كرمانشاه - ايرنا - مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه معتقد است كه حوزه فرهنگ و هنر مردمي است نه دولتي و تاكيد دارد كه بايد فعاليت هاي اين حوزه را به سمت مردمي كردن هدايت كرد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار ايرنا، حجت الاسلام رحيم جعفري در جريان بازديد از خبرگزاري جمهوري اسلامي مركز كرمانشاه در گفت و گو با خبرنگاران اين مركز اظهار كرد كه فرهنگ و هنر حوزه اي گسترده و تاثيرگذار است و نبايد دولتي باشد بلكه بايد فعاليت هاي اين حوزه را به سمت مشاركت جدي مردم هدايت كرد.
وي معتقد است كه مردم بايد علاوه بر در دست گرفتن اجراي برنامه هاي فرهنگي و هنري بايد در اين حوزه نيز سرمايه گذاري و هزينه كنند.
به اعتقاد او، هر نوع هزينه كردن در حوزه فرهنگ و هنر به عنوان يكي از حوزه هاي زيربنايي و تاثيرگذار و جذاب، سرمايه گذاري بلند مدت و موثري است و بايد افراد متمول جامعه را مجاب كرد در اين حوزه سرمايه گذاري كنند.
وي با بيان اينكه فعاليت هاي فرهنگي ديربازده اما اثرگذار، مهم و زيربنايي است، گفت: ممكن است يكي از دلايل عدم روي آوري مردم به سرمايه گذاري در حوزه فرهنگ و هنر ديربازدهي و كمتر ديده شدن آن باشد اما باتوجه به اهميت اين حوزه و ميزان اثرگذاري بسيار بالاي آن به دليل جذابيت فعاليت ها، از مردم دعوت مي كنيم بخشي از سرمايه هاي خود را به اين حوزه سوق دهند.
او همچنين از مردم خواست براي خريد كالاهاي فرهنگي هزينه كنند و با اين كار خود از هنرمندان و اهالي فرهنگ و هنر حمايت نمايند.

**بودجه 6 ميليارد ريالي استاني فرهنگ و ارشاد اسلامي
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه در ادامه سخنان خود گريزي به اعتبارات و بودجه هاي اين اداره كل زد و گفت: براي تامين بخشي از اعتبارات برنامه هاي فرهنگي بنا داريم برنامه ها را به صورت مشاركتي با برخي از دستگاه ها از جمله شهرداري و ميراث فرهنگي برگزار كنيم.
حجت الاسلام جعفري به برگزاري جلسات متعدد و انعقاد تفاهم نامه هايي با برخي از دستگاه هاي فرهنگي در استان اشاره كرد و افزود: اين جلسات منجر به نتيجه شده و قرار است چندين برنامه فرهنگي با مشاركت ادارات استان برگزار كنيم.
وي با اشاره به اينكه بودجه هاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان در 2 بخش استاني و ملي تامين مي شود، گفت: بودجه استاني سال گذشته اين اداره كل 6 ميليارد ريال بود.
وي با بيان اينكه بودجه استاني اداره كل سال گذشته حدود 25 درصد افزايش يافت، افزود: باتوجه به نگاه مثبت و حمايتي مديريت عالي استان، اميدواريم ميزان اعتبارات استاني افزايش يابد.

** 96 يكي از سال هاي موفق حوزه فرهنگ و هنر بود
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كرمانشاه با بيان اينكه چندين رويكرد براي اجراي فعاليت هاي فرهنگي هنري در استان تعريف كرده ايم، گفت: فعاليت براساس اين رويكردها موجب شد كه سال گذشته يكي از سال هاي موفق حوزه فرهنگ و هنر استان باشد.
او شهرستان محوري را يكي از رويكردهاي اصلي اين اداره كل در اجراي برنامه ها دانست و اظهار كرد: در سال هاي اخير حوزه فرهنگ و هنر استان بخصوص در شهرستان ها دچار يك ركود و سكوتي شده بود كه با تعريف برنامه ها و كارشناسي كردن آن، سعي كرديم رويدادهاي فرهنگي هنري استان را به سمت شهرستان ها ببريم.
او به ديگر رويكردهاي اين اداره كل نيز اشاره كرد و افزود: رويكردهاي علمي و پژوهشي، مردمي بودن و واگذاري امور به بخش غيردولتي از جمله اين رويكردها در اجراي برنامه هاي فرهنگي و هنري است.
حجت الاسلام جعفري با بيان اينكه واگذاري امور فرهنگي و هنري به بخش غيردولتي در سال هاي گذشته در استان كرمانشاه آنگونه كه انتظار مي رفت اجرايي نشده بود، گفت: اين موضوع در كرمانشاه هنوز خوب جا نيفتاده اما سياست دولت واگذاري فعاليت هاي فرهنگي و هنري به بخش خصوصي و مردم است.
او يكي از بخش هاي موفق فرهنگ و ارشاد اسلامي را واگذاري امور به هنرمندان و اهالي فرهنگ و هنر استان دانست و گفت: اگرچه اين واگذاري به صورت 100 درصدي انجام نشده اما به اهالي اين حوزه القا كرديم و گفتيم كه كارهاي اجرايي اين حوزه را خودشان انجام بدهند.
وي حمايت و تقويت تشكل ها و انجمن هاي فرهنگي و هنري را از ديگر برنامه ها دانست و تصريح كرد: از اجراي برنامه هاي حوزه فرهنگ و هنر از طرف اين انجمن ها و تشكل ها استقبال مي كنيم و معتقديم برنامه هاي اين حوزه بايد توسط اين تشكل ها برگزار شود.
وي همچنين گفت: توجه به شرايط بومي و منطقه اي و مطالباتي كه اصحاب فرهنگ و هنر دارند نيز در برنامه ريزي و تدوين برنامه ها اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي مد نظر است.
در حوزه شعر و ادبيات و برگزاري محافل، جلسات و جشنواره هاي اين حوزه در سال گذشته قدم هاي خوبي برداشته شد كه به گفته مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمانشاه، اين بخش جزو حوزه هاي فعال استان بود.
وي بخشي از فعاليت ها را مربوط به حوزه دفاع مقدس دانست و به برگزاري جشنواره هايي كه در گيلانغرب سرپل ذهاب و ديگر شهرستان اشاره كرد و گفت: تئاتر مرصاد در حوزه دفاع مقدس نيز از جمله برنامه هاي شاخصي است كه امسال برگزار مي شود.

**فعاليت يك هزار موسسه و كانون فرهنگي، هنري و قرآني
بيش از يك هزار مركز ديني، قرآني، فرهنگي و هنري داراي مجوز در استان كرمانشاه فعال است كه 550 موسسه ديني و قرآني و مابقي آن فرهنگي و هنري است.
به گفته مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كرمانشاه بخش زيادي از برنامه ها و رويدادهاي فرهنگي، ديني و هنري استان از طريق اين موسسات و كانون ها برگزار مي شود.
حجت الاسلام جعفري اظهار كرد كه در كنار كميت برنامه ها، به كيفيت هم توجه ويژه اي داريم و قبل از برنامه ريزي براي اجراي يك برنامه آن را با كارشناسان و متخصصان هر حوزه بازبيني مي كنيم.
در استان كرمانشاه كه بيش از 24 هزار كيلومتر مربع وسعت دارد؛ حدود 2 ميليون نفر جمعيت در 14 شهرستان و بيش از 2 هزار و 600 روستا سكونت دارند كه از اين تعداد نيمي از جمعيت در مركز استان زندگي مي كنند.
اين استان بافتي قومي و مذهبي دارد و اقوام كُرد، لك، جاف و ترك و همچنين مذاهب و فرق اهل تسنن، تشييع و اهل حق در اين استان سكونت دارند.
استان كرمانشاه همچنين 371 كيلومتر مرز مشترك با 2 بخش كُردنشين و عرب نشين كشور عراق دارد و مي توان گفت جزء استان هاي مهم كشور محسوب مي شود.
به دليل تنوع قومي و مذهبي و وجود خُرده فرهنگ هاي فراوان از استان كرمانشاه به نام هندوستان ايران نام مي برند، كرمانشاه از قدمت و پيشينه تاريخي نيز برخوردار است و سنگ نوشته ها و بناهاي تاريخي دوران قبل از اسلام و ديگر دوره هاي تاريخي نشان از وجود فرهنگ و تمدن در اين ديار دارد.
3033/8066