هدایت الله میرمرادزهی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برخی افراد در شبكه های اجتماعی شایعاتی مبنی بر صید كشتی های چینی در آب های سواحل مَكُّران(محدوده چابهار وكنارك) منتشر كرده اند كه به هیچ وجه صحت ندارد.
وی با بیان اینكه حریم آب های ساحلی چابهار و كنارك 12 مایل است، خاطرنشان كرد: در این محدوده هیچ كشتی خارجی حق استفاده از ذخایر دریایی را ندارد.
وی بیان كرد: تعداد 16 كشتی از نوع ترال متعلق به جمهوری اسلامی ایران كه مجوز آنها از سوی سازمان شیلات ایران صادر شده است در سالهای قبل مشغول صید ماهی غیرماكول نظیر ماهی های یال اسبی، مركب، اسكویید و غیره بوده اند.
وی ادامه داد: صید ماهی های غیرماكول كشتی های ترال از نظر شرعی حرام است و این نوع ماهی ها مهاجر هستند كه در این فصل از سواحل مكران تردد و سریع از دسترس خارج می شوند.
مدیركل شیلات استان سیستان و بلوچستان گفت: چند سال قبل 60 فروند كشتی ترال مشغول صید در چابهار و كنارك بوده اند كه بعدها پس از اعتراض صیادان و ورود دادستان كنارك و پیگیری نماینده مجلس به 16 كشتی كاهش پیدا كرده است.
میرمرادزهی افزود: كشتی های ترال به سامانه روز ماهی یاب و رادار در عمق دریا مجهز هستند و از تونل انجماد، سردخانه و توانایی فراوری ماهی در داخل كشتی برخوردارند.
وی تصریح كرد: این كشتی ها توانایی تشخیص صید را دارند و فقط ماهی حرام گوشت را صید می كنند كه برای ما قابل مصرف نیست و تنها صید این ماهی ها ارز آوری برای ایران دارد.
وی تصریح كرد: صید كشتی های ترال طوری است كه لنج های موجود چابهار و كنارك نمی توانند در این عمق صید كنند.
وی به فعالیت بیش از 24 هزار صیاد در حوزه آب های ساحلی شهرستان های چابهار و كنارك اشاره و خاطرنشان كرد: سال گذشته بیش از 230 هزار تن صید توسط این صیادان انجام شده است.
وی ادامه داد: 11 بندر ماهیگیری و جایگاه تخلیه صید شامل بنادر تیس، كنارك، رمین، زرآباد، پزم، چابهار، بریس، گواتر، جد، تنگ و پسابندر در حوزه شهرستانهای چابهار و كنارك برای صید و صیادی فعالند.
مدیركل شیلات استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 930 فروند لنج و هزار و 400 فروند قایق صید و صیادی در قالب 34 تعاونی صیادی در حوزه اداره كل شیلات سیستان و بلوچستان فعالیت دارند.
میرمرادزهی ادامه داد: 107 واحد صنایع شیلاتی و وجود 29 كارخانه تولید كنسرو ماهی نقش مهمی در بسته بندی و صادرات تن ماهیان در این منطقه دارند.
به گزارش ایرنا، سیستان وبلوچستان به سبب گستردگی منابع آبی دارای 2 اداره كل شیلات در شمال و جنوب استان است كه اداره كل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در زابل واقع در شمال استان وظیفه كنترل و حمایت از منابع آبی داخلی را دارد و اداره كل شیلات سیستان و بلوچستان مستقر در بندر چابهار واقع در جنوب استان در حوزه آبهای دریای عمان فعال است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كیلومتری جنوب زاهدان مركز استان سیستان و بلوچستان از 3 شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مركزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكیل شده است.
3043 **6081
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۲
چابهار- ایرنا- مدیركل شیلات استان سیستان و بلوچستان مستقر در چابهار گفت: مجوزی برای صید كشتی های چینی در محدوده چابهار و كنارك آبهای دریای عمان صادر نشده است.