به گزارش ایرنا 'شی جین پینگ' امروز سه شنبه در نشست سالانه مجمع آسیایی بوآئو در شهر 'بوآئو' در استان 'های نن' چین افزود: در 40 سال گذشته، چین ضمن پایبندی بر شرایط داخلی خود و مشاهده وضعیت جهان، با تاكید بر استقلال و اعتماد به نفس و توجه به اجرای سیاست درهای باز و همكاری برد-برد، پایبندی بر نظام سوسیالیستی و در عین حال حركت در مسیر اصلاحات اقتصاد بازار سوسیالیستی توانسته است با موفقیت مسیر سوسیالیسم با ویژگی چین را ایجاد كند.
او از كشورها دعوت كرد تا قاطعانه از نظم بین المللی موجود با محوریت منشور سازمان ملل دفاع كرده و امنیت عمومی و مشترك را تحقق بخشند.
شی جین پینگ همچنین خواستار همكاری كشورها به منظور تحقق اقتصاد آزاد در جهان، تسهیل و آزادسازی تجاری و سرمایه گذاری و حفاظت از نظام تجاری چندجانبه شد.
وی با تاكید بر ضرورت همزیستی و تبادلات تمدن ها گفت: باید به طبیعت احترام گذاشته و ارزش كره زمین را بدانیم و ضمن تلاش برای ایجاد جامعه با سرنوشت مشترك بشر، یك آسیا و جهان صلح آمیز، باز، آرام، شكوفا و زیبا را با یكدیگر بسازیم.
وی تاكید كرد: موفقیت چین به مردم جهان نشان میدهد كه تنها یك راه برای مدرن شدن وجود ندارد و با دنبال كردن مسیر صحیح و تلاش خستگی ناپذیر هر كشوری میتواند به نتیجه دلخواه خود برسد.
او گفت: در طول 40 سال پس از اجرای سیاست اصلاحات و درهای باز، مردم چین نسبت به توسعه ساختار و پایبندی به اصلاحات و درهای باز تمركز داشته و بهرهوری اجتماعی این كشور به طور چشمگیر آزاد و توسعه یافته است.
به گفته وی در حال حاضر، چین دومین جامعه اقتصادی بزرگ جهان، اولین كشور صنعتی، اولین كشور در تجارت محصولات و اولین كشور با ذخایر ارز خارجی است و در 40 سال، سرعت رشد ارزش كل تولیدات ناخالص ملی در سطح 9.5 درصدی خود را حفظ كرده است.
او گفت: چین در 40 سال گذشته به عنوان یك كشور بزرگ وظایف و مسئولیت های بزرگی را برعهده گرفته و از ورود به سازمان تجارت جهانی و مطرح كردن پیشنهاد ساخت مشترك یك كمربند یك جاده، سهم بزرگ و شایانی برای مقابله با بحران مالی آسیا و بحران مالی بین المللی ادا كرده است.
به گفته وی سهم چین برای پیشبرد رشد اقتصاد جهان نیز در سال های متوالی از 30 درصد فراتر رفته است و به موتور محركه عمده اقتصاد جهان تبدیل شده و سبب ترویج صلح و توسعه بشریت شده است.
شی افزود: اصلاحات و درهای باز دومین انقلاب چین است كه با نیازهای تاریخی برای توسعه، نوآوری و زندگی خوب مردم هماهنگ است و نیز در راستای روند زمانی مبنی بر درخواست مردم در ادامه توسعه، همكاری و زندگی صلح آمیز هماهنگ است.
رئیس جمهوری چین در ادامه با اشاره به ضرورت كاهش تعرفه واردات گفت كه امسال چین علاوه بر كاهش قابل توجه تعرفه وارادت خودرو، تعرفه برخی كالاهای دیگر را نیز كاهش خواهد داد هدف ما از این اقدام گسترش وارادت است.
به گفته شی جینپینگ، چین به دنبال آن است كه روند پیوستن خود به توافقنامه تداركات دولتی سازمان تجارت جهانی بپیوندد.
او در این باره گفت: چین به دنبال مازاد تجاری نیست ما به راستی خواستار افزایش واردات و رسیدن به تعادل در پرداختهای بینالمللی با روند كنونی هستیم.
شی با اشاره به نخستین نمایشگاه بینالمللی واردات چین كه نوامبر سال جاری میلادی در شانگهای برگزار خواهد شد گفت از حضور دوستان خود از سراسر جهان در این نمایشگاه استقبال میكنیم این رویداد تنها شامل برگزاری نمایشگاهی شبیه به دیگر نمایشگاه رایج نخواهد بود بلكه در بر گیرنده یك سیاست مهم و تعهد ما برای گشودن بازارهای چین به روی جهان است.
در همین حال طبق گفتههای شی جینپینگ، چین امیداور است كه كشورهای توسعه یافته دست از اعمال محدودیت بر تجارت عادی و منطقی محصولات فناوری پیشرفته بردارند و میزان كنترل صادرت این دسته از محصولات چین را كاهش دهند.
او گفت: تقویت حفاظت از مالكیت معنوی بزرگ ترین انگیزه برای افزایش نیروی رقابتی اقتصاد چین است چین اداره ملی مالكیت معنوی را نوسازی خواهد كرد و ضمن تكمیل و تقویت اجرای قوانین، هزینه نقض قوانین را به طور چشمگیر افزایش داده و نقش بازدارنده قوانین را به طور كامل ایفا خواهد كرد.
وی تاكید كرد: چین موسسات چینی و خارجی را به تبادلات و همكاری فنی و دفاع از مالكیت معنوی موسسات خارجی در چین تشویق می كند ضمن این كه پكن امیدوار است كه دول خارجی نیز حفاظت از حق مالكیت معنوی چین را تقویت بخشند.
او گفت: محیط سرمایه گذاری همچون هوای آزاد است با هوای پاك می توان سرمایه خارجی بیشتر جلب كرد چین با تقویت اتصال خود به اصول و مقررات اقتصادی و تجاری بین المللی، افزایش شفافیت و حمایت از حقوق مالكیت معنوی، پاببندی بر قانون و تشویق رقابت، با انحصار مخالف است.
به گفته وی چین در شش ماهه نخست سال جاری، بازنگری لیست منفی سرمایه گذاری خارجی را تكمیل خواهد كرد و به طور كامل اجرای نظام مدیریت سود و درآمد مردم و فهرست منفی را به اجرا می رساند.
رییس جمهور چین اظهار كرد: توسعه چین در هر اندازه ای كه باشد، تهدیدی برای هیچ طرف دیگر نخواهد بود و نظم بین المللی كنونی را نیز بر هم نخواهد زد و به دنبال ایجاد منطقه ای برای نفوذ خود نخواهد بود.
شی جین پینگ با اشاره به اینكه چین همواره سازنده صلح جهانی، ادا كننده سهم خود در توسعه جهانی و حافظ نظم بین المللی است تاكید كرد: چین بر راهبرد درهای باز كه برای همه طرف ها مفید است، پایبند خواهد بود و ضمن اهمیت دادن به سود متقابل، سیاست ها در سطح بالا را برای آزادسازی و تسهیل تجارت و سرمایه گذاری به اجرا در خواهد آورد و برای ایجاد بنادر آزاد تجاری با ویژگی های چین تحقیقات و تلاش های لازم خواهد داشت.
رئیس جمهوری خلق چین با تشبیه محیط سرمایهگذاری به هوا و با اشاره به این نكته كه هوای تازه میتواند سرمایهگذاران بیشتری را از خارج كشور جذب كند گفت: چین در گذشته تنها به دنبال اجرای سیاستهای همگام با منافع سرمایهگذاران خارجی بود اما اكنون قصد دارد محیط سرمایهگذاری بهتری را برای آنان فراهم سازد.
شی جینپینگ گفت كه چین اصلاح فهرست موارد منفی مربوط به سرمایهگذاری خارجی را تا پایان نیمه نخست سال جاری میلادی به پایان خواهد رساند و بر اساس آن و یك روند داخلی كه از قبل وجود داشته است یك نظام مدیریتی سراسری را به اجرا خواهد گذاشت.
او گفت: ما تلاش خواهیم كرد با ایجاد هماهنگی بیشتر با قوانین اقتصاد و تجارت بینالمللی، افزایش شفافیت و حفظ حق مالكیت و قانون مداری بیشتر روحیه رقابتی را تشویق و از تك صدایی جلوگیری كنیم.
رییس جمهوری چین در مورد مجمع آسیایی بوائو نیز گفت: مجمع آسیایی بوآئو در طول 16 سال پس از تاسیس، با استواری در آسیا و نگرش به جهان، در جذب شناخت مشترك آسیایی بوآئو، كمك به همكاری های آسیایی، پیشبرد جهانی سازی اقتصادی و ایجاد جامعه مشترك با سرنوشت بشر 'طرح بوآئو' را كه سرشار از ارزش و نقش مثبت است، مطرح كرد.
نشست مجمع آسیایی بوآئو با موضوع 'درهای باز و نوآوری آسیا و شكوفایی و توسعه جهان' با حضور
2 هزار شخصیت سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و رسانه ای از سراسر جهان برگزار شد.
در این اجلاس كه صبح امروز آغاز شد سید ضیا هاشمی مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به عنوان تنها نماینده كشورمان حضور داشت.
اجلاس بوائو یكی از مهمترین مجامع و همایش های همكاری اقتصادی، فرهنگی و سیاسی میان كشورهای آسیایی و دیگر كشورهای دنیا به حساب می آید كه تا روز 11 آوریل ادامه دارد.
علاوه بر رهبران چین، 'الكساندر فن در بلن' رییس جمهوری اتریش، 'رودریگو دوترته' رییس جمهوری فیلیپین، 'اوخناگین خورلسوخ' نخست وزیر مغولستان، 'مارك روته' نخست وزیر هلند، 'شاهد خاقان عباسی' نخست وزیر پاكستان، 'لی هسین لونگ' نخست وزیر سنگاپور، 'آنتونیو گوترش' دبیركل سازمان ملل و كریستین لاگارد رییس سازمان صندوق بین المللی پول در نشست امسال این مجمع حضور دارند.
مجمع آسیایی 'بوائو' به عنوان مهمترین مجمع اقتصادی آسیا، در سال 2001 در شهری به همین نام در جنوب چین تاسیس شد.
هدف اولیه تشكیل این مجمع كه جمهوری اسلامی ایران نیز از موسسان آن به شمار می رود، توسعه مبادلات اقتصادی، همكاری های علمی، فنی و اقتصادی بین كشورهای حوزه آسیا - پاسیفیك و نهایتا تنظیم مناسبات عادلانه این منطقه از آسیا با دنیا است.
طبق اساسنامه، مجمع آسیایی بوائو، محلی برای گفتگوی چهرههای سیاسی، رهبران تجاری، دانشگاهیان و شخصیتهای معروف محافل آسیایی قلمداد شده است.
این مجمع از نظر پوشش جغرافیایی، كشورهای آسیایی را در بر میگیرد اما در عین حال كشورهای خارج از آسیا نیز می توانند به عضویت آن در آیند، اما از نظر حقوقی این مجمع در چین به ثبت رسیده است.
سید ضیا هاشمی مدیرعامل ایرنا روز گذشته نیز در همایش سران رسانه های آسیا كه با حضور 80 تن از سران رسانه های آسیا و جهان در شهر سانیا در استان هاینان در جنوب چین برگزار شد به عنوان یكی از نشست های اصلی اجلاس بوائو، شركت و سخنرانی كرد.
نشست سران رسانه های آسیا در چهار محور یك جاده یك كمربند و فرصت های جدید اطلاع رسانی بین المللی، 40 سال اصلاحات و درهای باز، توسعه چین و فرصت های جهانی، یاری به جامعه به كمك رسانه ها برگزار شد.
آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۱
بوائو - چین - ایرنا - رییس جمهوری چین از مردم جهان خواست برای ایجاد یك جامعه با یك سرنوشت مشترك و با هدف فراهم كردن آینده بهتر مبنی بر رفاه، آزادی و آرامش برای آسیا و جهان تلاش كنند.