به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، گزارش این نهاد بین المللی اقتصادی در مورد جنوب شرق آسیا حاكی است اقتصادهای درحال رشد جنوب شرق آسیا به ویژه پنج كشور این منطقه شامل مالزی، اندونزی، فیلیپین، تایلند، ویتنام، در دوسال متوالی (19- 2018) در مجموع از رشد اقتصاد بالای 5 درصد برخوردار خواهند بود.
برونئی، میانمار، كامبوج، لائوس وسنگاپور از دیگر كشورهای جنوب شرق آسیا هستند.
صندوق بین المللی پول در گزارش جدید خود كه روز گذشته منتشر شد و در رسانه های آسیایی انعكاس یافت تاكید كرد به رغم اعلام جنگ تجاری آمریكا به ارزش بیش از 150 میلیارد دلار علیه كالاهای چینی و برخی كشورهای دیگر درجهان ، كارشناسان این سازمان در مورد چشم انداز اقتصادهای نوظهور در آسیا خوش بین هستند و آن ها را مهمترین موتورهای رشد اقتصاد جهانی می دانند.
این صندوق پیش بینی كرد: اقتصادهای نوظهور آسیا با كسب رشدی حدود 6.5 درصد در دو سال آتی ، عامل رشد اقتصادی در جهان شوند.
این نهاد بین المللی اقتصادی در عین حال از افزایش تنش های تجاری و خطرات ناشی از تغییر سیاست های حمایت گرایانه از تجارت بین المللی به عنوان دو عامل نگرانی عمده در رشد اقتصادی كشورهای مختلف جهان یاد كرد.
طبق این گزارش، افزایش تعرفه ها و موانع تجاری غیر تعرفه ای می تواند به بازارهای جهانی آسیب برساند، زنجیره های عرضه جهانی را مختل كند و سرعت گسترش فنآوری های جدید ، تولیدات جهانی و سرمایه گذاری های بین المللی را كاهش دهد.
صندوق بین المللی پول با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی موجود در عرصه های بین المللی در مجموع رشد اقتصادی 3.9 درصدی را برای اقتصاد جهانی درسال جاری برآورد كرد.
گزارش جدید این نهاد بین المللی در شرایطی كه آمریكا چین و تعدادی دیگر از كشورهای جهان را تهدید به جنگ تجاری تمام عیار كرده منتشر شده است.
دونالد ترامپ رییس جمهور آمریكا با متهم كردن چین به سرقت فنآوری های این كشور خواسته است تا به غیر از 50 میلیارد دلار تعرفه قبلی بر روی كالاهای چینی فهرست تازه ای به ارزش 100 میلیارد دلار دراین زمینه تهیه شود.
در چنین صورتی ارزش تعرفه ها بر روی كالاهای وارداتی چین از مرز 150 میلیارد دلار عبور خواهد كرد و یكی از بزرگترین نبردهای تجاری میان دو كشور در تاریخ مدرن رقم خواهد خورد.
وزارت خارجه چین نیز در واكنش به اقدامات واشنگتن اعلام كرد: آمریكا هرگز نباید درعزم راسخ چین برای ایستادگی در مقابل آن كشور در جریان جنگ تجاری تردید كند.
وزیران امور مالی و روسای بانك های مركزی كشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا
'آ سه آن' كه نگران آسیب دیدن اقتصادهای نوظهور خود دراین جنگ تجاری هستند، در اوایل ماه جاری با شركت در یك اجلاس مشترك در سنگاپور در قبال جنگ تجاری آمریكا گرفتند.
این وزیران دربیانیه ای خواستار تداوم همكاری ها در عرصه تجارت بین الملل شده و اعلام كردند: ایجاد این نبرد به سود هیچ كشوری نیست.
'آسه آن' در سال 2017 از رشد پرقدرت اقتصادی 5.1 درصد برخوردار بود و به همین دلیل وزیران و مسئولان شركت كننده در اجلاس سنگاپور خواستار به كارگیری تمهیدات لازم از جمله افزایش همكاری های منطقه ای برای حفظ و افزایش این میزان رشد اقتصادی در سال 2018 نیز بودند.
اعضای اتحادیه تاكید كردند كه این هدف درسایه بهبود اقتصاد جهانی ، گسترش تجارت بین المللی، حفظ مصارف شخصی و افزایش سرمایه گذاری های زیربنایی محقق می شود.
آساق **241**1599
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۶:۵۸
كوالالامپور- ایرنا- بررسی های جدید صندوق بین المللی پول نشان می دهدكه منطقه پرجمعیت جنوب شرق آسیا و اقتصادهای نوظهور آن بارشدی افزون بر 5 درصد به عنوان موتور رشد اقتصاد جهانی عمل می كند.