به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي ايرنا از پژوهشگاه ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، يك نشست تخصصي به مناسبت روز جهاني بناها و محوطه هاي تاريخي با عنوان «تصويري ماندگار براي آينده مستندنگاري شهرهاي تاريخي با روش هاي جديد» توسط پژوهشكده بناها و بافت هاي فرهنگي تاريخي برگزار شد.
مهدي برومند در اين نشست تاكيد كرد: محصولاتي كه در روش هاي جديد فتوگرامرتيك (نقشهبرداري آثار تاريخي به روش فتوگرامتري) وجود دارد فقط محدود به نقشه هاي خطي مسطحاتي (پلانيمتري) يا توپوگرافي (عارضهنگاري) نمي شود بلكه اين روش ها در كنار نرم افزارهاي جديد باعث خلق تصاويري بسيار دقيق شده است.
وي در ادامه به توضيح چگونگي به كارگيري از تجهيزات جديد و پهپادها در مستندگاري شهرها و اماكن پرداخت و گفت: ما مي خواهيم روش مستندنگاري هوايي را فراتر از نقشه هاي توپوگرافي برده و وارد دنياي سه بعدي شويم، دنيايي كه امروز ابزارهاي ساده اي براي آن وجود دارد و با يك دوره آموزشي سه روزه مي توان به آنها آشنا شد.
او با اشاره به امكان تلفيق تصاوير و نقشه هاي خطي گفت: امروز ديگر نقشه ها به خط محدود نمي شود و ترسيم، كار وقت گير اپراتوري است كه با حذف آن مي توان در زمان و هزينه ها صرفه جويي كرد.
برومند با اشاره به اين كه در پهپادها ميزان پوشش ها نسبت به عكس هاي هوايي بيشتر در نظر گرفته مي شود، گفت: محصولاتي كه در روش هاي جديد فتوگرامرتيك وجود دارد فقط محدود به نقشه هاي خطي مسطحاتي يا توپوگرافي نمي شود.
او گفت: امروزه در عكسبرداري هوايي ميزان پوشش را افزايش مي دهيم تا از هر عارضه تعداد زيادي عكس از مناظر مختلف داشته باشيم و همين امر باعث شده بتوانيم با دقت كمتر از 5 سانتيمتر كار كنيم.
18 آوريل برابر با 29 فروردين روز جهاني حفظ بناها و محوطه هاي تاريخي نامگذاري شده است.
فراهنگ**3079**1055
تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۷
تهران - ايرنا - يك كارشناس ميراث فرهنگي همزمان با روز جهاني بناها و محوطه هاي تاريخي اعلام كرد: به منظور تسهيل، تسريع و بالا بردن دقت در اجراي امور و شهرهاي تاريخي با روش هاي جديد مستندنگاري مي شوند.