دكتر حسين عسكري روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، در خصوص ويژگي هاي فرهنگي و تاريخي قابل توجه استان البرز، افزود: يافته هاي باستان شناختي متعلق به هزاره پيش از ميلاد مسيح، كشف هفت پناهگاه صخره اي روستاي سرهه ساوجبلاغ كه قدمت سكونت بشري دراستان البرز را به دوره پارينه سنگي ميانه و جديد رسانده ، فهرست بلند ميراث فرهنگي ملموس و ناملموس و نام آوران و مفاخر پرشمار و اثرگذار كه از شهرت ملي و فراملي برخوردارهستند از جمله ويژگي هاي تاريخي فرهنگي البرز است.
وي، خاندان هاي علمي و فرهنگي اثرگذار در سه قرن اخير همانند خاندان هاي طالقاني (سادات و غير سادات)، برغاني، نجم آبادي، فشندي، صالحي، شهيدي، علوي شهيدي، ميرخاني و دبيران، حضور در رويدادها و برهه هاي مختلف تاريخي از قرون اوليه اسلامي تاكنون همانند حضور علماي ديني و مردم در جنگ دوّم ايران و روس در دوره قاجاريه از ديگر برجستگي هاي فرهنگي تاريخي اين استان برشمرد.
اين البرز پژوه گفت: مواجهه علماي البرزي همانند آيت الله شيخ محمدتقي برغاني مشهور به شهيد ثالث با فرقه هاي وهابيّت، شيخيه و بابيت در قرن سيزدهم هجري قمري و حضور علمايي همانند آيت الله شيخ هادي نجم آبادي در پيش درآمدهاي جنبش مشروطيت و نهضت تحريم تنباكو را نمونه هاي ديگري از ظرفيت هاي تاريخي و فرهنگي استان البرز دانست.
عسكري گفت: حضور دكتر ابراهيم حشمت طالقاني و حدود 10 تن از مبارزان البرزي در نهضت جنگل، حضور حماسي و اثرگذار مردم در انقلاب اسلامي و دفاع مقدس، حضور مؤثر در عرصه هاي هنري با دارا بودن سه سبك خوشنويسي تلفيقي اميرخاني، برغاني (ميرخاني) و كمالِ شكسته نستعليق، وجود 365 مجلس تعزيه در منطقه طالقان و دست كم وجود چهار شاگرد البرزي در مكتب هنري كمال الملك از ويژگي هاي استان البرز است.
اين البرزپژوه واستار حمايت استاندار البرز از تدوين و نگارش دانشنامه فرهنگ و هنر البرز با محوريت حوزه هنري استان شد.
وي بر بهره مندي از تجربيات كمّي و كيفي حوزه هنري استان گيلان كه در اين زمينه موفق عمل كرده، ضروري دانست .
دكتر حسين عسكري از البرزپژوهان داراي آثار مكتوب است كه از جمله آثار وي مي توان به نگارش صد مدخل در دايره المعارف تشيّع، همكاري با دانشنامه نماز جمعه و دايره المعارف مشاهير علماي شيعه، نگارش مقاله در كيهان انديشه، ماهنامه بين المللي زائر، ماهنامه اخبار شيعيان، روزنامه هاي ايران، اطلاعات، شرق و راه اندازي وبلاگ 'ساوجبلاغ پژوهي' اشاره كرد.
از ديگر آثار اين پژوهشگر، كتاب 'تاريخ انقلاب در ساوجبلاغ و نظرآباد' است كه در روزهاي اخير با حضور استاندار و جعي از هنرمندان استان رونمايي شد.
6156/ 6155
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۹
كرج- ايرنا- يك پژوهشگر و البرز پژوه با اشاره به ظرفيت هاي تاريخي، فرهنگي و هنري البرز، تدوين دانشنامه فرهنگ و هنر را براي اين استان پرجمعيت ضروري دانست.