تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه كشورمان با بیان اینكه بازگرداندن تحریم های آمریكا علیه ایران به معنای خروج از برجام است، به پیامدهای این خروج اشاره كرد و گفت كه خروج متقابل از برجام و احتمالا از پیمان منع گسترش هسته ای از گزینه های ایران است.

به گزارش سه شنبه شب ایرنا، محمد جواد ظریف در گفت و گو با خبرگزاری آسوشیتدپرس به پیامدهای خروج آمریكا از توافق هسته ای با ایران پرداخت و افزود: این كار بر مذاكرات واشنگتن با پیونگ یانگ تاثیر می گذارد و ثابت می كند آمریكا به تعهدات خود پایبند نیست.
وی تاكید كرد: در صورتی كه رئیس جمهوری آمریكا از برجام خارج شود، ایران دیگر به هیچ یك از تعهدات بین المللی خود تحت این توافق مقید نبوده و غنی سازی را بسیار فراتر از محدودیت هایی كه در این توافق مشخص شده، از سر خواهد گرفت.
ظریف گفت: اگر آمریكا بخواهد از توافق هسته ای خارج شود، پیامد بدیهی آن به احتمال زیاد اقدام متقابل و خروج ایران خواهد بود. چرا كه دیگر توافقی وجود ندارد كه ایران در آن بماند.
وزیر خارجه كشورمان با اشاره به دیدار پیش روی دونالد ترامپ با كیم جونگ اون رهبر كره شمالی و با بیان اینكه اعتبار آمریكا در تزلزل است، گفت: ایران از كاهش تنش در شبه جزیره كره استقبال می كند. اما رئیس جمهوری آمریكا به جهان نشان می دهد كه این كشور مذاكره كننده قابل اعتمادی نیست.
وی افزود: آن ها (آمریكا) حاضرند هر آنچه را كه داده اند، پس بگیرند و بعد درباره وعده هایی كه در توافق داده اند، دبه كنند. این كار آمریكا را به طرفی غیرقابل اتكا در توافق های بین المللی بدل می كند.
ظریف كه برای شركت در اجلاس صلح پایدار در سازمان ملل متحد به نیویورك رفته است، در حالی با آسوشیتدپرس گفت و گو می كرد كه همزمان امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه برای گفت و گو با ترامپ پیرامون برجام در كاخ سفید به سر می برد.
با وجود آن كه فرانسه در راس سه قدرت اروپایی برای جلب رضایت واشنگتن و آنچه اصلاح برجام می خوانند تلاش می كند، كمتر كسی به حصول توافقی در این باره میان آمریكا و اروپا تا پیش از ضرب الاجل ترامپ در 12 ماه مه (22 اردیبهشت) امیدوار است.
قرار است ترامپ در 22 اردیبهشت درباره تعلیق تحریم های هسته ای ایران تصمیم گیری كند. تصمیمی كه سرنوشت برجام و خروج یا ماندن آمریكا در این توافق را تعیین می كند.
ظریف درباره وضعیت پس از خروج آمریكا از برجام گفت: این وضعیت از چشم انداز كسانی كه از آغاز سر و صدای فراوانی درباره برنامه هسته ای ایران به پا كردند، كاملا متفاوت خواهد بود.
وی افزود كه خروج از پیمان منع گسترش هسته ای (ان پی تی) یكی از گزینه های تهران در صورت خروج واشنگتن از برجام است كه البته دولت حامی چنین گزینه ای نیست اما برخی از نیروها در ایران خواهان آن هستند.
ظریف همچنین درباره مسائل یمن گفت كه ایران خواستار خودداری همه طرف های درگیر در بحران این كشور از حمله به مناطق غیرنظامی است.
وی درباره نمایشی كه نیكی هیلی سفیر آمریكا در سازمان ملل از پاره های موشك های شلیك شده از سوی نیروهای یمنی به عربستان برای اثبات ایرانی بودن آن ها به اجرا درآورد، گفت: من نمی گویم كه هیلی دروغ می گوید، اما كسانی شواهد و مدارك را برای او جعل می كنند.
وزیر امور خارجه كشورمان پیرامون حضور مستشاری ایران در سوریه به آسوشیتدپرس گفت: تا زمانی كه هدفمان ایجاب می كند و تا زمانی كه دولت سوریه درخواست دارد، ما آنجا خواهیم بود.
شبد**9416**9122