اهواز - ایرنا - رییس دانشگاه فنی و حرفه ای گفت: مجوز شورای برنامه ریزی درسی برای ایجاد رشته های مورد نیاز هر استان از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری گرفته شده است.

ابراهیم صالحی عمران روز دوشنبه در نشست خبری با رسانه ها در دانشكده فنی شهید چمران اهواز با اشاره به رابطه تنگاتنگ دانشگاه فنی و حرفه ای با اشتغال و تولید بیان كرد:بر این اساس استان ها می توانند با توجه به نیازهای بازار كار و مهارتی خود در كنار صنعت، خدمات و كشاورزی، واحدهای درسی خود را ارایه دهند.
وی همچنین گفت: دانشگاه فنی و حرفه ای، یك مرجع تقاضا محور و كارآفرین بوده و آموزش های مهارتی یكی از آموزش هایی است كه با صنعت، كشاورزی، خدمات و اشتغال و تولید رابطه تنگاتنگ دارد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای ادامه داد: دانشگاه فنی و حرفه ای تنها دانشگاه كشور است كه مجوز توسعه رشته و فضای آموزشی را دارد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای كشور با اشاره به ظرفیت خوزستان در تربیت تكنیسین برای صنایع اظهار كرد: كارگاه هایی در دانشكده های سطح این استان برای توسعه این رشته ها آماده شده و قصد داریم با راه اندازی این رشته ها به بخشی از نیاز بازار كار استان پاسخ دهیم. وی درخصوص تاسیس شعب دانشگاه فنی و حرفه ای در شهرهای كوچك افزود:ایجاد مراكز دانشگاهی فنی و حرفه ای نیاز به پیش شرایطی دارد كه بدون آنها نمی توان اقدام كرد؛ به عنوان مثال وجود فضا و كارگاه آموزشی و آزمایشگاه، بازار كار و همچنین جمعیت دانش آموزی فعال از جمله فاكتورهایی هستند كه بدون تحقق آنها امكان تاسیس دانشكده فنی و حرفه ای وجود ندارد.
وی گفت: تاسیس دانشكده فنی و حرفه ای در شهرهای كوچك، بدون در نظر گرفتن این معیارها، می تواند در دراز مدت باعث افت كیفیت آموزشی این دانشكده ها شود به شكلی كه نتوانند به نیازها پاسخ مناسب دهند.
صالحی عمران با اشاره به اهمیت ارتباط دانشگاه فنی و حرفه ای با بازار كار گفت: بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه فنی و حرفه ای به طور مستقیم وارد بازار كار شده به طوری كه در برخی رشته ها صد در صد و در برخی دیگر بالای 60 درصد از دانش آموختگان ما به طور مستقیم جذب بازار كار می شوند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای كشور ادامه داد: هم اكنون 173 دانشكده و آموزشكده در سراسر كشور زیر نظر دانشگاه فنی و حرفه ای وجود دارد كه بیش از 200 هزار دانشجو در 150 رشته تحصیلی در آنها فعالیت دارند.
وی از وجود 96 رشته در مقطع كاردانی در كشور خبر داد و افزود: یك هزار و 200 كارگاه فعال در كشور وجود داشته و بیش از 70 درصد مواد درسی دانشگاه فنی و حرفه ای، عملی و تنها 30 درصد آنها نظری است.
صالحی عمران، یكی از اساسی ترین برنامه های دانشگاه فنی و حرفه ای را تكمیل، ارتقا، تجهیز و بازسازی و همسان سازی كارگاه ها و آزمایشگاه ها عنوان كرد و گفت: 100 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه كارگاه ها، آزمایشگاه ها و فضاهای فیزیكی در خوزستان برای امسال در نظرگرفته شده است.
وی بیان كرد: مجوز راه اندازی سه آموزشكده در خوزستان از سوی شورای گسترش آموزش عالی داده شده زیرا خوزستان از نظر كمی و كیفی این ظرفیت را دارد.
وی افزود:حدود 70 رشته هنرستان و كار و دانش در خوزستان دایر است و 34 رشته تحصیلی در دانشگاه نیز برای آنها فراهم شده كه در مقایسه با دیگر استان ها، عدد خوبی است.
صالحی عمران گفت: پنج دانشكده و آموزشكده، 34 رشته با حدود هفت هزار دانشجو در خوزستان فعالیت دارند كه 90 درصد آنها بومی هستند.
رییس آموزشكده فنی و حرفه ای شهید چمران اهواز نیز اظهاركرد: در این دانشكده به دنبال رشته های ثابت نیستیم و بر اساس نیاز استان رشته ها تاسیس و پس از رفع نیاز بازار به آنها، رشته های جدید ایجاد می شوند.
سید بهزاد علوی با بیان اینكه خوزستان به عنوان یك كارگاه صنعتی باید مجهز بوده و رشته های دانشگاهی بیشتری داشته باشد گفت: تاسیس دانشكده دختران، افزایش امكانات رفاهی دانشجویان و ارتقای خوابگاه ها ی دانشجویی از رتبه پنج به بالاتر در دستور كار این دانشكده قرار دارد كه با بودجه در نظر گرفته شده برای این استان عملی می شود.
وی با بیان اینكه بر اساس نیاز منطقه ای برای تاسیس رشته ها مجوز صادر می شود، افزود: یكی از موانع توسعه رشته های فنی و حرفه ای كشور، ضوابط شورای گسترش آموزش عالی بود كه با انتقال مجوز شورای برنامه ریزی درسی به دانشگاه فنی و حرفه ای، این مشكل رفع و هم اكنون بر اساس طرح آمایش سرزمین رشته ها تاسیس می شوند.
وی گفت: كارگاه ساخت و تولید، برق، ساختمان و الكترونیك از جمله یك هزار و 670 متر كارگاه های موجود این دانشكده هستند كه به دلیل فرسوده بودن برخی، توسعه و بهسازی آنها در نظر گرفته شده است ضمن اینكه 400 متر به مساحت كارگاه ها اضافه شده است.
علوی همچنین اظهار كرد: 2 میلیارد ریال در قالب بهسازی خوابگاه ها، برای دو جداره كردن پنجره های خوابگاه ها در خوزستان و كاهش اثرات گرد و غبار تخصیص یافته است.
به گزارش ایرنا صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه ای با حضور در تنها دانشكده فنی دختران خوزستان، سالن چند منظوره این دانشكده را افتتاح و با حضور در دانشكده فنی و حرفه ای پسرانه شهید چمران، كلنگ توسعه و تجهیز یك هزار و 670 متر كارگاه را بر زمین زد.
7148/ 6037