الجزیره-ایرنا- در حالی كه به گفته رسانه های گروهی سودان، مردم ونخبگان سیاسی این كشور مخالف اعزام نیروی نظامی به یمن برای خوش خدمتی به متجاوزان به رهبری سعودی هستند كه نتیجه ای جز كشته و زخمی شدن نیروهای سودانی نداشته است، خارطوم اعلام كرد كه به این كار ادامه خواهد داد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رسمی سودان (سونا) ، «ابراهیم غندور » وزیر خارجه سودان در دیدار با سفیران امارات و عربستان ادعا كرد: حضور نیروهای عربی در یمن برای بازگرداندن ثبات به آن است وسودان به حضور نظامی خود در یمن ادامه خواهد داد.
سودان كه با مشكلات اقتصادی زیادی دست وپنجه نرم می كند از ماه مارس سال 2015 ( 1394) به امید این كه همراهی با كشورهای عضو ائتلاف متجاوز به یمن برایش دستاورد مالی داشته باشد، شماری نیروی نظامی به یمن فرستاد.
وزیر خارجه سودان در حالی از ادامه همراهی با ائتلاف متجاوز خبر می دهد كه شمار زیادی از نظامیان این كشور كه دولت سعودی آن ها را بیشتر در درگیری های میدانی وخطوط مقدم نبردها به كار می گیرد كشته وزخمی شده اند و مردم و نخبگان سیاسی این كشور ، اعزام نیروی نظامی به یمن را اشتباهی راهبردی دانسته و خواستار عقب نشینی فوری آن ها شده اند.
تارنمای خبری «السودان الیوم» دوشنبه گذشته در خصوص حضور نظامی سودان در یمن نوشت: جنگ ضد یمن هیچ گونه توجیه قانونی، شرعی، اخلاقی و انسانی ندارد و نظامیان ما برای توقف خسارت های جانی بیشتر، باید فورا از این كشور خارج شوند.
چند روز پیش «حسن عثمان رزق» نماینده پارلمان سودان از حزب 'الاصلاح' نیز خواستار عقب نشینی فوری نظامیان كشورش از یمن شد و گفت: ریختن خون مسلمانان بس است. پیش از وی «غازی صلاح الدین » ،« الصادق المهدی » شخصیت های مشهور سودانی نیز خواستار خروج كشورشان از ائتلاف متجاوزان شده اند.
رسانه های سودانی می گویند در حالی كه خارطوم در بحران مالی سختی به سر می برد و شمار زیادی از نیروهای ارتش خود را برای كمك به عربستان به یمن اعزام كرده است، از كمك های مالی ریاض خبری نیست، پس دلیلی ندارد سودان در این جنگ بی حاصل باقی بماند.
برخی رسانه های سودانی نیز اقرار كرده اند، سعودی ها به نظامیان سودانی به چشم مزدور نظامی نگاه می كنند و برای آن ها احترامی قائل نیستند.
شبكه تلویزیونی 'المسیره' یمن جمعه گذشته (17 فروردین 97) از كشته شدن شمار زیادی از نیروهای سودانی در كمین رزمندگان یمنی در نزدیكی شهر «میدی » خبر داده بود.
عربستان با همراهی چند كشور دیگر از ششم فروردین 94 تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، دریایی و هوایی این كشور را به بهانه بازگرداندن 'عبدربه منصور هادی' رئیس جمهوری مستعفی و فراری این كشور آغاز كرد كه تاكنون نتیجه ای جز كشته و زخمی شدن ده ها هزار یمنی ، آواره شدن میلیون ها نفر دیگر و ویرانی زیرساخت های این كشور فقیر نداشته است.
خاورم **2041** 1049