به گزارش ايرنا جمشيد انصاري پنجشنبه در نشست خبري در استانداري خوزستان اظهار كرد: براساس رويه پيشين ما نيروهاي بومي در اولويت اشتغال و استخدام قرار داشتند كه اخيرا ديوان عدالت اداري طي حكمي رويه ما را ابطال و به ما اعلام كرده براساس قانون اساسي نميتوانيد با تصميم خودتان به كسي اولويت دهيد.
وي افزود: از آنجايي كه ديوان عدالت اداري اختيار دارد اين مساله را به عنوان خلاف قانون لغو كند، آن را لغو كرده است درحالي كه در استخدام ها هميشه ما بومي ها را در اولويت قرار مي داديم.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور بيان كرد: در حال حاضر نيز در اصلاح قانون مديريت خدمات كشوري كه در مجلس در دست بررسي است قرار است موضوع اولويت بومي ها براي استخدام به صورت قانون در نظر گرفته شود كه بايد منتظر به نتيجه رسيدن آن ماند.
وي ادامه داد: استخدام با اولويت بومي، فقط مطالبه خوزستاني ها نيست بلكه در استانهاي سيستان و بلوچستان و آذربايجان نيز اين مسايل وجود دارد.
انصاري با اشاره به آزمون استخدامي شركت نفت گفت: دستگاه هايي كه مقررات خاص دارند استخدامشان را خودشان انجام مي دهند و ما فقط مجوز كلي ميدهيم.
وي افزود: از آن جايي كه صنعت نفت مقررات استخدامي خاصي دارد خودش مسئول استخدام و برگزاري آزمون استخدامي مربوط به اين مجموعه است.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور ادامه داد: در اطلاعيه استخدامي وزارت نفت براي كاركنان قراردادي شركتهاي تابعه وزارت نفت و فرزندان كاركنان نفت امتيازاتي درنظرگرفته بودند كه براساس شكايت برخي شركتكنندگان، ديوان عدالت اداري آن شرايط را لغو كرد در نتيجه وزارت نفت بايد به سمتي برود كه مجددا آگهي استخدام متناسب با شرايطي كه ديوان عدالت اداري ارايه كرده، بدهد.
وي يادآور شد: قبلا كساني كه در دانشگاه صنعت نفت پذيرفته ميشدند متعهد به خدمت مي شدند اما الان مدتي است كه وزارت نفت تعهد خدمت نمي پذيرد مثلا در دانشگاه فرهنگيان هنوز تعهد خدمت گرفته ميشود اما ممكن است 2 سال ديگر هم اين دانشگاه تعهد خدمت را لغو كند.
انصاري ادامه داد: همه كاركناني كه در مناطق بد آب و هوا هستند متناسب با شرايطي كه در آن هستند فوق العاده بدي آب و هوا را دريافت ميكنند.
وي ادامه داد: مطالعاتي از سوي سازمان هواشناسي براي تغييرات آب و هوايي در دست انجام است كه به محض به نتيجه رسيدن مطالعات، درجهبندي جديد جايگزين درجهبندي گذشته ميشود.
معاون رييس جمهوري با اشاره به موضوع شايسته سالاري و عدالت در استخدامي ادامه داد: روش استخدامي كشور همان روش رايج استخدام از طريق آزمون است، چندين سال است استخدام موردي و بدون آزمون را متوقف كردهايم و اگر كسي بخواهد در دستگاه هاي اجرايي استخدام شود بايد متناسب با مجوزهاي استخدامي در آزمون شركت كند.
وي با اشاره به مشوق هايي براي ماندگاري نيروهاي نخبه و شايسته در استان خوزستان توضيح داد: مديران در استان در اين رابطه پيشنهاداتي را ارايه دهند تا بعد از بررسي در تهران نتيجه نهايي را اعلام كنيم.
انصاري در پاسخ به اين سوال كه كساني كه در آزمون استخدامي پذيرفته شدند اما هنوز مشغول به كار نشده اند چه تعدادي هستند بيان كرد: هيچ آماري از اين افراد نداريم چراكه ما فقط آزمون ميگيريم و قبول شدگان آزمون را به دستگاه هاي اجرايي ارجاع مي دهيم در نتيجه هسته گزينش دستگاه اجرايي مسئول اين كار است.
وي ادامه داد: آخرين آزمون در شهريور ماه گرفته شد كه تا پايان خرداد ماه سال جاري همه مراحل آن به پايان مي رسد، همچنين به تازگي نتايج آزمون استخدامي بهمن ماه وزارت بهداشت و درمان آمده است و پذيرفته شدگان بايد مراحل را طي كنند.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور اظهار كرد: در استانهاي بزرگ نسبت كاركنان دولت به نسبت جمعيت كل كشور را بررسي مي كنيم ،نسبت كاركنان دولت در استان خوزستان نسبت به كل كاركنان دولت، بالاتر از نسبت جمعيت استان خوزستان نسبت به كل جمعيت كشور است بدين معنا كه با وجود اين كه 5.89 درصد جمعيت كشور در استان خوزستان است اما 6.72 درصد كاركنان دولت در استان خوزستان وجود دارد در حالي كه در ديگر كشورهاي نسبت كاركنان دولت از جمعيت پايين تر است.
انصاري با اشاره به استخدام شهرداريها توضيح داد: شهرداري ها در كل كشور تابع قانون مديريت خدمات كشوري نيستند و الزام به استخدام از طريق آزمون در قانون مديريت خدمات كشوري تنها براي دستگاه هاي دولتي است.
وي ادامه داد: از آنجايي كه شهرداري نهاد عمومي غيردولتي است و دستگاه دولتي محسوب نمي شود در نتيجه سازمان شهرداري ها و شوراي عالي استان ها كه مقررات آن را تدوين مي كنند به اين نكته توجه كنند و الزامهايي مانند آزمون استخدامي را برقرار كنند.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور با اشاره به تعريف وزرات كار از شغل پايدار گفت: بر اساس اين تعريف شغل پايدار شغلي است كه بيمه شده تامين اجتماعي باشد ، معناي آن از نظر اقتصادي اين نيست كه اگر كسي بيمه شده نباشد پس شغل او پايدار نيست.
وي افزود: از چهار و نيم ميليون نفر بهره بردار بخش كشاورزي هيچ كدام بيمه تامين اجتماعي نيستند اما شغلشان پايدارتر از شغل كساني است كه تحت پوشش بيمه تامين اجتماعي هستند.
انصاري افزود: شاغليني كه زير 16 ساعت كار ميكنند 3.2 درصد شاغلان كشور محسوب مي شوند يعني 97.8 درصد شاغلان كشور بالاي 16 ساعت كار مي كنند.
**54درصد نيروي كار بيش از 44ساعت كار مي كنند
وي توضيح داد: مشكل اصلي بازار كار امروز افرادي نيست كه كم كار ميكنند بلكه كساني هستند كه بيشتر از 44 ساعت كار ميكنند، بالاي 54 درصد نيروي كار كشور بيشتر از 44 ساعت كار ميكنند و با كار بيشتر جلوي اشتغال ديگران را گرفتهاند.
رييس سازمان اداري و استخدامي كشور ا اشاره به استخدام فرزندان شهدا و جانبازان توضيح داد: بر اساس قوانين موجود 25 درصد هر سهميه استخدامي كه در دولت باشد متعلق به فرزندان شهدا، جانبازان و فرزندان جانبازان و آزادگان و پنج درصد متعلق به ايثارگران و فرزندان آنان است يعني 30 درصد كل استخدامهاي دولتي به ايثارگران اختصاص داده ميشود.
استاندار خوزستان نيز در اين نشست در خصوص آمار اشتغال استان اظهار كرد: در سال گذشته نزديك به 54 هزار شغل بيمه شده تامين اجتماعي و چهار هزار مشاغل خانگي در استان ثبت شده است و مركزآمارايران نيز آن را اعلام خواهد كرد.
غلامرضا شريعتي ادامه داد: علاوه بر اشتغال استان در حوزه مشاغل روستايي و اشتغال فراگير نيز نشستهاي روزانه برگزار شده و از 350 ميليارد توماني كه به ما ابلاغ شده 210 ميليارد تومان تاييد شده و در بانكها است و بقيه آن نيز روزانه بررسي مي شود.
استاندار خاطرنشان كرد: در حوزه اشتغال فراگير نيز رقم قابل ملاحظهاي به بانكها ارسال كردهايم كه اميدواريم اين مساله در اشتغال سال 97 تاثيرگذار باشد و بتوان يك ميليون شغل ايجاد كرد.
7164/6002
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۵
اهواز - ايرنا - معاون رييس جمهوري و رييس سازمان اداري و استخدامي كشور گفت: از نظر ما در نظر گرفتن اولويت در استخدام براي افراد بومي درست است اما ديوان عدالت اداري با اين موضوع مخالف است.