سنندج - ایرنا - عید مبعث سالروز نزول كلام وحی بر قلب نازنین پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) پیام آور صلح و دوستی و فرصتی مناسب برای تقویت وحدت، همدلی و همبستگی بیشتر میان مسلمانان است.

به گزارش ایرنا، بر اساس باورهای اسلامی مبعث روزی است كه حضرت محمد مصطفی (ص) به پیامبری برگزیده شدند و بر این اساس مسلمانان معتقدند كه وی در غار حرا از سوی خداوند متعال و توسط جبرئیل امین مامور شد تا خدا پرستی را در میان مردم رواج داده و پیام وحی را به گوش مردم برساند.
تاریخ، بعثت رسول اكرم(ص) را بزرگترین رویداد می داند كه با آغازش، بار دیگر نور ایمان و امید در دل مستضعفان عالم دمیدن گرفت، روزی كه شادی را در دل آنانی زنده كرد كه زیر بار ظلم و ستم بت پرستان و مستكبران كمرهایشان خم شده بود.
پیامبر مهربانی ها، پیامبر صلح، امید و آرامش از سوی خداوند برگزیده شد تا سایه عدل خداوندی را در تمامی گیتی بگستراند، تا دستان خسته ای كه سال ها انتظار منجی را می كشیدند، بفشارد و برای آنها از یكتاپرستی، ایمان، معرفت، عدل و عدالت بگوید.
حضرت محمد مصطفی (ص) در روز 27 رجب سال 40 عام الفیل، همزمان با سال 13 پیش از هجرت پیامبر اكرم (ص)، در غار حرا، از سوی خدا به پیامبری نائل و مامور شد كه چندخداپرستی و بت‌پرستی را از زمین بردارد، یكتاپرستی را رواج دهد و پیام وحی را به مردم برساند.
روز مبعث، روز مرگ قساوت ها و شرارت ها بود، روز مرگ كرامت هایی كه به پای بت ها قربانی می شد، روز مرگ جهل، شرك و پرستش های ناروا بود.
در سالروز بعثت پیامبر اكرم(ص) جای جای ایران اسلامی را شادی فرا گرفته، چرا كه خوب می دانند كه با برگزیده شدن پیامبر خوبی ها، راه نجات از تاریكی و گمراهی به بشریت آموخته شد.

** استان كردستان در سالروز بعثت پیامبر غرق در جشن و سرور است
جای جای استان كردستان نیز با فرا رسیدن بیست و هفتمین روز از ماه مبارك رجب كه مصادف با سالروز بعثت پیامبر مهربانی ها است غرق در جشن، سرور و شادی شده است.
مردم كردستان از روز گذشته با برگزاری مراسم های مختلف از جمله قرائت معراج نامه و مولود نامه، دف نوازی، برگزاری محافل انس با قرآن در منازل، مساجد، تكایا و بقاع متبركه، سالروز مبعث پیامبر گرامی اسلامی را گرامی داشته اند.
برنامه ها و مراسم های سالروز بعث پیامبر نور و رحمت در استان كردستان تا شامگاه شنبه ادامه دارد و علاوه بر این برنامه ها خانواده های بسیاری هستند كه جشن های خود از جمله پیوند زوج های جوان را در این روز برگزار می كنند.
شهرهای مختلف این استان از چند روز قبل از فرا رسیدن عید مبعث حال و هوای دیگری به خود گرفته و نوای روح نواز دف از هر كوی و برزن به گوش می رسد و بسیاری از مردم در منازل خود مراسم های مولودی خوانی و دف نوازی برپا می كنند.
برپایی ایستگاه های صلواتی، پخش شربت و شیرینی، چراغانی كردن خیابان ها و میادین سطح شهر، برافراشته كردن پرچم های رنگی مزین شده با نام مبارك حضرت محمد(ص)، اطعام فقرا و نیازمندان از دیگر برنامه هایی است كه در سالروز بعثت پیامبر(ص) در نقاط مختلف استان كردستان برگزار می شود.
عید مبعث و نام مبارك پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) با آیه های مهربانی و با معجزه ای روشن تر، شهر بیجار را هم یكپارچه غرق در نور و شادی كرد.
مراسم ها و جشن های باشكوهی با حضور جمع كثیری از مردم، مسئولین و پیروان آل محمد(ص) در مساجد شهرستان بیجار برگزار شد.
نوای دل نشین یا محمد رسول الله، بار دیگر بر سر زبان ها افتاد تا الفبای رحمت و رستگاری را به انسان بیاموزد.
پخش شربت و شیرینی در مقابل در مساجد، بازار، میدان فاضل و میدان طالقانی، هیأت های مذهبی، كانون های فرهنگی و پایگاه های مقاومت بسیج با حضور گسترده عاشقان و شیفتگان اهل بیت(ع) برگزار شد كه همراه با بخش های متنوعی از جمله پخش نماهنگ های ویژه جشن مبعث و مولودی خوانی و مدیحه سرایی بود.
اجرای برنامه مولودی خوانی هم چند روز است در منازل برادران اهل سنت در بیجار آغاز شده است و آنها هر شب در یكی از منازل به اجرای برنامه خاص مولودی خوانی می پردازند.
آیین جشن عید مبعث هر ساله در هفت بقعه متبركه توسط اهالی شهرها و روستاها جمعه شب و روز شنبه برپا می شود و ارادتمندان به خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با پخش شیرینی و شربت مبعث حضرت محمد (ص) را گرامی داشته و با ذكر صلوات بر سید المرسلین و خاندان پاكش این عید را جشن می گیرند.
مبعث حضرت رسول (ص) یكی از مهمترین اعیاد مسلمانان جهان است و تمامی مسلمانان اقصی نقاط جهان به شیوه خاص خود این مناسبت را گرامی می دارند.
7348/6108/7350