تهران - ايرنا - فرمانده نيروي دريايي راهبردي ارتش جمهوري اسلامي ايران از موافقت ضمني هيات ها در ششمين اجلاس فرماندهان نيروي دريايي منطقه اقيانوس هند (آيونز) با تشكيل ائتلاف نظامي خبر داد.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي نيروي دريايي ارتش، امير دريادار حسين خانزادي روز سه شنبه طي سخناني گفت: امنيت در منطقه اقيانوس هند يك اولويت است و بر همين مبنا پيشنهاد داديم كه يك گروه و ائتلاف نظامي مشترك ميان كشورهاي اجلاس IONS تشكيل شود.
وي در اين باره افزود: اكثر كشورهايي كه بنده شخصا با آنها ديدار خصوصي و دوجانبه داشتم، با اين پيشنهاد موافق بودند و قرار شد كه موضوع در اجلاس فرماندهان طرح و در صورت موافقت همه اعضا، اجرايي شود.
امير دريادار خانزادي با اشاره به ديدارهاي دوجانبه با مقامات عالي رتبه نظامي كشورهاي حاضر در اجلاس آيونز، گفت: مجموعاً طي ديروز و امروز 10 ديدار با هيات هاي مختلف نظامي از كشورهاي تركيه، بنگلادش، اندونزي، چين، هند، آفريقاي جنوبي، روسيه، سريلانكا، پاكستان و ژاپن صورت گرفت كه طي آن مطالب بسيار مهم و كاربردي توسط طرفين مطرح شد.
وي افزود: در اين ديدارها به ظرفيت‌هاي ژئوپليتيك مشترك ميان ايران و كشورهاي مختلف اشاره و بر توانمندي‌هاي موجود در جمهوري اسلامي ايران به خصوص نيروي دريايي تاكيد شد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش تصريح كرد: در حال حاضر ظرفيت علمي، فني و دانشجويي خوبي در نيروي دريايي ارتش وجود دارد كه اين ظرفيت قابل انتقال به ديگر كشورها نيز هست و از همين رو در ديدارها با مقامات خارجي پيشنهاد كرديم كه كشورهاي مختلف از ظرفيت فني و دانشجويي نداجا بهره برده و ما نيز متقابلاً از ظرفيت‌هاي آنها استفاده كنيم.
دريادار خانزادي با بيان اينكه با همه هيات ها در خصوص تبادل دانشجو در سطوح مختلف، مذاكره مستقيم انجام شد، تاكيد كرد: در خصوص اعزام ناوگروه و همچنين پذيرش ناوگروه هاي اعضاي آيونز رايزني مستقيم انجام دادم. همچنين گفت و گو هاي بسيار خوبي براي برگزاري رزمايش دريايي در قالب هاي مختلف تاكتيكي و امداد و نجات ميان ما و طرفين صورت گرفت.
وي همچنين از پيشنهاد نيروي دريايي ارتش ايران به هيات هاي خارجي براي تشكيل كارگروه مشترك به منظور توسعه همكاري ها در حوزه هاي مختلف ستادي و تاكتيكي و همچنين عملياتي خبر داد و گفت: قرار است كه اين پيشنهاد توسط كشورها، بررسي شده و در زمان مناسب خودش تفاهم نامه همكاري مورد نظر در اين زمينه ها نيز به امضاي طرفين برسد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش همچنين گفت: در مذاكرات با هيات هاي خارجي پيشنهاد داديم كه علاوه بر همه اين حوزه ها، رفت و آمدهايي نيز در سطح فرماندهان انجام شود.
ديادار خانزادي با بيان اينكه اجلاس آيونز ظرفيت بسيار خوبي براي توسعه همكاري‌هاي عملي دارد، تاكيد كرد: ما از حضور كشورهاي ديگر در اجلاس استقبال مي‌كنيم اما حضور آمريكا در اين اجلاس را حضوري نامطلوب دانسته و با آن مخالفيم و بسياري از كشورها نيز با ما در اين زمينه هم نظر هستند.
وي در پايان از برگزاري رزمايش مشترك امداد و نجات ميان نيروي دريايي ارتش ايران و نيروي دريايي سلطنتي عمان در 17 و 18 ارديبهشت ماه خبر داد.
اجتمام**7029 ** 1418