اسماعیل نجار روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: هنوز با گذشت شش ماه از زلزله كرمانشاه برخی می گویند كه مردم زلزله زده در چادر زندگی می كنند و كانكس دریافت نكرده اند در حالی كه همه كانكس گرفته اند و حتی پنج درصد مردم این منطقه 2 تا 6 كانكس دریافت كرده اند كه بنده خود شاهد آن نیز بوده ام و حال آنكه در كنار كانكس ها چادرها هم برپاست.
وی گفت: البته شاید گفته شود كه چرا كانكس ها این گونه توزیع شده و چرا برخی ها تا شش كانكس دریافت كرده اند كه باید گفت، تعدادی از كانكس ها توسط خود مردم اهداء شده است و ما دخالتی در توزیع آن به افراد نداشته ایم.
رئیس سازمان مدیریت بحران كشور افزود: علاوه بر این، یك درصد كانكس ها در سرپل ذهاب به محل كسب بدل شده است. یعنی هیچ كس بدون كانكس در این منطقه آسیب دیده نمانده است.
معاون وزیر كشور در امور بحران گفت: در حال حاضر هیچ مشكلی بابت كانكس در شهرستان سرپل ذهاب وجود ندارد. اما اساس كار بربازسازی است و همه دستگاههای متولی در تلاش هستند تا این شهرستان بازسازی شود.
وی اظهار كرد: هم اكنون شش هزار شیرآب در محل های استقرار كانكس ها نصب شده است كه مردم بهره برداری می كنند، سرویس های بهداشتی هم در حد توان و امكان توسط دولت و دستگاههای اجرایی و خود مردم ایجاد شده است هر چند ممكن است بگویند تعدادش كم است.
نجار گفت: برق هم برای همه كانكس ها و چادرها تامین شده است و مشكلی از بابت تامین روشنایی وجود ندارد.
نجار در پاسخ به این سوال كه آیا كانكس های اهدایی در مالكیت افراد می ماند یا به صورت امانت در اختیارشان قرار داده شده و از آنان باز پس گرفته خواهد شد؟ گفت: این كانكس ها مال خود افراد است اما نمی توان این كانكس ها را برای همیشه در شهر نگه داشت.چرا كه شهر تبدیل به پاره آهن می شود بنابراین پیشنهاد داده ایم تا كانكس ها پس از بازسازی كامل شهر، از مردم خریداری شود.
رئیس سازمان مدیریت بحران كشور درباره این پرسش كه گفته می شود با گذشت شش ماه از حادثه زلزله، ماموریت دستگاههای اجرایی در شهرستان سرپل ذهاب به پایان رسیده است و كمك رسانی به این افراد به دست فراموش سپرده شده است؟ پاسخ داد: هنوز كمك رسانی ها ادامه دارد و همه دستگاههای متولی در منطقه به كمك رسانی و امر بازسازی مشغول هستند.
وی ادامه داد: اینكه گفته می شود پایان ماموریت دستگاهها اعلام شده درست نیست و صحت ندارد. هر چند روند كار در برخی بخش ها به كندی پیش می رود اما مشكل خاصی وجود ندارد و كار بازسازی درحال انجام است.
به گزارش ایرنا؛ زلزله 7.3 ریشتری 21 آبان سال 96 در 11 كیلومتری بخش ازگله، 32 كیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب كرمانشاه به وقوع پیوست.
این زلزله به 10 شهرستان و هزار و 930 روستای استان كرمانشاه خسارت وارد كرد و بر اساس ارزیابی های صورت گرفته، حدود 90 هزار واحد مسكونی شهری و روستایی در این زلزله آسیب كلی و جزئی وارد آورد.
اجتمام*9136*3063
تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱
تهران- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت بحران كشور در واكنش به برخی اظهارات مبنی بر اینكه عده ای در شهرستان سرپل ذهاب هنوز در چادر زندگی می كنند و كانكس ندارند، گفت: یك نفر هم در شهرستان سرپل ذهاب بدون كانكس نیست. حتی كسانی كه به جای كانكس پول گرفته بودند، هم كانكس گرفتند.