به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، در بيماران مبتلا به درد نوروپاتي، پوست نسبت به فشارهاي بسيار ضعيف، حساسيت بيش از حد دارد و كوچكترين فشاري روي پوست مانند حركات بدن و فشار لباس روي پوست منجر به درد بسيار شديد مي شود.
محققان نوعي سلول هاي عصبي را در پوست شناسايي كردند كه نسبت به فشارهاي ضعيف حساس هستند و موجب دردهاي شديد نوروپاتي مي شوند. اين سلول ها كه نسبت به جريان هوا، خارش و حتي حركت يك پشه روي پوست واكنش نشان مي دهند، تنها سلول هاي عصبي پوست هستند كه نسبت به نور حساسيت دارند.
محققان براي آزمايش عملكرد ماده شيميايي ابتدا آن بخش از پوست موش ها را كه دچار حساسيت شديد بود به اين ماده جديد حساس به نور آغشته كردند و سپس پرتوهاي نزديك به مادون قرمز را روي آن تاباندند تا سلول هاي عصبي پوست تحت تاثير قرار گيرند. پس از به كارگيري اين شيوه، درد نوروپاتي در آن بخش از پوست موش ها از بين رفت. با توجه به اين كه سلول هاي عصبي موش ها و انسان ها شباهت زيادي به يكديگر دارند، محققان اميدوارند با استفاده از اين شيوه بتوانند دردهاي مزمن نوروپاتي را در انسان ها نيز درمان كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
تهران – ايرنا - محققان لابراتوار اروپايي بيولوژي مولكولي، يك ماده شيميايي حساس به نور ساختند كه قادر است دردهاي مزمن نوروپاتي را از بين ببرد.