لندن - ایرنا - شهردار لندن روز پنجشنبه در واكنش به روند بی‌سابقه افزایش آمار جرم و جنایت در پایتخت انگلیس از سیاست دولت محافظه‌كار 'ترزا می' مبنی بر كاهش بودجه پلیس این كشور انتقاد كرد و گفت: امنیت لندن با كاهش نیروی پلیس قابل تأمین نیست.

به گزارش ایرنا، 'صادق خان' در گفت‌وگو با شبكه رادیویی «ال.بی.سی» (LBC) بیان داشت كه در 7 سال گذشته بیش از 700 میلیون پوند از بودجه پلیس كاهش‌یافته كه این مساله در تأمین امنیت كشور تأثیر منفی گذاشته است.
وی بابیان اینكه «12 تن از افرادی كه از ابتدای سال جاری براثر جرم و جنایت جان‌باخته، نوجوان بوده‌اند » افزود كه از وضعیت موجود به‌شدت «عصبانی و دل‌شكسته» است.
صادق خان بااین‌حال آغاز معضل افزایش آمار جرم و جنایت در سراسر انگلیس را از سال 2014 میلادی دانست و خواستار راهبرد قاطع دولت دراین‌باره شد.
از ابتدای سال جاری میلادی تاكنون بالغ‌بر 49 تن براثر جرائم خشونت‌آمیز در لندن جان خود را ازدست‌داده‌اند. تنها در یك هفته گذشته 7 تن جان‌باخته كه در تازه‌ترین مورد، امروز سه نوجوان در شرق لندن هدف حمله با چاقو قرار گرفتند.
پلیس اعلام كرد كه قربانیان دچار جراحت شده و آن‌ها را به بیمارستان منتقل كرده است.
دیشب نیز یك نوجوان 18 ساله در منطقه هكنی در شمال شرق لندن جان خود را براثر حمله با چاقو ازدست‌داد.
پلیس لندن اعلام كرد كه نیروهای امنیتی تلاش كردند تا پیش از رسیدن امدادگران وی را در محل حادثه مداوا كنند اما 25 دقیقه بعد او جان باخت .
«دیوید لمی» نماینده پارلمان انگلیس امروز در گفت‌وگو با شبكه رادیویی بی.بی.سی 4 از عملكرد ضعیف دولت محافظه‌كار «ترزا می» در مقابله با افزایش آدم كشی و قتل در سراسر لندن كه از ابتدای سال جای به شكل بی‌سابقه‌ای رو به افزایش است انتقاد كرد.
او همچنین در پیامی توییتری نوشت: آیا جان افرادی كه در حوزه انتخابیه من ساكن هستند كمتر از مردم سایر كشورها است؟ تاكنون 4 تن در این منطقه از ابتدای سال جاری جان خود را ازدست‌داده‌اند اما دریغ از یك تماس تلفنی و یا بازدید نخست‌وزیر یا وزیر كشور.
روزنامه ساندی‌تایمز یكشنبه گذشته با مقایسه آمار آدمكشی در لندن با سایر كشورهای جهان، در گزارشی عنوان كرد كه برای نخستین بار در تاریخ معاصر، آمار آدمكشی در این شهر از نیویورك آمریكا پیشی گرفته است.
این در حالی است كه به نوشته این روزنامه انگلیسی، داده‌های آماری پلیس فدرال آمریكا و یك محقق دانشگاه كالیفرنیا به نام «اریك مونكون» نشان می‌دهد كه نرخ آدمكشی در لندن به ازای هر فرد، از سال 1800 میلادی تاكنون بین یك‌دوم تا یك‌بیستم نیویورك بوده است.
كارشناسان انگلیسی بر این باورند كه رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا، اصلی‌ترین عامل افزایش جرم و جنایت در این كشور به شمار می‌رود. بااین‌حال دولت محافظه‌كار «ترزا می» نخست‌وزیر، درصدد است تا برای كاهش بودجه، آمار افسران پلیس را كاهش دهد.
وزارت دادگستری انگلیس اخیراً از تشدید احكام مجازات مربوط به چاقوكشی خبر داده است، بااین‌حال جوانان زیر 18 سال انگلیسی كه به گفته رسانه‌های این كشور بخش عمده متهمان ازاین‌دست را تشكیل می‌دهند، صرفاً هشدار دریافت كرده و حكمی علیه آن‌ها اجرا نمی‌شود.
دی‌ماه گذشته «صادق خان» از تصمیم متروپلیتین پلیس برای افزایش چشم‌گیر ایست‌های بازرسی در جهت مقابله با رشد بی‌سابقه چاقوكشی در این كلان‌شهر خبر داد. بااین‌حال تاكنون بازخوردی از اجرای این راهبرد از سوی منابع انگلیسی منتشرنشده است.
اروپام ** هـ ن **3404