به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، بر اساس اين تحقيقات اغلب ذرات پلاستيكي موجود در اين يخ ها در ابعاد ميكروسكوپي هستند و كمتر از 20 درصد اين ذرات ابعادي كوچكتر از 0.05 ميليمتر دارند و توسط مژكداران و پاروپايان خورده مي شوند.
در اين مطالعه، نمونه يخ هاي مورد آزمايش از پنج منطقه اقيانوس منجمد شمالي گردآوري شدند كه در هر ليتر از آنها تا 120 هزار ميكروذره يافت شد.
در اين تحقيقات 17 نوع پلاستيك مختلف شناسايي شد كه شامل مواد مورد استفاده براي بسته بندي، رنگ ها، نايلون، پلي استر و استات سلولز بودند. انواع مختلف پلاستيك موجود در اين يخ ها ردپاي منحصر به فردي است كه امكان ردگيري اين آلودگي را تا منشا اصلي آن براي محققان فراهم مي كند.
منظور از ميكروپلاستيك، ذرات پلاستيكي، فيبرها، مواد خام مورد استفاده در صنايع پلاستيك و ساير ذرات مصنوعي با ابعاد چند ميكرومتر تا پنج ميلي متر است.
بر اساس اين تحقيقات بخشي از اين آلودگي از كوه زباله موجود در اقيانوس آرام به شمال آمده و بخش ديگر آن مربوط به فعاليت هاي ماهيگيري و تجاري گسترده در اقيانوس منجمد شمالي است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1834
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۴
تهران- ايرنا- محققان موسسه تحقيقاتي آلفرد وگنر در آلمان، طي مطالعه اي دريافتند ميزان ميكروپلاستيك موجود در يخ هاي اقيانوس منجمد شمالي بيش از هر زمان ديگري است.