اروميه- ايرنا- ارتقاي كيفيت كالاهاي توليدي، محركي براي استقبال بيش از پيش مردم از مصرف كالاهاي ايراني به شمار مي رود و سهم توليدكنندگان از تلاش هاي همگاني براي تحقق شعار سال محسوب مي شود.

به گزارش ايرنا كارشناسان شاخص هاي مختلفي را براي حمايت از كالاي ايراني در سال جاري مطرح مي كنند كه داشتن تعصب براي استفاده از كالاي ايراني و جلوگيري از قاچاق كالاها از جمله آنهاست.
مقابله با واردات بي رويه در بسياري از محصولات داراي مشابه داخلي، توجه به بخش توليد از سوي مسئولان و فراهم كردن زمينه توليد بهتر و بيشتر و همچنين ارتقاي كيفيت كالاهاي ايراني از جمله ديگر شاخص هايي به شمار مي رود كه مورد تاكيد كارشناسان قرار گرفته است.
يكي از موضوعات مهم در اين بخش توجه توليدكنندگان به ارتقاي كيفيت كالاهاي توليدي با هدف ترغيب مردم نسبت به استفاده از كالاهاي داخلي است كه نه تنها در افزايش مصرف داخلي بلكه در كسب بازارهاي هدف خارجي نيز اثرگذار خواهد بود.
بسياري از صاحب نظران معتقدند كه بايد براي حمايت از كالاي ايراني، مرغوبيت كالاهاي توليد داخل افزايش يابد و توليدكنندگان نيز بيشتر به موضوع كيفيت بخشي به محصولات توجه كنند.
اين امر در خصوص توليدات آذربايجان غربي بيش از ساير استان هاي كشور صدق مي كند و با توجه به مرزي بودن اين استان و امكان واردات و حتي قاچاق كالاهاي خارجي، كيفيت بخشي به محصولات توليد استان بسيار ضروري است و توليدكنندگان بايد با توجه بيشتر و استفاده از فناوري هاي به روزتر، زمينه سوق دادن مردم به استفاده از كالاهاي داخلي را فراهم كنند.
استاندار آذربايجان غربي در اين خصوص معتقد است كه واحدهاي توليدي بايد به تكنولوژي هاي روز دنيا مجهز شده و وارد بازار رقابتي شوند.
محمدمهدي شهرياري با تاكيد بر توليد كالاهاي باكيفيت و ارزان قيمت در داخل كشور، مي گويد: تمايل مردم براي خريد كالاي ايراني با ارتقاي كيفيت آنها افزايش مي يابد و در اين خصوص اهتمام جدي فعالان بخش توليد بسيار اثرگذار است.
وي با تاكيد بر اينكه حل مشكلات اقتصادي در گرو خريد كالاي ايراني است، اظهار كرد: براي تحقق اين امر بايد همه دست به دست هم دهند و سهم خود را به بهترين شكل ممكن ايفا كنند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استاندار آذربايجان غربي نيز تحقق شعار سال را در گرو فراهم كردن زمينه توليد ارزان توسط مسئولان دانست و افزود: بخش خصوصي بايد به دنبال بهره وري و استفاده از تكنولوژي روز دنيا باشد و محصولات مناسبي را توليد و روانه بازار كند.
رضا حسيني اضافه كرد: با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري و لزوم حمايت از كالاي داخلي، مسئولان دولتي بايد خريد كالاي ايراني را در اولويت قرار دهند.
وي با اشاره به اينكه بايد يك فضاي رقابتي در بازار به وجود بيايد، ادامه داد: فضاي رقابتي توليدكننده را براي عرضه كالاي باكيفيت و با قيمت مناسب در بازار مجاب مي كند.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي نيز در اين زمينه معتقد است كه مردم و مسئولان بايد نسبت به امور داخلي كشور تعصب داشته باشند و استفاده از جنس خارجي را يك عيب بدانند.
حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي قريشي از توليدكنندگان داخلي خواست كه جنس باكيفيت را توليد و روانه بازار كنند تا استفاده از اجناس ايراني بيش از پيش در جامعه رواج يابد.
امام جمعه اروميه تاكيد كرد: رونق در توليد ملي به تلاش توليدكنندگان براي عرضه كالاي باكيفيت و اهتمام مردم براي خريد كالاي ايراني وابسته است.
مديركل استاندارد آذربايجان غربي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه با توجه به نامگذاري سال به نام حمايت از كالاي ايراني، نقش استاندارد بسيار پررنگ‌تر مي‌شود، گفت: اولويت اصلي اين اداره كل در سال جاري بالا بردن كيفيت و استانداردها در توليدات داخلي است.
منصور جلاير افزود: در سال مزين به شعار ' حمايت از كالاي ايراني' براي آموزش و ترويج استفاده از توليدات استاندارد در جامعه از روش‌هاي مختلفي بهره برداري مي شود.
وي بر همراهي بخش توليد، دانشگاهيان، مردم، عرضه كنندگان و ناظران بازار براي حمايت از كالاي ايراني تاكيد كرد و ادامه داد: دانشگاهيان در سال جاري به خوبي مي‌توانند با ارائه طرح ها و مقاله ها به اداره كل استاندارد كمك كنند و اين اداره نيز امسال در تلاش است تا تعامل بيشتري را در اين زمينه با دانشگاه‌ها داشته باشد.
رئيس اتاق بازرگاني اروميه نيز گفت: ارتقاي كيفي كالاها و رعايت استانداردهاي لازم، رمز حيات توليد داخلي و تحقق شعار سال است.
حسن انتظار افزود: توليدكنندگان نقشي اساسي در روي آوردن مردم به كالاي ايراني را دارند و بايد با استفاده از ماشين آلات مدرن و مواد اوليه مرغوب دست به توليد كالاهاي باكيفيت بزنند.
وي ادامه داد: اگر كالاي مرغوب در بازار عرضه شود نه تنها مصرف كننده داخلي از آن استقبال مي كند بلكه بازارهاي جهاني نيز مشتري آن خواهند بود.
اين فعال اقتصادي اضافه كرد: متاسفانه در حال حاضر با وجود تبليغ ها و تشويق هاي فراوان همچون اعمال تخفيف هاي ويژه، برخي از كالاهاي داخلي به دليل نامرغوب بودن مشتري ندارد.
رئيس اتاق بازرگاني اروميه اظهار كرد: توليدكنندگان بايد موارد 9 گانه استاندارد را رعايت كنند و مهمتر از همه موسسه هاي نظارتي نظير استاندارد نبايد اجازه بدهند كه محصول نامرغوب ايراني در بازارهاي مصرف داخلي و خارجي عرضه شود.
وي با اشاره به واردات بي رويه كالا به كشور، گفت: براي رونق توليد داخلي تعرفه هاي واردات كالا بايد مورد بازنگري قرار بگيرد و نرخ آنها افزايش يابد.
اين فعال اقتصادي با بيان اينكه جلوگيري از قاچاق كالا از جمله عوامل رونق توليد داخلي است، افزود: معابر مرزي نبايد عرصه جولان برخي از سودجويان و قاچاقچيان كالا باشد.
وي با اشاره به عرضه كالاهاي خارجي در مناطق آزاد و بازارچه هاي مرزي، گفت: در اين مناطق كالاهاي وارداتي از لوازم خانگي گرفته تا ساده ترين وسايل كه داراي مشابه داخلي است، عرضه مي شود.
وي ادامه داد: سودجويان به راحتي انواع كالاهاي خارجي را توسط كاميون ها از اين مناطق به شهرهاي مختلف حمل مي كنند و موجب ورشكستگي واحدهاي توليدي داخلي مي شوند.
وي با تاكيد بر اينكه مواد شوينده، آبميوه و حتي آدامس بخشي از كالاهاي وارداتي است، افزود: دستگاه هاي نظارتي با تشديد نظارت خود مي توانند مانع ورود بي رويه كالاهاي خارجي به كشور شوند.
رئيس اتاق بازرگاني اروميه بيان كرد: توليدكننده داخلي بايد از دلگرمي و پشتوانه مناسب برخوردار باشد و مقابله با واردات بي رويه و جلوگيري از قاچاق از راهكارهاي پشتيباني از آنان به شمار مي رود.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي نيز به نقش توليدكنندگان در تحقق شعار سال اشاره كرد و گفت: توليدكنندگان با توليد محصول باكيفيت و استاندارد بايد سعي كنند تا مصرف كننده را به سمت خريد كالاي ايراني سوق دهند.
سيد هادي بهادري اضافه كرد: توليد داخلي در بسياري از زمينه ها وجود دارد اما برخي از آنها از جمله در بخش مصالح ساختماني به علت بي كيفيت بودن با ذائقه مردم همخواني ندارد.
بهادري از كيفيت خودروهاي داخلي نيز انتقاد كرد و افزود: مصرف كننده وقتي 400 ميليون ريال براي خريد خودروي داخلي هزينه مي كند اما پس از مدتي به پايين بودن كيفيت آن پي مي برد، ترجيح مي دهد تا خودرو خارجي دست دوم خريداري كند.
بهادري با تاكيد بر افزايش تعرفه هاي وارداتي كالا، گفت: براي جلوگيري از ورود كالاهاي خارجي كه مشابه داخلي دارد، بايد تعرفه ها افزايش يابد و با پديده قاچاق بيش از پيش مقابله شود.
نماينده مردم اروميه در مجلس شوراي اسلامي حل مشكلات واحدهاي توليدي راكد را از ديگر اقداماتي برشمرد كه به تحقق شعار سال كمك مي كند.
بهادري مقابله با واسطه ها و توجه به شبكه توزيع را از گام هاي موثر جهت حمايت از كالاي ايراني برشمرد و افزود: مجموعه هايي همچون سازمان هاي مردم نهاد بايد جهت حمايت از حقوق مصرف كنندگان و توليدكنندگان تشكيل شود.
وي با بيان اينكه مقام معظم رهبري چندين سال متوالي است كه به مقوله اقتصاد مي پردازند، گفت: جهت تحقق شعار سال بايد متولي مشخصي تعيين شود تا اين مهم را به عنوان يك استراتژي دنبال كند و مجموعه هاي ديگري نيز عملكردها را ارزيابي كند.
شهروندان اروميه اي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، موضوع كيفيت توليدات را مهمترين عامل در سوق دادن مردم به استفاده از توليد داخل دانستند.
حسن بابايي شهروند اروميه اي در مصاحبه با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه نمي توان كالاي بدون كيفيت مصرف كرد، گفت: با افزايش كيفيت كالاهاي توليدي ما نيز مشتاق هستيم تا ايراني مصرف كنيم.
وي اضافه كرد: برخي از كالاهاي توليد داخل از نظر كيفيت بسيار ضعيف تر از مشابه خارجي است و حتي مردم با وجود قيمت بيشتر كالاهاي خارجي، رغبتي براي جايگزيني با محصولات بومي ندارند.
وي اظهار كرد: در سال هاي اخير گام هاي بلندي براي ارتقاي كيفيت محصولات توليد داخل برداشته شده ولي در برخي از محصولات خانگي، كالاهاي مربوط به خودرو و كالاهاي برقي هنوز مشكلاتي وجود دارد كه بايد مرتفع شود.
زهرا صباحي نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه بيشترين اهتمام در خانواده او براي خريد كالاي ايراني وجود دارد، گفت: ما همواره كالاهاي ايراني را از لحاظ قيمت و كيفيت با كالاهاي مشابه خارجي مي سنجيم و در صورت هم تراز بودن، كالاي ايراني را انتخاب مي كنيم.
وي اظهار كرد: در صورت ارتقا كيفيت كالاهاي توليد داخل بسياري از مردم به سمت خريد كالاي ايراني سوق مي يابند و استفاده از محصولات بومي را يك اصل براي خود مي دانند.
به گزارش ايرنا، كيفيت گرايي در توليد داخل خواسته رهبر معظم انقلاب، مسئولان كشوري و استاني، نمايندگان مجلس، ائمه جمعه و غاطبه شهروندان است و نبايد در اين خصوص اهمال كاري صورت گيرد.
3072/2093