به گزارش ایرنا ، عباس كشاورز روز دوشنبه در نشستی با مسئولان استان اردبیل افزود: سطح زیر كشت اراضی آبی استان تنها 80 هزار هكتار بوده و با توجه به وابستگی زراعت دیم به بارندگی، در سال های كم بارش میزان تولید محصولات كشاورزی به طور قابل توجهی كاهش می یابد.
او گفت: طرحی با مركز تحقیقات بین المللی در سه استان غربی كشور در خصوص زراعت دیم به مدت سه سال در دست اجراست كه امسال سال سوم انجام و نتیجه گیری از این طرح است.
وی افزود: یكی از اهداف مهم این طرح خارج كردن تناوب دیم از یك محصول خاص می باشد، چون روشی كه در حال حاضر در دیم زارها صورت می گیرد گندم، آیش و یا در حالت خوشبینانه گندم، عدس و گندم، نخود است.
وی اظهار كرد: حداقل پنج محصول از غلات ، حبوبات ، گیاهان علوفه ای و دانه های روغنی را باید در تناوب با زارعت دیم قرار داد و با تصمیم وزارت جهاد كشاورزی این طرح با مشاركت مركز تحقیقات معتبر بین المللی در استان اردبیل از سال آینده به اجرا درمی آید.
وی از دیگر اهداف این طرح را كشت چند محصولی در اراضی دیم و اجرای كشت مستقیم ذكر كرد و گفت: برای جلوگیری از تخلیه رطوبت اندك در اراضی دیم كشت باید به صورت مستقیم صورت گرفته و كشت با گاوآهن و دیسك در اراضی دیم ممنوع شود.
كشاورز هدف عمده دیگری كه این طرح دنبال می كند را بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی های فنی و تخصصی بهره برداران دانست.
وی افزود: كشاورزان و بهره برداران می توانند تنها با میزان بارندگی 180 تا 200 میلی متر با حفظ بقایای گیاهی و كشت مستقیم میزان محصول تولیدی خود را بیش از 40 درصد افزایش دهند.
وی همچنین طرح توسعه كشت پنبه در دشت مغان یكی از اولویت های وزارت جهاد كشاورزی در استان اردبیل دانست و گفت: در سه سال گذشته بذور مرغوب و پرمحصولی وارد منطقه شده كه امیدواریم با حمایت های قابل قبولی كه از پنبه كاران استان خواهد شد زمینه های رشد و توسعه این زارعت ارزشمند و صنعتی فراهم شود.
كشاورز در زمینه زراعت كلزا نیز افزود: در كشور 40 نوع رقم كلزا كشت شده و میزان بذر مورد نیاز كلزا كاران یك هزار و 600 تن می باشد كه بعد از خودكفایی در بذر ذرت در تامین نیاز بذر كلزا هم به خودكفایی می رسیم.
او تشریح كرد: با همكاری شركت كشت و صنعت پارس و همكاری شركت اورالیس فرانسه امسال برای اولین بار لاین خالص كلزا كشت شده و وضعیت تولید بسیار عالی است.
كشاورز افزود: امسال تولید محصول كلزا به 300 هزار تن می رسد كه در 40 سال گذشته بی سابقه بوده و ركورد تولید خواهد شكست و از این طریق حدود 480 میلیون دلار از خروج ارز جلوگیری می شود.
وی گفت: با گذشت سه سال از طرح 10 ساله خودكفایی در روغن خوراكی كشور، حدود 70 درصد نیاز روغن خوراكی كشور و 55 درصد كنجاله در داخل كشور تولید می شود.
استان اردبیل دارای 225 هزار هكتار اراضی آبی ، 515 هزار هكتار اراضی دیم و 38 هزار هكتار اراضی باغی است كه سالانه بیش 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید می كند.
6018/6016
استان اردبیل دارای 225 هزار هكتار اراضی آبی ، 515 هزار هكتار اراضی دیم و 38 هزار هكتار اراضی باغی است كه سالانه بیش 4.5 میلیون تن انواع محصولات زراعی ، باغی و دامی را تولید می كند.
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
اردبیل - ایرنا - معاون وزیر جهاد كشاورزی گفت: زراعت دیم استان اردبیل با همكاری شركت معتبر تحقیقات بین المللی ایكاردا از كشت تك محصولی خارج می شود.