حميد فخراني سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: پرندگان رهاسازي شده به مدت 10 روز در اين اداره تيمارداري شدند تا آمادگي لازم براي زيست در طبيعت را داشته باشند.
وي گفت: همچنين 2 قطعه سهره طلايي از متخلفان در ماه جاري كشف شده است.
فخراني با اشاره به آنفلوانزاي پرندگان افزود: از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه پرنده آسيب ديده نكات بهداشتي را رعايت كرده و موضوع را به محيط زيست اطلاع دهند.
سارگپه پرندهاي شكاري است كوچكتر از عقاب با جثهاي متوسط و تو پر، سري كوچك و گرد روي گردني كلفت، بالهاي پهن و دم كوتاه، رنگ پر و بال بسيار متنوعي دارد.
سارگپه قلمرو طلب و اغلب تكهمسر است و معمولاً تا پايان عمر همسرش با او ميماند، اين ويژگي در پرندههاي شكاري ايران كم پيش ميآيد.
سارگپه از راستهٔ شاهينسانان خانواده قوشيان است.
شهرستان 157هزار نفري شيروان در 60كيلومتري شرق بجنورد و در مسير اصلي مسافران خطه شمال به مشهد و زائران بارگاه قدسي ثامنالحجج حضرت علي بن موسيالرضا (ع) قرار دارد.
مناطق بكر طبيعي نظير ˈزوارم و گليان، بوستان شيركوه، منطقه حفاظت شده گليل و سراني، ييلاقات گيلنامانلو، بوانلو و نيز چپانلوˈ محل سكونت انواع پرندگان است.
شهرستان شيروان همچنين داراي يك منطقه حفاظت شده به نام گليل و سراني است كه در 80كيلومتري شمال شيروان واقع شده و داراي آب و هوايي سرد و نيمه خشك است كه مهم ترين زيستگاه انواع پرندگان و همچنين كل و بز است.
7186/ 6042
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۴
شيروان- ايرنا- رييس اداره حفاظت محيط زيست شيروان گفت: دوستداران محيط زيست 6 پرنده شكاري را در فروردين ماه امسال به اين اداره تحويل دادند كه تاكنون 2 بهله سارگپه در منطقه حفاظت شده گليل و سراني رهاسازي شدند.