اين قهرمان پروري زمين هاي خاكي نه در فوتبال و بازيكنان بزرگش خلاصه مي شد و نه در تهران، بلكه در بسياري از شهرستان نيز در خيلي از رشته ها ورزشي مانند دووميداني ، زمين هاي خاكي سرشار از رازهاي قهرمانان در روزهاي سخت تمرين آنها بود.
زمين هاي خاكي بسياري از روستاها بعدها بازيكناني را در جهان مطرح كرد كه حتي در سطح رقابت هاي بين المللي موفق به جابه جايي ركوردهاي ورزشي شدند.
ورزشكاران با كمترين امكانات در روستاها توانستند به بهترين جايگاه در ورزش برسند در حالي كه هنوز هم روستاها معدن استعداد پروري در همه رشته هاي ورزشي مي باشد.
كارشناسان علم ورزش معتقدند ساختار و بافتار روستاها به گونه اي است كه شرايط فيزيولوژيك ورزشكاران در بهترين نوع آب و هوايي مي كند و اين مساله مي تواند از نظر فيزيكي ورزشكاران آماده تري را به جامعه ورزش معرفي كند.
از اين رو توجه به ورزش روستايي مانند استعداديابي در مقاطع پايه و ورزش مدارس است كه اگر در روستاها سرمايه گذاري ورزشي صورت گيرد دوباره مانند دهه 60 بسياري از بزرگان ورزش از همين زمين هاي خاكي روستاها بروز و ظهور خواهند كرد.
امسال در چهارمحال و بختياري طرح فوتبال در زمين هاي خاكي در بيشتر روستاهاي شهرستانها برگزار شد و با استقبال جوانان روبرو شد كه توسعه زيرساخت هاي حداقلي در روستاها مي تواند منجر به شناسايي استعدادهاي ورزشي شود.
ايجاد خانه ها ورزش روستايي يكي از زيرساخت هاي حداقلي براي توسعه ورزش در روستاهاست كه در چهارمحال و بختياري چند سالي است طرح ايجاد خانه هاي ورزش روستايي آغاز شده است.
رئيس ورزش روستايي و عشايري چهارمحال و بختياري مي گويد: اين خانه هاي روستايي در نقاط مختلف استان با بهره مندي از فضاي مازاد و بدون استفاده اداري سازمان، ارگان ها و نهادي در سطح روستاهاي استان فعال مي شود.
فخر الدين اسدي در گفت و گو با ايرنا افزود: اين خانه هاي به تجهيزات ورزشي مجهز مي شود تا اهالي جوانان و بانوان روستايي به امكانات ورزشي دسترسي داشته باشند.
به گفته وي، تاكنون 10 خانه روستايي در چهارمحال و بختياري بهره برداري شده است كه بيشترين سهم مربوط به شهرستانهاي اردل، فارسان ، كوهرنگ و كيار بوده است.
وي گفت: تاكنون تعدادي تشك كشتي و تاتامي مورد نياز سالن هاي ورزشي در سطح روستاها از سوي فدراسيون تامين شده است و خانه هاي روستايي نيز مجهز به ورزش هاي سبك شده است.
اسدي يادآور شد:در اين مدت ورزشكاران روستايي و عشايري به تمامي مسابقات و جشنواره هاي كشوري اعزام شده اند و مقام هاي خوبي در كشور را بدست آورده اند.
وي به وجود 840روستا در چهارمحال و بختياري اشاره كرد و گفت: اعتبارات براي تجهيز روستاها و مناطق عشايري كافي نيست و توسعه ورزش در تمامي مناطق روستايي نيازمند اعتبار و بودجه كافي است.
علي كاظمي باباحيدري نماينده مردم شهرستانهاي اردل، فارسان، كوهرنگ و كيار نيز با بيان اينكه ورزش استان چهارمحال و بختياري مظلوم است، تصريح كرد: با اختصاص اعتبارات، بخشي از طرحهاي نيمهتمام ورزشي استان تكميل و به بهرهبرداري ميرسد و ورزش روستايي و عشايري نيز مورد توجه قرار مي گيرد.
رييس فدراسيون ورزشهاي روستايي عشايري و بازي هاي بومي و محلي نيز مي گويد:چهارمحال و بختياري از ظرفيت بالايي در توسعه ورزش هاي بومي و محلي به ويژه ورزش روستايي برخوردار است.
غلامرضا جعفري در گفت وگو با ايرنا افزود: تاكنون 500 نوع بازي بومي و محلي ايراني در استانهاي كشور شناسايي شده كه بخشي از اين بازي ها مربوط به اين استان است كه در روستاها برگزار مي شود.
وي افزود: بازي هاي بومي محلي شناسايي شده ايران در قالب 2 هزار و 400 شكل است.
در چهارمحال و بختياري بازي هايي مانند وسطي ها، آزادي، الختر، الخترو، الك دولك، بكش بكش، تركه بازي، تيراندازي، تير و كمان، تير و نشانه، چنگ و چاله، چوببازي، چوب تل، حلال و حرام، خرمنگل، دست روي سر، دو گوبه، سواركاري و تيراندازي، سو گردم، شالبازي، سه خط، شير و پلنگ، قيقاج، لالبازي، هفت سنگ و هل هله گرگ از فراواني بالايي در نزد مردم برخوردار بود.
برخي از اين بازي ها اكنون روبه فراموشي است و جوانان كمتري نسبت به اين بازي ها اقدام مي كنند اما بازي هاي كلاسيك و مدرن در روستاهاي استان اين روزها هواداران خود را دارد و در بسياري از نقاط روستايي جوانان در زمين هاي خاكي به فوتبال يا دووميداني مي پردازند.
امسال دو هزار و يكصد برنامه ورزشي از سوي هيات ورزش روستايي و عشايري استان برگزار شد كه نزديك به 48 هزار نفر از روستاييان و عشاير استان در برنامه ها شركت كردند .
مديركل ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري از پيگيري ايجاد و راه اندازي53 خانه ورزش روستايي در سال 97 با هدف رونق ورزش در سطح اين استان با همكاري هيات ورزش روستايي و بازيهاي بومي و محلي خبر داد.
حميد كريمي با اعلام اين خبر گفت: متاسفانه فقر حركتي علاوه بر خانواده هاي شهري، خانواده هاي روستايي را به شدت تهديد مي كند و اين مساله قابل مشاهده و نگران كننده است.
وي با اشاره به اينكه با تدبير وزير ورزش و جوانان و همكاري قابل تقدير نمايندگان مجلس، رشد چشمگير اعتبارات ورزش و جوانان وجود دارد افزود: در سال پيش رو درخشش چشمگير ورزشكاران در عرصه هاي مختلف ورزشي و رونق ورزش در سراسر كشور اتفاق مي افتد.
مديركل ورزش و جوانان چهارمحال و بختياري در ادامه با تاكيد بر لزوم ايجاد پويايي و نشاط ورزشي در روستاها و مناطق كمتر توسعه يافته افزود: رويكرد جديد اين اداره كل بر مبناي راه اندازي اماكن ورزشي زود بازده و كم هزينه است بر همين اساس ساخت زمين هاي چمن مصنوعي و تجهيز خانه هاي ورزش روستايي در نقاط مختلف استان دنبال مي شود.
به گفته وي در طول چهار سال گذشته 10 خانه ورزش روستايي در استان راه اندازي شده است، اين در حالي است كه در امسال با همكاري هيات ورزش روستايي و بازيهاي بومي و محلي راه اندازي 53 خانه ورزش روستايي در سطح استان با اعتباري افزون بر يك ميليارد و 600 ميليون ريال اجرا مي شود.
مديركل ورزش و جوانان با اشاره به درخواست هاي مكرر براي احداث سالنهاي ورزشي در روستاهاي گفت: اعتبارات دولتي محدود و درخواست احداث سالنهاي ورزشي نامحدود است و بر اساس قانون، مجوزي براي كلنگزني و ساخت اماكن ورزشي جديد ندارد اما با توجه به تامين اعتبارات جهت احداث خانههاي روستايي، سال جاري 53 خانه روستايي فعال خواهد شد.
به گزارش ايرنا، هم اكنون بيش از 800 روستا در چهارمحال و بختياري در 9 شهرستان با بيش از 450هزار نفر وجود دارد.
2097
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۷
شهركرد-ايرنا- در دهه 60 گاهي فوتباليست هاي مطرح ايران عنوان مي كردند كه فوتبال خود را از زمين خاكي آغاز كرده اند كه نمونه بارز آن علي پروين از پرسپوليس و حسن روشن از استقلال بود.