تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۴

تهران – ایرنا – محققان موسسه تحقیقاتی LSTM در لیورپول انگلیس راهكار جدیدی را برای درمان نیش مار ابداع كردند.

به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیكال ساینس، معمولا پادزهرها فقط نیش مارهایی را درمان می كنند كه یك نوع سم دارند. این پادزهرها معمولا با استفاده از زهر یك مار در یك محیط بسته تولید می شوند. بدین ترتیب لازم است برای درمان نیش مارهای ساكن در مناطق مختلف زمین، پادزهرهای مختلفی نیز تولید شود. محققان به جای تمركز بر محدوده جغرافیایی، روی سم شناسی مارها تمركز كردند و توانستند زهر این مارها را در چهار گروه طبقه بندی كنند.
سم های عامل انعقاد خون كه موجب لختگی خون می شوند، سم های عامل خونریزی، سم های عصبی كه سیستم عصبی را فلج می كنند و سم های عامل مسمومیت سلولی كه موجب خرد شدن سلول ها و از بین رفتن بافت ها می شود.
محققان توانستند پادزهری را بسازند كه ویژگی انعقادكنندگی خون را در زهر انواع مختلف مارها از بین می برد و بدین ترتیب نشان دادند كه می توان صرف نظر از گونه و ویژگی های جغرافیایی مارها پادزهرهایی را برای خنثی كردن آثار هریك از این چهار نوع زهر تولید كرد.
اكنون محققان در تلاشند تا با توسعه دامنه تحقیقات خود پادزهرهایی را برای خنثی كردن آثار سه نوع زهر دیگر تولید كنند. همچنین محققان در تلاشند تا از قابلیت های بالقوه مسدودكننده های آنزیم ها به عنوان یك جایگزین ارزان قیمت برای آنتی بادی های مورد استفاده در پادزهرها بهره بگیرند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Communications Biology منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440