به گزارش روز جمعه خبرنگار ایرنا، پیكر این هنرمند فقید از مقابل خانه هنرمندان ایران با حضور حجت الاسلام سید محمود دعایی و جمع كثیری از پیشكسوتان عرصه عكاسی مطبوعات تشییع و برای خاكسپاری به قطعه نام آوران بهشت زهرا( س) منتقل شد.
در مراسم تشییع عكاس خوشنام خبرگزاری جمهوری اسلامی تعدادی از حاضران در مدح خصوصیات اخلاقی وی سخن گفتند.
محمد سروری مدیر یكی از پایگاه های عكس در این مراسم با اشاره به خصوصیات اخلاقی این عكاس ایرنا، خوش قلبی، مهربانی را از وجوه رفتاری خاص مرحوم یگانه دوست دانست كه بسیاری از دوستان و همراهان آن مرحوم بر آن اتفاق نظر دارند.
وی افزود: مرحوم یگانه دوست، تنهایی عارفانه ای داشت و در این سالهای آخر حتی با اینكه نمی توانست به دلیل بیماری از دو دست خود برای گرفتن عكس استفاده كند اما با استفاده از یك دوربین كوچك عكاسی می كرد و همواره در نشست های نقد و بررسی عكس حضور فعالانه ای داشت.
وی با تاكید براینكه، مرحوم یگانه دوست با شرافت كار و زندگی كرد، افزود: این در واقع یك تلنگر به مدیران است، چرا كه حق انسان های این چنینی، اینگونه زیستن و اینگونه رفتن نیست و متاسفانه این عكاس همچون برخی دیگر از هنرمندان با بی مهری ها و كم لطفی هایی مواجه بود كه شرافتش اجازه نداد كه در برابر كسی گردن كج كند.
امیرعلی جوادیان یكی دیگر از عكاسان پیشكوست كشورمان در این آئین با بیان اینكه، مرحوم یگانه دوست به تعریف و تمجید نیاز ندارد، اظهاركرد: آن مرحوم بسیار جوانمرد بود كه در ذهن مان حك شده است.
این دارنده نشان درجه یك هنری از مسابقات عكاسی جنگ با یادآوری سالهایی كه با مرحوم یگانه دوست در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) همكاری داشته است، اظهاركرد: آن مرحوم بسیار خیرخواه بود و همواره در امور خیر پیشقدم بود و یك جوانمرد به معنای واقعی نه در زبان بلكه در عمل بود.
وی ضمن تسلیت به خانواده مرحوم یگانه دوست ابراز امیدواری كرد:نسل آینده عكاسی كشور از خصوصیات اخلاقی چنین انسان های بزرگی درس جوانمردی بیاموزند. چرا كه درس فنی عكاسی همه جا در دسترس است اما این درس انسانیت است كه ماندگار خواهد بود.
مهدی قاسمی از اعضاء هیات مدیره انجمن صنفی عكاسان مطبوعات نیز در این آئین با بیان اینكه، ذكر خاطرات خوب از مرحوم یگانه دوست بسیار زیاد است، اظهاركرد: ایشان همواره از یك روحیه شاد و شوخ طبعی برخوردار بود .
وی ابراز امیدواری كرد كه یك روزی به لحاظ فرهنگی به جایی برسیم كه همه ما بخصوص مسئولان، قدر چنین هنرمندانی را به هنگام زنده بودن بیشتر بدانیم.
اما هاشم طالب كه حدود 24 سال مدیریت روابط عمومی ریاست جمهوری را عهده دار بوده است و رابطه مستقیمی با اهالی رسانه بخصوص عكاسان مطبوعاتی كشور داشته است نیز یكی از حاضران آئین تشیع مرحوم منوچهریگانه دوست عكاس پیشكوست ایرنا بود.
وی در سخنانی بزرگترین خصوصیت اخلاقی آن مرحوم را رعایت نزاكت و ادب دانست و گفت: مرحوم یگانه دوست هیچگاه در برابر كسانی كه حتی در حق او جفا كرده بودند پا را از حریم ادب بیرون نگذاشت.
طالب، امانتداری و سلامت كاری را یكی دیگر از خصوصیات اخلاقی بارز مرحوم یگانه دوست عنوان كرد و با اشاره به خاطره ای از هنگام بازنشستگی آنمرحوم اظهاركرد: یكبار از مرحوم یگانه دوست درخواست مشاهده آرشیو عكس های تهیه شده او را داشتم كه با این پاسخ مواجه شدم كه - بنده حتی یك فریم عكس به خانه نبرده ام و هرچه عكس گرفتم در خبرگزاری جمهوری اسلامی است-.
سیدعباس میرهاشمی یكی دیگر از پیشكسوتان حوزه عكاسی كشور نیز در این آئین در سخنانی اظهاركرد: اگر ساعت ها بخواهیم راجع به خصوصیات اخلاقی مرحوم یگانه دوست صحبت كنم كم است.
وی ضمن ستایش خصوصیات اخلاقی مرحوم یگانه دوست اظهاركرد: به طور حتم رفتن شخصیت هایی همچون منوچهر یگانه دوست برای جامعه عكاسان كشور ضایعه بسیار بزرگی محسوب می شود.
رییس انجمن عكاسان انقلاب و دفاع مقدس با تاكید بر اینكه در زمان حیات بایستی قدردان هنرمندان و پیشكسوتان بود، افزود: تا فرصت كافی است بایستی برای كشف و استخراج تاریخ شفاهی این كشور كه در سینه این بزرگان موجود است، اقدام كرد.
منوچهر یگانهدوست متولد 1318 در تهران بود كه سالها به عنوان عكاس مطبوعاتی در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا)فعالیت میكرد. او همچنین سابقه همكاری با روزنامه اطلاعات و روزنامه كیهان را در كارنامه كاری خود داشته است.
مرحوم یگانه دوست روز پنجشنبه بر اثر عارضه بیماری در سن 78 سالگی درگذشت.
علمی ** 1836 ** 6075
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۳
تهران - پیكر مرحوم منوچهر یگانه دوست عكاس پیشكسوت خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) با حضور جمعی از اهالی رسانه و عكاسان و خانواده اش از مقابل خانه هنرمندان ایران به سمت بهشت زهرا(س) تشییع شد.