شیدا خیرالهی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: مرگ مغزی این بیمار توسط پزشكان متخصص در یكی از بیمارستان های سنندج تایید شده است.
وی افزود: بخاطر نبود امكانات برداشت عضو در بیمارستان های استان كردستان، با جلب رضایت خانواده این بیمار، به بیمارستانی در تهران اعزام شد تا اعضای بدنش به بیماران نیازمند اهدا شود.
خیرالهی تاكید كرد: این مورد نخستین اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در كردستان در سال 97 است كه خانواده اش برای اهدای اعضای بدن او به بیماران نیازمند موافقت كردند.
وی یادآور شد: بدلیل فعال نبودن واحد پیوند اعضا در بیمارستان كوثر سنندج، بیماران مرگ مغزی در استان باید برای برداشت عضو به مراكز و بیمارستان های تهران اعزام شوند.
وی با اشاره به اینكه سال گذشته خانواده های 12 بیمار مرگ مغزی در استان قصد اهدای عضو داشتند، گفت: انتقال بیمار به تهران و برداشت اعضا برای خانواده ها بدلیل دوری و مسافت زیاد و نیاز به رفت و آمد سخت است لذا در این مدت فقط یك بیمار برای اهدای عضو اعزام شد.
خیرالهی اضافه كرد: سال گذشته در مجموع سه هزار و 223 نفر در این استان با مراجعه به این واحد داوطلب اهدای عضو شدند.
مرگ مغزی به معنی عدم بازگشت به زندگی است و زندگی بیمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانیه فوت می كند.
سطح هوشیاری این بیماران عدد سه است در حالیكه سطح هوشیاری انسان سالم عدد 15 است، بیمار مرگ مغزی در صورتی كه اهدای عضو هم نشود بیشتر از هفت تا 10 روز زنده نخواهند ماند.
اعضای قابل اهدای از فرد مرگ مغزی شامل قلب، ریه ها، كبد، روده ها، لوزالمعده و كلیه ها است ضمن اینكه برخی از بافت های بدن از جمله پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
3020/9102
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۴
سنندج - ایرنا - كارشناس مسئول اهدای عضو دانشگاه علوم پزشكی كردستان گفت: زن 46 ساله اهل شهرستان قروه كه بدلیل ایست قلبی دچاز مرگ مغزی شده بود، برای اهدای عضو به بیمارستان شریعتی تهران اعزام شد.