یاسوج - ایرنا- استاندار كهگیلویه و بویراحمد تاكید كرد: دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی در استان از مأموریت های ذاتی و اصلی خود فاصله گرفته و دچار روزمرگی و كم كاری شده‌اند.

به گزارش ایرنا، علی محمد احمدی روز شنبه در دیدار نوروزی با روسای دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی استان افزود: كم كاری و مأموریت گریزی در برخی دانشگاه‌های استان مشهود است.
وی با اشاره به برخی چالش‌ها و مشكلات موجود در دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه یاسوج تصریح كرد: گزارش شده كه 50 درصد اعضای هیات علمی یكی از دانشگاه‌های دولتی استان در طول هفته در آن دانشگاه حضور ندارند در حالی كه حقوق و مزایای عضو هیات علمی تمام وقت دریافت می‌كند.
احمدی تاكید كرد: دانشگاه یاسوج به عنوان مادر دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی كه باید نقش تعیین كننده و راهبردی در حوزه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی داشته باشد و باید جهت گیری مناسب در این زمینه نشان دهد تاكنون ناموفق عمل كرده است.
وی گفت: دانشكده‌های كشاورزی و منابع طبیعی در دانشگاه یاسوج نباید تنها به ارائه آموزش‌های تئوری محدود شود و بسیاری از جوانان تحصیل كرده این رشته‌ها باید بتوانند از ظرفیت‌های موجود و منابع جنگلی و گیاهان دارویی در راستای اشتغالزایی و كمك به اقتصاد استان ایفای نقش كنند.
وی بیان كرد: دولت و مجموعه مدیریت اجرایی استان با تمام توان از طرح‌های پژوهشی قابلیت توجیه اقتصادی و تولیدی در دانشگاه‌ها حمایت خواهد كرد.
استاندار كهگیلویه و بویراحمد گفت: دولت بیش از 120 هزار میلیارد ریال در سال جاری برای تسهیلات اشتغالزایی روستایی اختصاص داده كه سهم استان كهگیلویه وبویراحمد افزون بر 214 میلیارد تومان است.
احمدی تصریح كرد: دانشگاه‌های استان می‌توانند از این ظرفیت و تسهیلات روستایی با تشكیل تعاونی‌ها استفاده كنند و ضمن اشتغالزایی برای تحصیلكردگان دانشگاهی به اقتصاد و بهره وری بیشتر از منابع نیز كمك خواهد كرد.
وی ادامه داد: هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات برای این تعاونی‌ها و طرح‌های تولیدی قابل توجیه از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی وجود ندارد.
وی همچنین بر ضرورت توزیع عادلانه و هزینه كرد صحیح اعتبارات پژوهشی در دانشگاه‌ها تاكید كرد و گفت: خروجی طرح‌های پژوهشی باید در حوزه‌های مختلف مشهود باشد اما تاكنون این مهم عملیاتی نشده است.
احمدی همچنین خواستار تشكیل جلسات منظم ماهانه استاندار با روسای دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی استان شد و گفت: دانشگاه كه باید مهد و تجلی نظم، حركت بر مدار قانون، تصمیم‌های دانش محور و نقش آفرین در سیر تحولات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و یا فرهنگی باشد دچار نوعی ركود و رخوت شده‌اند و از رسالت سنگین خود فاصله عمیق دارد.
برخی از روسای دانشگاه‌های استان نیز به بیان عملكردها و مهمترین كمبودها و مشكلات خود پرداختند.
بیش از 50 هزار دانشجو در دانشگاه‌های یاسوج، آزاد، پیام نور و علمی كاربردی در استان كهگیلویه و بویراحمد تحصیل می‌كنند.
دانشگاه یاسوج در سال 1362 با نام آموزشكده فنی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز فعالیت خود را در ساختمان تربیت معلم دخترانه كوثر یاسوج آغاز كرد و در سال 1372 با ایجاد و راه اندازی آموزشكده كشاورزی به مجتمع آموزش عالی یاسوج وابسته به دانشگاه شیراز تغییر نام یافت.
پس از آن در سال 1374 تبدیل وضعیت آن به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی مورد موافقت قرار گرفت و سرانجام در سال 1375 این مجتمع به طور رسمی فعالیت خود را مستقل از دانشگاه شیراز ادامه داد.
در اول خرداد 78 تبدیل وضعیت قطعی مجتمع آموزش عالی یاسوج به دانشگاه در شورای گسترش آموزش عالی به تصویب رسید و سرانجام در سال 1378 به‌صورت رسمی به دانشگاه یاسوج ارتقا یافت.
در حال حاضر، حدود 6 هزار دانشجو در 30 رشته كارشناسی و 45 رشته كارشناسی ارشد و 19 رشته دكترا در 6 دانشكده به تحصیل در این دانشگاه مشغول هستند.
3016/6110