به گزارش ايرنا ، رضا سنجري روز چهارشنبه در كارگاه آموزشي ويژه جوامع محلي با موضوع اطفاي حريق عرصههاي منابع طبيعي 'جنگلها و مراتع' افزود: سال گذشته به دليل حضور مستمر كارشناسان منابع طبيعي و همكاري مردم در بخشها و روستاهاي پرخطر، از نظر آتشسوزي و برداشت بيرويه محصولات جنگلي و مرتعي، ميزان تصرف، قاچاق و آتشسوزيها كاهش يافت.
وي با اشاره به اينكه بيشترين مرتع ييلاقي و جنگل در كل استان كرمان متعلق به شهرستان جيرفت است، بيان كرد: بر همين اساس مراتع نقش مهمي در معيشت مردم منطقه دارد كه بايد با صيانت از تخريب و آسيب آنها جلوگيري شود.
سنجري عامل بيشتر آتش سوزيهاي رخ داده در شهرستان جيرفت را گردشگران و شكارچيان برشمرد و گفت: اين آتش سوزيهايي كه سهوا و از روي نا آگاهي در منطقه رخ داده، گاها جبران ناپذير بوده و خسارتهاي زيادي به بار آورده است.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري جيرفت ادامه داد: مردم طي سال گذشته همكاري بسيار خوبي با اين اداره داشتند به ويژه در بحث آتش سوزيها با كمترين امكانات به ياري نيروهاي منابع طبيعي شتافتند.
وي ميزان بارندگي شهرستان جيرفت را در سال گذشته 12 ميليمتر عنوان كرد و افزود: اين ميزان بارندگي و خشكسالي، امكان آتش سوزي در عرصههاي مرتعي و جنگلي را طي سال جاري افزايش داده كه همت بيشتر مردم به ويژه همياران طبيعت را ميطلبد.
وي با بيان اينكه مجموعه منابع طبيعي به دليل كمبود نيرو و امكانات لازم، قادر نيست به تنهايي از 830 هزار هكتار اراضي ملي شهرستان جيرفت محافظت كند، تصريح كرد: با توجه به گستره وسيع مراتع و جنگلها نيازمند همراهي بيشتر مردم در اين زمينه هستيم.
سنجري بيان كرد: در سال جاري بهرهبرداري از محصولات فرعي جنگلي و مرتعي در سطح شهرستان جيرفت ممنوع شده است و بر همين اساس مردم ميتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را با كد 1504 گزارش دهند تا در كمترين زمان ممكن از وقوع آن جلوگيري شود.
وي با تأكيد بر بهبود معيشت جنگل نشينان منطقه عنوان كرد: با توجه به اينكه اولويت برداشت محصولات فرعي جنگلي و مرتعي با عشاير و حاشيه نشينان جنگلها بوده، بر اساس برنامه ريزي مدوني كه در اين زمينه داريم، اقدام ميكنيم.
سال گذشته كارگاه آموزشي اطفاي حريق براي 600 نفر از مردم شهرستان جيرفت برگزار شد.
جيرفت با 308 هزار نفر جمعيت از چهار بخش مركزي، اسماعيلي، ساردوئيه و جبالبارز تشكيل شده و در فاصله 230 كيلومتري جنوب كرمان واقع است.
7429/7450/ 5054
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۰
جيرفت - ايرنا - رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان جيرفت گفت: طي سال جاري مشكل بزرگ كه مراتع اين منطقه را تهديد مي كند چراي بي رويه و غير مجاز دام است كه بيشتر توسط دامداران روستايي و افراد فاقد پروانه چرا انجام ميگيرد.