كوالالامپور- ايرنا - يك فروند ناو جنگي هواپيمابر آمريكايي پس از يك رزمايش نظامي در منطقه آبي مورد اختلاف بين فيليپين و چين، به بندر «مانيل» پايتخت فيليپين رسيد.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از روزنامه «فيل استار»، اكنون ناو «يو.اس.اس تئودور روزولت» و 65 جت «اف.18» صوت شكن، هواپيما و بالگردهاي جاسوسي آن، به همراه ناو «يو.اس.اس بانكر هيل» در پايتخت بندري فيليپين قرار دارند.
اين دومين ناو جنگي هواپيمابر آمريكايي است كه از ابتداي سال جاري ميلادي (دي 96)، پس از انجام رزمايش نظامي در منطقه آبي مورد اختلاف چين و فيليپين، وارد «مانيل» مي ‌شود.
سفارت آمريكا در مانيل خبر داد: سربازان آمريكايي ناو «يو.اس.اس تئودور روزولت» براي شركت در چند مراسم فرهنگي در پايتخت فيليپين شركت خواهند كرد.
«استيو كولر» از فرماندهان نيروي دريايي آمريكا در مانيل گفت : فيليپين همواره «بخشي از نيروي دريايي آمريكا» بوده و آمريكا قصد ادامه همكاري با اين كشور جنوب شرق آسيا را دارد.
اين در حالي است كه «رودريگو دوترته» رئيس جمهوري فيليپين ابتداي اين هفته در پكن، مهمان «شي جين پينگ»رئيس جمهوري چين بود.
فيليپين از متحدين آمريكا در منطقه درياي جنوبي چين به شمار مي‌رفت اما ارتباط اين دو كشور از زمان روي كار آمدن «دوترته» در سال 2016، دچار مشكلاتي شده است.
در همين حال چين روابط خود را با بسياري از كشورهاي منطقه جنوب شرق آسيا و اقيانوسيه بهبود داده و سرمايه گذاري‌هايي در اين كشورها كرده است.
فيليپين كه در حال حاضر يكي از سريع‌ترين اقتصادهاي در حال رشد در جهان را دارد، به عنوان كشوري مهم در «جنگ تجاري» ميان چين و آمريكا محسوب مي شود.
درياي جنوبي چين دريايي حاشيه‌اي است كه بخشي از اقيانوس آرام به شمار مي‌آيد و ناحيه‌اي در حدود ۳ و نيم ميليون كيلومتر مربع از سنگاپور تا تنگه تايوان را دربر مي‌گيرد.
پس از پنج اقيانوس جهان اين دريا بزرگ‌ترين پهنه آبي جهان است.
جزيره‌هاي واقع بر درياي جنوبي چين كه با هم يك مجمع‌الجزاير را تشكيل مي‌دهند افزون بر صدها عدد هستند اين جزيره‌ها كه خالي از سكنه هستند و همچنين خود دريا، مورد جدال كشورهاي مختلف بوده‌اند .
جمهوري خلق چين تقريبا بر كل دريا و كشورهاي ويتنام، فيليپين، مالزي، برونئي و تايوان هريك بر بخش‌هايي از آن ادعاي مالكيت دارند، همچنين اين كشورها بر سر جزاير غني از نفت و گاز اسپراتلي و پارسل اختلاف دارند.
آمريكا اين دريا را از آب‌هاي بين‌المللي مي‌داند و بر حق قانوني كشتي‌ها و زير دريايي‌ هايش در رفت ‌و آمد در اين دريا تاكيد مي‌ورزد.
آساق**241**1599