نيويورك-ايرنا- نماينده فرانسه در سازمان ملل متحد مي گويد هدف قطعنامه پيشنهادي جديد آمريكا-انگليس-فرانسه، حل سياسي بحران سوريه است و مي خواهند از روي حسن نيت با روسيه تعامل كنند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فرانسوا دلاتره روز دوشنبه به وقت محلي در جمع خبرنگاران افزود: اواخر امروز، درباره پيش نويس اين قطعنامه به بحث و تبادل نظر خواهيم پرداخت.
اظهارات نماينده فرانسه در حالي است كه اين كشور به همراه متحدان خود، هشت سال چشم بر روي جنايات تروريست ها و حاميان مالي آنها بسته اند و راه حل سياسي اين بحران را متاثر از قراردادهاي صدها ميليارد دلاري فروش تسليحات به عربستان سعودي به عنوان اصلي ترين منبع مالي تروريست ها دنبال كرده اند.
علاوه بر آن، بدون دريافت گزارش هاي موثق و معتبر ميداني از سوي بازرسان سازمان منع تسليحات شيميايي، اين كشور همراه با آمريكا و انگليس در اقدامي يكجانبه و مغاير با منشور ملل متحد دست به حمله نظامي عليه سوريه زدند.
وي با بيان اين كه اولويت ما در اين پيش نويس، گشودن جبهه جديدي براي كار با همه اعضاي شوراي امنيت است، ادامه داد: از شنبه شب، اين پيش نويس در اختيار 15 عضو شوراي امنيت قرار گرفته است و نمي خواهيم زمان از دست برود.
نماينده فرانسه در سازمان ملل متحد اضافه كرد: ما در اواخر امروز با يك روحيه خوب و حسن نيت، بحث و تبادل نظر در اين زمينه را آغاز مي كنيم. هدف اين پيش نويس كاملا روشن است، ما از شوراي امنيت مي خواهيم دوباره اقدام جمعي براي حفاظت از غير نظاميان و دستيابي به يك راه حل سياسي براي بحران سوريه را شروع كند.
دلاتره شناسايي عاملان استفاده از سلاح شيميايي، ارسال كمك هاي بشردوستانه و راه حل سياسي اين بحران را نكات كليدي اين قطعنامه پيشنهادي دانست و گفت: اين نخستين باري است كه پيش نويس قطعنامه هر سه حوزه را پوشش مي دهد.
وي تاكيد كرد زمان آن رسيده كه در مسير حل اين بحران قرار گيريم و اظهار كرد: اين نقشه راه ماست و مي خواهيم انجام دهيم. ما با روحيه خوب به همه گوش فرا مي دهيم وسعي مي كنيم پيش نويس قطعنامه خود را پيش ببريم.
سفير فرانسه خاطرنشان كرد بايد واقع گرايانه به اين بحران نگاه كنيم و فرايند مذاكرات سياسي ژنو را دنبال كنيم.
دلاتره در پاسخ به اين كه فكر مي كنيد واكنش روسيه و ايران چه خواهد بود، گفت: ما در ساعت هاي آينده و قطعا با اولين جلسه كه امروز برگزار مي كنيم، چگونگي روابط روسيه را مشاهده مي كنيم، البته ما مي خواهيم با آنها به طور جدي، با حسن نيت و با روحيه خوب تعامل كنيم.
اين قطعنامه، پنجمين قطعنامه درباره سوريه از شنبه گذشته است.
آمريكا به همراه متحدانش (انگليس و فرانسه )، شامگاه جمعه به وقت محلي به بهانه حمله شيميايي در دوماي سوريه دمشق پايتخت سوريه را هدف حمله موشكي و هوايي قرارداد.
تروريست هاي سوري مدعي شده اند كه شهر دوماي سوريه شامگاه شنبه (18 فروردين ماه)، هدف بمباران شيميايي قرار گرفته و ‏در جريان آن 75 نفر كشته و ده ها تن ديگر زخمي شدند‎.
دولت سوريه، داشتن هرگونه دخالتي را در اين حمله شيميايي رد كرده و سفير و معاون نمايندگي روسيه در سازمان ملل متحد هم ‏استفاده از سلاح شيميايي را روش كثيف تروريست ها براي جلب توجه دانسته است‎.‎‏
بدنبال اين حمله ادعايي شيميايي، وزارت خارجه سوريه دعوت ‌نامه‌اي رسمي براي سازمان منع تسليحات شيميايي فرستاده و از اين سازمان درخواست كرده بود كه تيم تحقيقاتي خود را به دوما بفرستد تا در آنجا در باره استفاده از سلاح شيميايي تحقيق كنند.
دمشق در پي توافقي كه در سال 2014 صورت گرفت، تمامي تسليحات شيميايي خود را به نمايندگان سازمان ملل متحد و سازمان منع سلاح هاي شيميايي تحويل داده بود و تاكنون هيچ مدركي دال بر نقض تعهدات دمشق ارائه نشده است.
اروپام*1429