به گزارش ايرنا، با تمركز بر شعار 'استان سمنان از معبر به مقصد' بنا به اعلام اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان، در طرح خدمات سفر نوروز 97 بيش از سه ميليون مسافر از استان عبور و حدود 400 هزار نفر از اين تعداد در استان اقامت كردند كه افزايش 24 درصدي را نشان مي دهد و تعداد بازديدكنندگان از جاذبه هاي تاريخي، فرهنگي، طبيعي و معنوي استان به بيش از يك ميليون و 300 هزار گردشگر رسيد.
از سوي ديگر، افزايش ضريب اشغال اقامتگاه هاي رسمي مانند هتل، هتلآپارتمان و ميهمانپذيرهاي سمنان در تعطيلات نوروزي امسال افزايش هفت درصدي داشت، در حالي كه اقامت گردشگران در اقامتگاههاي بومگردي استان در همين مدت 109 درصد افزايش داشت و اقامت در اقامتگاههاي موقت شامل كمپ، كانكس و چادر مسافرتي 147 درصد نسبت به نوروز پارسال افزايش يافت.
يكي از مناطق استان سمنان كه رشد قابل توجه ايجاد و اقامت گردشگران در اقامتگاههاي بومگردي داشته است، شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان بود كه باعث رونق اقتصادي مناطق روستاها، مهاجرت معكوس، ايجاد اشتغال براي روستاييان و معرفي بيشتر فرهنگي بومي اين مناطق شده است.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شاهرود روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود : بسياري از روستاهاي اين شهرستان داراي خانه هاي بزرگي است كه تا چندسال گذشته چند خانواده در آن زندگي مي كردند ولي به علت مسايل اقتصادي و مهاجرت به شهرها، در برخي موارد اين خانه ها خالي از سكنه و رو به تخريب بودند.
حميدرضا حسني با اشاره به سياست توسعه گردشگري بومي بر مبناي اقامتگاههاي بومگردي، تصريح كرد : وجود زمينه هاي فرهنگ بومي، طبيعت متنوع و حال و هواي متفاوت مناطق روستايي نسبت به شهرها، رغبت گردشگران را به اقامت در اين اقامتگاهها افزايش داده است.
وي با اشاره به وجود 20 اقامتگاههاي بومگردي فعال و داراي مجوز در شهرستان شاهرود، اضافه كرد: با رونق اين اقامتگاه ها و تمايل روستاييان براي تبديل خانههايشان به اين نوع اقامتگاههاي بومگردي، تعداد اين واحدها در اين شهرستان تا پايان سال به 30 اقامتگاههاي مي رسد.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شاهرود با تاكيد بر اين كه اقامتگاههاي بومگردي باعث رونق اقتصادي روستاها و مهاجرت معكوس در اين شهرستان شده است، گفت: به ويژه در روستاهايي مانند رضاآباد بالا، كلاته، خيج و طرود شهرستان شاهرود اقامتگاههاي بومگردي باعث رونق اقتصادي مردم شده است، تا جايي كه روستاي قلعهبالا به طور مستمر ميزبان گردشگران خارجي است.
حسني با اشاره به نبود هتل در روستاها و فقدان تمايل سرمايهگذاران براي ايجاد مكان هايي با هزينه هاي بالا در مناطق روستايي، خاطرنشان كرد: براي ايجاد اقامتگاههاي بومگردي روستايي اكنون تسهيلاتي با سود 6 درصد و در مناطق شهرهاي كمجمعيت با سود 10 درصد به متقاضيان داراي شرايط اعطا مي شود.
وي ادامه داد : روستاييان در اين زمينه با ايجاد تعاوني و با سرمايهاي اندك به همراه فراگيري آموزشهاي لازم براي ميزباني از گردشگران، مي توانند زمينه اقامت و رونق اقتصادي مناطق سكونت خود را رقم بزنند.
حسني با بيان اين كه با ايجاد اقامتگاههاي بومگردي، روستاييان مي توانند در كنار كار كشاورزي يا دامداري به ميزباني از گردشگران نيز بپردازند ،گفت: امكان فروش صنايع دستي و توليدات روستاييان ديگر فرصت شغلي براي روستاهايي است كه اقامتگاههاي بومگردي ايجاد مي كنند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شاهرود به يكي از اقامتگاههاي بومگردي در چشمهمراد روستاي كلاتهخيج اشاره و اضافه كرد: تعدادي از زنان روستايي با ايجاد شركت تعاوني، در خانهاي كه به آغل گوسفندان تبديل شده بود اقامتگاه بوگردي ايجاد كردند براي آنان اشتغالزايي و براي روستا رونق اقتصادي به همراه داشته است.
در استان سمنان تاكنون 40 روستاي هدف گردشگري شناسايي شده و 34 اقامتگاه بوم گردي، هفت خانه مسافر، يك متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگري در منطقه روستايي سمنان احداث شده است.
در نوروز 97 تعداد 160 هزار گردشگر در شهرستان شاهرود در استان سمنان اقامت، 170 هزار نفر از جاذبه هاي طبيعي و 105 هزار نفر از جاذبه هاي تاريخي اين شهرستان بازديد كردند.
6103/6026
تاریخ انتشار: ۲۶ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۷
سمنان- ايرنا- توسعه گردشگري از طريق ايجاد اقامتگاههاي بومگردي باعث تحول اقتصادي روستاهاي استان سمنان از طريق اشتغالآفريني، رونق اقتصادي و مهاجرت معكوس روستاييان شده است.