دهلی نو-ایرنا- پلیس سریلانكا اعلام كرد، دو افسر نظامی ارتش این كشور را به اتهام شركت در شورش های ماه گذشته علیه مسلمانان در شهر كندی بازداشت كرده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا به نقل از رویترز هند، این اولین مورد از بازداشت مقامات نظامی در حال خدمت سریلانكا در ارتباط با خشونت های ضد مسلمانان از سال 2014 تاكنون است.
پلیس سریلانكا همچنین دو مقام اسبق ارتش سریلانكا را نیز به اتهام شركت در این شورش ها بازداشت كرده است.
در جریان شورش های سه روزه در اوایل ماه گذشته در شهر كندی، گروه های افراطی بودایی سریلانكایی به مساجد و مراكز تجاری متعلق به مسلمانان حمله كرده و این اماكن را به آتش كشیدند.
شهر كندی پیش از این در كشور سریلانكا به دلیل تنوع جمعیتی – مذهبی و همچنین همزیستی میان آنها در این كشور شناخته شده بود.
یك مقام پلیس در شهر كندی گفت: تاكنون 342 مظنون به شركت در شورش های ضد مسلمانان بازداشت شده اند.
در یك ماه گذشته این كشور شاهد افزایش شدید خشونت علیه مسلمانان از سوی اكثریت بودایی بود. موج خشونت ها باعث شد كه رئیس جمهور سریلانكا در 6 مارس حالت اضطرار در این كشور اعلام و سپس آن را به مدت یك ماه تمدید كند.
با شروع خشونت ها در شهر كندی، پلیس محدویت های رفت و آمد اعمال كرد و به دنبال آن ارتش سریلانكا هم در برخی از مناطقی كه به شدت تحت تاثیر خشونت قرار گرفته بودند مستقر شد. با این حال، حمله به مسلمانان همچنان ادامه یافت و از نظر جغرافیایی نیز گسترش پیدا كرد. پس از آن بود كه پلیس سریلانكا در این شهر به مدت نامحدود حكومت نظامی اعلام كرد.
تنش میان پیروان دو مذهب اصلی این كشور جزیره ای در طول سال گذشته شدت گرفت. برخی بوداییان افراطی مسلمانان را متهم می كنند كه مردم را مجبور می كنند به زور به اسلام تغییر دین دهند. آنها همچنین ادعا می كنند كه مسلمانان، آثار تاریخی متعلق به بوداییان را تخریب می كنند.
برخی چهره های ملی گرای سریلانكا نیز به حضور مسلمانان پناهجوی روهینگیا در این كشور اعتراض كرده و می گویند كه این كار سبب افزایش شمار مسلمانان خواهد شد.
سریلانكا كه هنوز از عواقب یك جنگ 26 ساله علیه گروه نژادی 'تامیل' كه خواهان جدایی از آن بودند رنج می برد، از شدت گرفتن درگیری ها علیه اقلیت نژادی مذهبی مسلمان نیز كه تنها 9 درصد از جمعیت 21 میلیون نفری آن را تشكیل می دهند، بیمناك است.
سال گذشته نیز دولت سریلانكا پس از وقوع چندین درگیری میان مسلمانان و بوداییان در شهر 'گیل' واقع در جنوب سریلانكا در این شهر محدودیت رفت و آمد وضع كرد.
سال گذشته پلیس سریلانكا، 'اكمینامنا دایاراتنا' یك راهب بودایی این كشور را به جرم هدایت حمله به گروهی از مهاجران روهیگنیا در یك ساختمان تحت كنترل سازمان ملل در نزدیكی كلمبو بازداشت كرد.
گروه های افراطی و ملی گرای بودایی در زمان حكومت دولت پیشین این كشور قدرت گرفتند. آنها در طول سال های 2012 تا 2015 حملات زیادی علیه مراكز تجاری مسلمانان در سریلانكا انجام دادند.
در جریان حمله گروهی از بوداییان به مسلمانان در دو شهر این كشور در سال 2014، چهار مسلمان كشته و بیش از 100 نفر دیگر مجروح شدند.
افزایش خشونت علیه مسلمانان در سریلانكا واكنش گروههای سیاسی و مدنی و حتی دیپلمات های خارجی ساكن در این كشور را به دنبال داشته است به نحوی كه برخی دیپلمات های خارجی با محكوم كردن اقدام های خشونت آمیز علیه مسلمان، از دولت سریلانكا درخواست كردند به حقوق اقلیت ها و آزادی های آنها احترام بگذارد با این حال، حمله به مسلمانان همچنان ادامه دارد.
70 درصد از مردم سریلانكا از دین بودا، 12 درصد از دین هندو، 9.7 درصد از دین اسلام و 7.4 درصد از دین مسیحیت پیروی می كنند.
آساق**267**1424**1144