عباسعلي روانلو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: يكهزار و 300 گونه از گياهان موجود كشور در اين استان مي رويد كه ظرفيت مناسبي براي انجام مطالعات تحقيقاتي در زمينه گياهان به شمار مي رود.
وي اضافه كرد: افزون بر 585 گونه گياهي از مجموع گياهان موجود در آذربايجان غربي در جزيره هاي درياچه اروميه مي رويد كه پسته وحشي از جمله مهمترين اين گونه هاست.
روانلو افزود: ارس كوهي، درخت سقز و بادام كوهي از جمله شاخص ترين گونه هاي موجود در جزاير 9 گانه درياچه اروميه است.
وي با اشاره به در حال انقراض بودن برخي از گونه هاي گياهان، اظهار كرد: مطالعه بر روي 120 گونه براي تعيين نوع پراكنش و مقدار موجود از آن در طبيعت انجام شده كه 22 مورد از آنها به اتمام رسيده است.
روانلو با تاكيد بر اينكه رويشگاه برخي از گياهان به طور خاص شناسايي شده است، ادامه داد: 60 گونه از گياهان شناسايي شده در اين استان از جمله بيزه، اله گز، نعناع كوهي، ريواس، كنگر و ثعلب بومي منطقه است.
روانلو با اشاره به اينكه بيزه در تهيه پنير كاربرد دارد و نعناع كوهي نيز به عنوان چاشني غذا استفاده مي شود، ادامه داد: گزارش هايي مبني بر قاچاق برخي از اين گياهان از مرزهاي اين استان به كشورهاي همسايه نيز دريافت شده است.
وي گفت: كاشت گياهان دارويي در فضاهاي سبز شهري را مي توان براي فرهنگ سازي در استفاده از اين گونه ها در دستور كار قرار داد.
روانلو افزود: اين گياهان اغلب نياز كمتري به آب و مراقبت دارد ولي بايد فرهنگ استفاده از آنها نهادينه سازي شود.
وي گفت: رزماري، اسطخودوس، انواع زنبق، انواع آويشن و نسترن از جمله گياهاني است كه قابليت كشت دارد.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي از مجموع هشت هزار گونه گياهي كشور، يكهزار و 300 گونه را در خود جاي داده است.
گياهان دارويي خوراكي آذربايجان غربي شامل شنگ، گندله، قازياغي، دوه داباني، آويشن، كهلك اوتي، نعناع كوهي، گول اقا، مزره كوهي، كنگر، ريواس، اوه ليك، سالمانجا، اسفناج دشتي و بولاغ اوتي و چندين نمونه ديگر است.
7125/3072
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۲
اروميه- ايرنا- رئيس مركز تحقيقات و آموزش كشاورزي و منابع طبيعي آذربايجان غربي گفت: اين استان رويشگاه 500 گونه از گياهان دارويي بوده كه 50 گونه از اين تعداد خوراكي است.