تهران - ايرنا - كارشناس مسائل خاورميانه گفت: ايران با توجه به شرايط فعلي و رويكردي كه براي توليدات داخلي ايجاد شده مي تواند به عنوان مهمترين حلقه تعاملات در جاده ابريشم ايفاي نقش كند.

حسن هاني زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا در خصوص اهميت جاده ابريشم اظهار داشت: مسير طبيعي جاده ابريشم، كاملا تاريخي و راهبردي است و تغيير اين مسير مي تواند فضاي تعاملات منطقه اي بين چين، كشورهاي منطقه و ايران را مخدوش و كمرنك كند.
وي افزود: ايران يكي از كشورهاي مهم منطقه به لحاظ اقتصادي، راهبردي و سياسي است كه از اهميت بالايي برخوردار است و دولت چين بايد اين مساله را در نظر بگيرد كه بدون عبور جاده ابريشم از ايران، اين جاده اهميت اقتصادي خود را از دست خواهد داد.
هاني زاده گفت: دولت چين در چارچوب تعاملات منطقه اي و بين المللي بايد نگرش هاي سياسي را كنار گذاشته و نگرش هاي اقتصادي مورد نياز خود را مد نظر داشته باشد و تحت تاثير فشارهاي غرب قرار نگيرد.
اين كارشناس مسائل خاورميانه ادامه داد: وجود جاده ابريشم براي ايجاد فضاي تعامل بين شرق و غرب از اهميت بالايي برخوردار است و ايران به عنوان بزرگترين شريك تجاري چين، مي تواند بلوك اقتصادي قدرتمندي در مسير جاده ابريشم بين هند، روسيه، چين و تركيه ايجاد و به تعامل اقتصادي قدرتمند در غرب و شرق آسيا كمك كند.
وي افزود: ايران حلقه كشورهاي كشورهاي غرب و شرق آسياست و تغيير فضاي تاريخي جاده ابريشم با شكست مواجه خواهد شد.
هاني زاده گفت: ايران با توجه به شرايطي كه به وجود آمده و رويكردي كه براي توليدات داخلي ايجاد شده مي تواند به عنوان مهمترين حلقه اين تعامل در جاده ابريشم ايفاي نقش كند.
وي اظهار داشت: ايران در حوزه هاي انرژي، توليدات فرادستي، نساجي و همچنين محصولات كشاورزي مي تواند شريك بزرگ در جاده ابريشم باشد.
به گزارش ايرنا، طرح جاده ابريشم نوين با عنوان «يك كمربند- يك راه»، در راستاي احياي جاده ابريشم قديم و توسعه آن در بخش هاي ريلي، دريايي و هوايي مطرح شده است. اين كريدور بين المللي كه گفته مي شود 100 كشور و سازمان بين المللي را در حيطه و شمول خود دارد، طرحي ارزشمند به لحاظ سياسي- اقتصادي و فرهنگي -اجتماعي است كه ايران به دليل موقعيت ژئوپولتيكي وهمچنين جايگاه استراتژيكي خود در منطقه از جايگاه و نقش ويژه اي در اين مسير و طرح بين المللي برخوردار است.
سيام**6984**