تهران - ایرنا - فقر در نوار غزه كه از زمان پیروزی 'جنبش حماس' در انتخابات سال 2006 تاكنون در محاصره زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی قرار دارد، ابعاد خطرناكی گرفته است.

به گزارش روز چهارشنبه خبرگزاری 'آناتولی'، بر اساس 'اینفوگرافی' منتشر شده در این رسانه، در حالی كه جمعیت نوار غزه حدود دو میلیون تن برآورد شده، 53 درصد از آنها از فقر شدید رنج می برند.
از سال 2011 تاكنون فقر در نوار غزه افزایشی 13 درصدی داشته است.
بر اساس این اینفوگرافی، میزان بیكاری در غزه 44 درصد است و 1.3 میلیون تن از جمعیت این منطقه نیازمند به كمك رسانی هستند.
بر اساس این گزارش، طی 10 سال گذشته، در حالی كه رشد جمعیت غزه 38 درصد بوده، رشد اقتصادی آن فقط 1.44 درصد برآورد شده و 47 درصد خانواده های آن در تهیه مواد غذایی با مشكل مواجه هستند.
میزان فقر در نوار غزه در حال حاضر رشدی 25 درصدی در مقایسه با سال 1993 داشته است .
این خبرگزاری افزود: ماهیگیران نوار غزه بر اساس 'پیمان اسلو' تا مسافت 20 مایلی در دریا اجازه فعالیت دارند، اما رژیم صهیونیستی از این قانون پیروی نكرده و مرز ماهیگیری برای فلسطینیان را 6 تا 9 مایل دریایی قرار داده است.
با میانجیگری 'بیل كلینتون' رییس جمهوری وقت آمریكا در 22 شهریور 1373 (13 سپتامبر 1993م)، 'یاسرعرفات' رئیس سابق تشكیلات خودگردان فلسطین در اسلو با 'اسحاق رابین' نخست وزیر رژیم صیهونیستی قراردادی ننگین امضا كرد.
بر اساس این قرارداد، اجازه داده شد تشكیلات فلسطینی فقط بر دو شهر غزه و 'رام الله' یعنی در كمتر از 2 درصد از خاك فلسطین حاكمیت داشته و ماهیگیران فلسطینی تا 20 مایلی در دریا حق فعالیت دارند. طبق این قرارداد در صورت اجرایی شدن كامل پیمان، حاكمیت فلسطینیها به تمام مناطق كرانة باختری و نوار غزه یعنی 22 درصد فلسطین افزایش خواهد یافت .
پیمان اسلو حق حاكمیت صهیونیست‌ها بر 78 درصد خاك فلسطین را كه از سال 1948 میلادی اشغال شده، در دست خواهند داشت .
خبرگزاری آناتولی افزود كه 'مركز حقوق بشر فلسطین' سه ماه پیش اعلام كرد كه با ادامه محاصره 10 ساله نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی ، میزان فقر در این منطقه به 65 درصد رسیده است.
این مركز در گزارشی اعلام كرد: به دلیل ادامه محاصره 10 ساله نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی، شمار افرادی كه زیر فقر قرار گرفته اند، به 65 درصد افزایش یافته است.
بر اساس این گزارش، نرخ بیكاری در غزه نیز 47 درصد افزایش یافته كه 65 درصد آن را جوانان تشكیل می دهند. علاوه بر این 80 درصد ساكنان این منطقه با كمك های خارجی زندگی می كنند.
بانك جهانی سال گذشته میلادی در گزارشی اعلام كرد كه میزان بیكاری در غزه از تمام كشور‌های جهان بیشتر بوده و40 درصد مردم این منطقه زیر خط فقر زندگی می كنند و80 درصد اهالی غزه نیازمند كمك رسانی هستند.
همچنین 'موسسه تجارت و توسعه' وابسته به 'سازمان ملل متحد' نیز با انتشار گزارشی اعلام كرد كه در صورت ادامه شرایط بد اقتصادی در نوار غره، این منطقه در سال 2020 به مكان نامناسب برای زندگی تبدیل خواهد شد.
نوار غزه پس از پیروزی جنبش حماس در انتخابات پارلمانی فلسطین در سال 2006 تحت محاصره زمینی ، دریای وهوایی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و از سال 2007 این محاصره تشدید شده است.
'جمال الخضری' رئیس 'كمیته مردمی مقابله با محاصره غزه' دیروز (سه شنبه) اعلام كرد كه 85 درصد از مردم این منطقه كه بیش از 10 سال است تحت محاصره رژیم صهیونیستی هستند، زیر خط فقر زندگی می كنند.
وی وضعیت انسانی در غزه را نگران كننده خواند و افزود كه بیكاری در این منطقه به مرز 60 درصد رسیده است. این وضعیت نشان دهنده بزرگترین میزان بیكاری در جهان و خطر بزرگی است.
الخضری اضافه كرد: میزان درآمد سرانه در غزه به زیر 2 دلار رسیده است. بیش از 85 درصد از مردم غزه یعنی یك میلیون و ششصد هزار نفر از دو میلیون فلسطینی در فقر هستند. میزان فقر و بیكاری در نوار غزه به سرعت در حال افزایش است. به دلیل ممانعت رژیم صهیونیستی از ورود مواد خام به منطقه بیش از 80 درصد از كارخانه های غزه تعطیل شده است، لذا میزان تولید نیز به شدت كاهش یافته است.
وی همچنین اعلام كرد كه دیروزبا ارسال نامه ای به 'آنتونیو گوترش' دبیر كل سازمان ملل از وی درخواست شده، برای كاهش محاصره غزه به رژیم صهیونیستی فشار وارد كنند.
مردم غزه از روز 30 مارس (جمعه 10 فرودین) مصادف با سالگرد 'روز زمین' راهپیمایی موسوم به 'راه پیمایی بازگشت' در منطقه مرزی بین غزه و سرزمینهای اشغالی برگزار كردند.
فلسطینیان از سال 1976 تاكنون روز 30 مارس را به عنوان روز زمین فلسطینی نامگذاری كرده و آن را گرامی می دارند.
رژیم صهیونیستی در ماه مارس سال 1976 هزاران هكتار از سرزمین های فلسطینیان را تصاحب كرد و این اقدام باعث خشم گسترده شهروندان در سراسر خاك فلسطین شد.
گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای سركوب راه پیمایان فلسطینی شركت كننده در راه پیمایی بازگشت در مرز غزه و سرزمین های اشغالی از سوی رژیم صهیونیستی را محكوم كردند.
تاكنون در درگیری راه پیمایان فلسطینی با نظامیان صهیونیست 30 فلسطینی شهید و بیش از دو هزار و 850 تن زخمی شدند.
خاورم** 1453**1651