تهران- ایرنا- رئیس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به راه اندازی كرسی ارتباطات علم و فناوری با همكاری یونسكو در ایران گفت: این اقدام، كشورمان را به قطب كرسی‌های ارتباطات علمی در منطقه تبدیل می كند.

محمد مهدی فرقانی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار كرد: راه اندازی كرسی ارتباطات علم و فناوری اتفاق بسیار مهمی است كه برای اولین بار در ایران رقم خورد و با این اتفاق، برای همه دانشگاه ها و مراكز آموزشی در كشور، منطقه و دیگر كشورها شرایط حضور و استفاده از آن فراهم می شود.
«كرسی یونسكو در زمینه ارتباطات در علم و فناوری» در پی تلاش مشترك كمیسیون ملی یونسكو و دانشگاه علامه طباطبائی در دانشكده علوم ارتباطات این دانشگاه تاسیس شده است.
هدف كلی از تاسیس این كرسی كه در تفاهم‌نامه مشترك دانشگاه با یونسكو آورده شده، ارتقای یك نظام یكپارچه در زمینه آموزش، پژوهش، اطلاع‌رسانی و مستند‌سازی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری و تسهیل همكاری میان پژوهشگران برتر دنیا با مدرسان دانشگاه‌ها و سایر نهادهای آموزشی داخل كشور، كشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه، اروپا و سایر مناطق جهان است.
این كرسی علمی آموزشی، اهداف ویژه ای همچون تاسیس و برگزاری دوره‌های مشترك كارشناسی و كارشناسی ارشد در حوزه ارتباطات در علم و فناوری و برگزاری دوره‌ها و كارگاه‌های آموزشی كوتاه‌مدت در زمینه روزنامه‌نگاری علمی به منظور ارتقای مهارت و توانمندی روزنامه‌نگاران و اصحاب رسانه در حوزه علم و فناوری با بهره‌گیری از منابع ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی را دنبال می كند.
هدایت طرح‌های پژوهشی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری با هدف شناسایی نقاط ضعف و قوت پوشش رسانه‌ای در كشورهای مفروض و ارائه راه حل برای افزایش دسترسی به اطلاعات در زمینه علم و فناوری و به اشتراك گذاشتن نتایج حاصله در مقیاس وسیع از دیگر اهداف راه اندازی این كرسی است.
از دیگر اهداف تاسیس این كرسی علمی آموزشی می توان به تسهیل همكاری‌های دانشگاهی در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی از طریق شبكه‌سازی، اجرای طرح‌های مشترك آموزشی، پژوهشی و تحرك و جابجایی استاد و دانشجو، به اشتراك گذاشتن دانش و تجربیات، انتشارات، برگزاری سمینارها و كنفرانس‌های بین‌المللی در زمینه ارتباطات در علم و فناوری اشاره كرد.
كرسی ارتباطات علم و فناوری همچنین موظف است با یونسكو و دیگر كرسی‌های موجود این سازمان بین المللی در زمینه فعالیت‌ها و برنامه‌های مرتبط، همكاری كند.
این كرسی، هفته گذشته تاسیس شده و هادی خانیكی، استاد علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در پی موافقت یونسكو و این دانشگاه، به ریاست كرسی برگزیده شد.

** دكترای روزنامه نگاری راه اندازی می شود
رئیس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در ادامه مصاحبه خود با خبرنگار ایرنا، تاكید كرد: با راه اندازی این كرسی، چند گرایش جدید علوم ارتباطات در حوزه های مختلف از جمله سلامت، محیط زیست، توسعه روزنامه نگاری و كارشناسی ارشد روابط عمومی را در دست تدوین داریم كه اوایل امسال رونمایی خواهند شد.
وی اضافه كرد: بیشتر این رشته ها در مقطع كارشناسی ارشد هستند و درصدد هستیم، برنامه درسی رشته روزنامه نگاری را در مقطع دكتری، تدوین كنیم و به زودی شاهد راه اندازی آن باشیم.

** تاكید بر تعامل دانشكده علوم ارتباطات با سازمانهای رسانه ای
فرقانی در ادامه سخنان خود به نیاز دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی برای تعامل بیشتر با نهادها و سازمان های رسانه ای با هدف حضور دانشجویان برای گذراندن واحد كارآموزی اشاره كرد.
وی ابراز امیدواری كرد با پیوند وسیع تر این دانشكده با سازمان های رسانه ای، دانشجویان روزنامه نگاری و روابط عمومی بتوانند واحد كارآموزی را با حضور مستقیم در فضای رسانه ای و با استفاده از تسهیلات این سازمان ها به صورت تجربی بگذرانند.
رئیس دانشكده علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی با ابراز تاسف از اینكه كمتر نهاد رسانه ای برای پذیرش كارآموز با دانشكده همكاری می كند، افزود: این نهادها انتظار دارند، دانشكده علوم ارتباطات نیز بتواند متقابلا به آنها خدمات ارائه بدهد درحالیكه ما واقعا این امكان را نداریم.
فرقانی تصریح كرد: لازم است همكاری و همگرایی بیشتری بین سازمان های رسانه ای و روابط عمومی ها با این دانشكده شكل بگیرد تا بتوانیم دانش آموختگان كارآمدتری تحویل جامعه دهیم.
فراهنگ ** 1355 **1055