به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از پايگاه اينترنتي يورك الرت، محققان دانشكده پزشكي دانشگاه كاليفرنيا در سن ديگو در آمريكا كه اين مطالعه را انجام داده اند، مي گويند: زنان زيادي در سراسر جهان به افسردگي مبتلا مي شوند و عواقب اين وضعيت مي تواند به كودكان آنها نيز گسترش يابد.
محققان در اين مطالعه، 900 كودك سالم و مادران آنها را در سانتياگو در شيلي در فواصل پنج ساله از ابتداي تولد كودك تا 16 سالگي مورد بررسي قرار دادند.
محققان در اين مطالعه بررسي كردند كه مادران در اين فواصل زماني چه ميزان در برابر فرزندان خود رافت و پاسخگويي داشتند و چه اندازه به تامين اقلام كمك آموزشي مناسب سن آنها مقيد بودند.
در هر يك از سنجش ها، كودكان نيز با استفاده از آزمون هاي استاندارد بهره هوشي در زمينه توانايي هاي كلامي شناختي مورد ارزيابي قرار گرفتند و مادران نيز در زمينه علائم افسردگي آزمايش شدند.
محققان دريافتند مادراني كه به شدت افسرده بودند به اندازه مادران غيرافسرده، به لحاظ عاطفي براي فرزندان خود سرمايه گذاري نمي كردند و تمايلي به تهيه تجهيزات كمك يادگيري - مانند اسباب بازي يا كتاب-- براي آنها نداشتند.
اين موضوع به نوبه خود بر بهره هوشي كودكان در سنين يك تا 16 سالگي تاثير داشت و بر اين اساس، تداوم و مدت اين نتايج بيان كننده تاثير ماندگاري است كه افسردگي بر فرزندپروري مادر و تكامل كودك دارد.
در اين مطالعه متوسط امتياز بهره هوشي كلامي براي تمام كودكان شركت كننده در يك مقياس از 1 تا 19 در پنج سالگي برابر با 7.64 بود. اما اين امتياز در كودكاني كه مادران افسرده داشتند 7.30 و در كودكاني كه مادران افسرده نداشتند 7.78 بود.
محققان گفتند: با وجود اينكه تفاوت ميان بهره هوشي از 7.78 تا 7.30 به نظر كم مي رسد اما اين تفاوت به لحاظ مهارت هاي كلامي و واژگان كودك بسيار معني دار است.
آنها خاطرنشان كردند كه نتايج مطالعه آنها بيان كننده عواقب طولاني مدتي است كه يك كودك به دليل افسردگي مزمن مادر متحمل مي شود.
يافته هاي اين مطالعه در شماره آوريل مجله Child Development منتشر شده است.
علمي**2038**2017
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶
تهران-ايرنا- نتايج يك مطالعه نشان مي دهد كه افسردگي مادر تكامل شناختي و بهره هوشي كودك را تحت تاثير قرار مي دهد و اين تاثير تا 16 سالگي ادامه دارد.