اروميه- ايرنا- مسئول بخش نسخ خطي و چاپ سنگي كتابخانه مركزي اروميه گفت: مجموعه اي با 887 كتاب منبع نفيس به زبان هاي مختلف براي استفاده پژوهشگران در كتابخانه مركزي اين شهر نگهداري مي شود.

رضا محمودپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مجموعه اي كم نظير شامل 164 نسخه خطي، 375 كتاب چاپ سنگي و 348 كتاب چاپ سربي به زبان هاي فارسي، عربي و تركي در بخش نسخ خطي و چاپ سنگي كتابخانه مركزي اروميه براي استفاده محققان آماده است.
وي اضافه كرد: 125 كتاب چاپ سربي اين مجموعه نيز به زبان هاي انگليسي، فرانسه، آلماني، روسي و ارمني نوشته شده و در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است.
وي با اشاره به اينكه نسخه هاي خطي هويت تاريخي و فرهنگي ما را نشان مي دهد و شناخت آنها پلي براي ارتباط نسل فعلي با گذشته است، گفت: در زمان حاضر جمع آوري، حفاظت و نگهداري اصولي، اسكن، استخراج اطلاعات كتابشناسي و نسخه شناسي و فهرست نويسي از جمله اقدام هاي مهمي است كه در اين كتابخانه انجام مي شود.
وي افزود: 'مشارق الانوار' به زبان عربي مربوط به سال 714 هجري قمري، قديمي ترين نسخه خطي اين كتابخانه است.
وي با اشاره به اينكه نسخه خطي 'احقاق الحق' اين كتابخانه قديمي ترين نسخه خطي 'احقاق الحق' در ايران است، اضافه كرد: تاريخ كتابت اين نسخه 1025 هجري قمري و تاليف شهيد قاضي نورالله شوشتري و به زبان عربي است.
وي ادامه داد: موضوع اين كتاب در دفاع از تثبيت ولايت و امامت اميرمومنان علي (ع) و تبيين انديشه هاي كلامي شيعه است.
به گزارش ايرنا بخش كتاب هاي نسخ خطي و چاپ سنگي كتابخانه مركزي اروميه از سال 1390 شمسي فعاليت خود را آغاز كرد و با برخورداري از تعدد و تنوع موضوعي، گنجينه اي از منابع تاريخي به شمار مي رود؛ گنجينه اي كم نظير كه نسخه هاي الكترونيكي آن بسياري از پژوهشگران را به خود فرا مي خواند.
7129/2093