آنكاراـ ايرناـ روزنامه استار در خبري اعلام كرد كه 324 نفر از پناهجويان افغانستاني كه به صورت غيرقانوني وارد تركيه شده بودند، صبح امروز توسط هواپيماي چارتر به افغانستان برگردانده شدند.

به گزارش روز جمعه ايرنا و به نقل از اين رسانه، اين پناهجويان افغانستاني كه به صورت غيرقانوني وارد تركيه شده بودند، توسط نيروهاي ژاندارمري و پليس تركيه در استان‌هاي ازمير و آيدين دستگير و پس از مراحل قانوني با هواپيماي چارتر از فرودگاه عدنان مندرس ازمير به كابل بازگردانده شدند.
بنا بر اطلاعيه يكشنبه هفته جاري (19 فروردين) استانداري ارزروم تعداد 671 نفر از پناهجويان افغانستاني از فرودگاه ارزروم به كابل بازگردانده شدند.
همزمان با انجام كارهاي اداري مربوط به بازگرداندن پناهجويان افغاني، رييس دفتر نمايندگي شركت هواپيمايي آريانا افغان نيز در مصاحبه با رسانه ها از آغاز پروازهاي چارتر به منظور انتقال پناهجويان خبر داد و گفت: به دليل ورود موج جديدي از مهاجران افغانستاني از طريق ايران به شهرهاي شرقي تركيه، ضمن توافق با مقامات تركيه، پروازهاي چارتر از فرودگاه ارزروم تركيه به كابل براي بازگرداندن آنها آغاز شده است.
شبكه ان.تي.وي تركيه با استناد به اظهارات مقامات امنيتي و محلي كشور مدعي شد: بازگرداندن و هزينه هاي بليط هواپيماي پناهجويان برعهده تركيه بوده و دولت افغانستان نيز براي رسيدگي به امور پناهندگان كمك‌هاي لازم را انجام خواهد داد.
در همين ارتباط چهارشنبه گذشته، بكير بوزداغ معاون نخست وزير و سخنگوي دولت تركيه مدعي شد كه طي سه ماه نخست سال جاري ميلادي 27 هزار نفر تبعه افغانستان از راه هاي غيرقانوني وارد تركيه شده اند.
وي تاكيد كرد: دولت تركيه براي ممانعت از ورود پناهجويان غير قانوني از سوي مرزهاي شرقي(ايران) و يا بازگرداندن آنها به كشور خود اقدامات لازم و موثر را انجام مي دهد.
وي اضافه كرد: تنها شماري اندكي از پناهجويان افغانستاني و پاكستاني پس از ورود به تركيه، راهي كشورهاي غربي شده و اغلب آنها در تركيه ماندگار مي شوند.
وي گفت: تركيه براي پناهجويان غيرقانوني به كشور مقصد و يا به مسير عبور به اروپا تبديل شده است و اين براي امنيت كشور خطرناك است.
وي بيان كرد: تدابيري كه براي مهاجران ديگر كشورها انديشيده شده، براي مهاجران پاكستاني و افغانستاني نيز كه از طريق ايران وارد تركيه مي شوند، اعمال خواهد شد و به همين منظور يك مركز استرداد موقت مهاجران در شهر ايغدير(نزديك مرز ايران) در راستاي مبارزه با مهاجرت‌ غيرقانوني راه اندازي مي شود.
بوزداغ اضافه كرد: ما هيچ رويكرد منفي نسبت به برادارن افغانستاني خود نداريم اما مهاجرت‌هاي غيرقانوني هم به امنيت آنها و هم براي امنيت كشور و مردم ما آسيب مي زند و مجبور به اتخاذ تدابير لازم هستيم.
همزمان با آغاز اقدامات دولت تركيه براي بازگرداندن پناهجويان افغان، بينالي يلدريم نخست وزير تركيه در كنفرانس مطبوعاتي در كابل اظهار كرد: عدم ثبات و بحران داخلي در افغانستان و وقوع جنگ در سالهاي اخير در سوريه و عراق، باعث هجوم سنگين پناهجويان اين كشورها به تركيه شد كه در ميان آنها شمار زيادي از تروريست ها نيز حضور داشتند و جامعه ما را با مشكلات و تهديدات امنيتي مواجه كردند.
به گزارش ايرنا، اتباع افغانستان با گذر از مسيرهاي غيرقانوني شرق تركيه، وارد اين كشور شده و از طريق تركيه راهي كشورهاي اروپايي مي شوند.
سواحل تركيه در درياي مديترانه و به خصوص درياي اژه مابين تركيه و يونان از جمله معابر دريايي انتقال پناهجويان و از محل هاي عبور غيرمجاز و پرمخاطره مهاجران به سمت اروپا و يونان محسوب مي شود.
انتقال مهاجران به سمت اروپا در مسيرهاي دريايي با استفاده از قايق ها و تجهيزات غيراستاندارد انجام مي شود.
انتقال مهاجران غيرقانوني به اروپا توسط گروه هاي قاچاق انسان انجام مي شود كه با مخاطره غرق شدن در آب دريا و نيز گرفتار شدن در دست قاچاقچيان انسان و دزدان دريايي همراه است.
خاورم/1905