بجنورد- ايرنا- دبير علمي همايش آسيب هاي اجتماعي خراسان شمالي با اشاره به كاهش بارندگي ها در استان گفت: ادامه پديده خشكسالي و كاهش درآمد در روستاها، ساكنان اين مناطق را در معرض مهاجرت قرار داده است.

به گزارش ايرنا، نازمحمد اونق دوشنبه در حاشيه همايش آسيب هاي اجتماعي استان در جمع خبرنگاران اظهار كرد: مهاجرت به شهرها به ناچار با حاشيه نشيني و سكونت در مناطق حاشيه اي شهر همراه مي شود و اين امر، بستري براي افزايش آسيب هاي اجتماعي است.
وي افزود: از آنجايي كه افراد از مناطق مختلف در حاشيه هاي شهر ساكن مي شوند، از اينكه به سراغ ناهنجاري هاي مختلف بروند ابايي ندارند و اين امر به نوعي زمينه ساز ابتلا به آسيب هاي مختلف است.
اونق افزود: نبود پيوستگي اجتماعي در حاشيه شهرها، مي تواند زمينه ساز ناهنجاري ها شود.
دبيرعلمي همايش آسيب هاي اجتماعي خراسان شمالي اظهار كرد: در اين همايش تلاش داريم تا مسايل و مشكلات بررسي شود و در برنامه ريزي ها مورد استفاده قرار گيرد.
اونق اظهار كرد: تلاش كرديم آسيب هاي اجتماعي استان در پنج محور شامل حاشيه نشيني، اعتياد، طلاق، آسيب هاي نوپديد همچون آسيب هاي فضاي مجازي و مفاسد اقتصادي و اجتماعي مورد بررسي قرار گيرد البته در زمينه مفاسد اجتماعي و اقتصادي مقاله اي به دبيرخانه ارسال نشده است.
وي با بيان اينكه 56 اثر از نويسندگان به دبيرخانه همايش ارسال شده است افزود: اين آثار شامل 48 مقاله و هشت چيكده مقاله بوده و بيشترين مقاله ها با موضوع اعتياد ارسال شده و 10 مقاله و 11 چكيده مقاله به صورت كتاب به چاپ رسيده است.
وي در بخش ديگر سخنان خود در باره نقش بهزيستي در شناسايي و حل آسيب هاي اجتماعي اظهار كرد: از بهزيستي استان درخواست شده تا مجموعه مشكلات جامعه هدف خود را تهيه و در اختيار قرار دهد.
دبير علمي همايش آسيب هاي اجتماعي خراسان شمالي اظهار كرد: شماري از افراد جامعه هدف بهزيستي چون نابينايان و ناشنوايان، احساس مي كنند كه در جامعه به خوبي ديده نشده اند و در اين شرايط توسعه و گسترش اين ديدگاه، زمينه ساز ابتلا به آسيب ها در جامعه است از اين رو بايد براي رفع اين آسيب برنامه داشته باشيم.
همايش يك روزه آسيب هاي اجتماعي استان با حضور معاون امور آسيب ها و مسائل اجتماعي سازمان امور اجتماعي كشور در دانشگاه پيام نور بجنورد در حال برگزاري است.
يك سوم از جمعيت 210 هزار نفري بجنورد، مركز خراسان شمالي در مناطق حاشيه اي شهر زندگي مي كنند.
خراسان شمالي 864 هزار نفر جمعيت دارد كه 44 درصد از جمعيت آن در روستاها ساكن هستند.
7185 /6042