص این كشور تاكید كردند.
محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و مولود چاووش اوغلو وزرای امور خارجه ایران، تركیه و روسیه نیز در این نشست حضور داشتند.
پیش از این نشست، مراسم استقبال اردوغان از دكتر روحانی در كاخ بش تپه انجام شد و دو طرف در ادامه، دیداری دوجانبه برگزار كردند.
رییس جمهوری كشورمان همچنین در ادامه، دیدار دو جانبه دیگری با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه انجام داد.
این نشست دور دوم مذاكرات سه جانبه و در ادامه مذاكرات آستانه و نشست سران سوچی، برای رایزنی و همكاری برای حل مساله جنگ داخلی سوریه محسوب می شود.
دور اول نشست سه جانبه سران تركیه، روسیه و ایران درباره بحران سوریه موسوم به نشست سوچی، چهارشنبه 22 نوامبر (یكم آذر 96) در شهر سوچی روسیه برگزار ‌شد.
در این نشست، كشورهای روسیه، تركیه و ایران به عنوان دولت های ضامن روند حل و فصل سیاسی بحران سوریه و برقراری ثبات و امنیت در این كشور روند حل جنگ داخلی سوریه را بررسی كردند.
تداوم همكاری های سه كشور در سوریه در نشست سوچی مورد تاكید روسای جمهوری سه كشور قرار گرفت و هر سه كشور بر همكاری در سوریه كه در 9 دور مذاكرات آستانه تضمین شده و از پاییز سال گذشته در تحولات میدانی سوریه نقطه عطف مهمی ایجاد كرده بود، تاكید كردند.
تضمین اجرای مناطق عاری از تنش از سوی تهران، مسكو و آنكارا در قالب مذاكرات آستانه تاثیر بسزایی در مبارزات علیه داعش و كاهش درگیری ها در سوریه داشت و منجر به برگزاری نشست سوچی شد.
توافق درباره برگزاری كنگره مذاكرات ملی سوریه در سوچی نیز كه با حضور بیش از یكهزار و 600 نفر از افراد موثر در تحولات سوریه در 10 و 11 بهمن برگزار شد، در جریان نشست سران ایران، روسیه و تركیه به دست آمد.
خاورم/1905