تهران-ایرنا- مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با بیان این كه پروتئین، ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافت های بدن و ساختن سلول های جدید به شمار می رود، گروه گوشت و تخم مرغ را دارای منابع تامین پروتئین معرفی كرد و بر مصرف روزانه یك تخم مرغ تاكید كرد.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، زهرا عبداللهی افزود: مواد غذایی گروه گوشت و تخم مرغ ، علاوه بر پروتئین، ریز مغذی های آهن و روی را نیز دارا است، به همین دلیل برای رشد و خون سازی در بدن لازم و ضروری هستند.
وی گفت: پروتئین ماده مغذی ضروری برای رشد، ترمیم بافت های بدن و ساختن سلول های جدید به شمار می رود، به همین دلیل، پروتئین ها مواد سازنده بدن نامیده می شوند كه از اسیدهای آمینه ضروری و غیرضروری تشكیل شده اند.
عبداللهی با بیان اینكه پروتئین دارای منبع غذایی حیوانی (شامل انواع گوشت ها و تخم مرغ ) و منبع غذایی گیاهی ( شامل حبوبات و مغزها مثل پسته، بادام، گردو) است، افزود: پروتئین حیوانی تمام اسیدهای آمینه ضروری برای رشد و ترمیم بدن را تامین می كند و به همین دلیل پروتئین با ارزش بیولوژیكی بالا نامیده می شود.
وی ادامه داد: پروتئین تخم مرغ با ارزش بیولوژیكی 100 از نظر كیفیت در بالاترین سطح قرار دارد و پس از آن پروتئین شیر و سپس پروتئین گوشت، به ترتیب از كیفیت بالایی برخوردارند، اما پروتئین گیاهی معمولا تمام اسیدهای آمینه ضروری را ندارد، بنابراین لازم است تركیبی از حداقل دو پروتئین گیاهی (مثل غلات و حبوبات) مصرف شود تا یك پروتئین با كیفیت بالا به بدن برسد، مثال هایی از این نوع تركیب كه در فهرست غذاهای سنتی ما وجود دارد، می توان به عدس پلو، لوبیا پلو، باقلا پلو، ماش پلو، عدسی با نان و خوراك لوبیا با نان اشاره كرد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با تاكید براینكه مصرف گوشت سفید بر گوشت قرمز ارجحیت دارد، تصریح كرد: گوشت قرمز به دلیل داشتن چربی كه منجر به افزایش كلسترول مخصوصا در افراد میانسال می شود، زیاد توصیه نمی شود و میزان یك الی دو وعده در هفته كافی است.
وی با بیان اینكه بهتراست، به جای گوشت قرمز، هفته ای دوبار گوشت ماهی مصرف شود، اظهارداشت: گوشت ماهی به تامین امگا سه در بدن كمك می كند، امگا سه به پیشگیری از بیماری های قلبی، عروقی كمك می كند به شرط آنكه با روغن فراوان سرخ نشود.
وی ادامه داد: سرخ كردن گوشت قرمز، مرغ و ماهی توصیه نمی شود چرا كه مقادیر زیادی چربی وارد غذا شده و ارزش غذایی آن كاهش پیدا می كند. بنابراین بهتر است با مقدار اندكی روغن تفت داده شده یا به صورت بخارپز و كبابی تهیه شود.
عبداللهی با بیان اینكه تخم مرغ جایگزین مناسبی برای گوشت است، ادامه داد: طبق توصیه های تغذیه ای، مردم می توانند روزانه یك عدد تخم مرغ مصرف كنند، زیرا غذای كاملی محسوب می شود، اما افرادی كه دچار بیماری قلبی، عروقی بوده و یا كلسترول بالایی دارند، بیش از سه عدد در هفته نباید مصرف كنند.
وی با تاكید براینكه مصرف تخم مرغ به صورت آب پز توصیه می شود، گفت: كودكان، نوجوانانی كه در سن بلوغ قرار دارند و زنان باردار بیش از بقیه به مصرف پروتئین نیاز دارند، بنابراین روزی یك عدد تخم مرغ برای آنها توصیه می شود، افرادی كه به بیماری های قلبی، عروقی دچار هستند نیز می توانند سفیده تخم مرغ را مصرف كنند، زیرا زرده تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی كلسترول است.
اجتمام*1724*1193