قم - ایرنا - معاون هماهنگی امور زائرین استانداری قم گفت: 50 درصد بازار سوغات این استان، تولید كشور چین است كه بخش زیادی از این محصولات امكان تولید در داخل را دارد.

به گزارش ایرنا، یونس عالی پور روز چهارشنبه در نخستین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال 97 در سالن امام جواد(ع) استانداری قم، افزود: قم سالانه میزبان 20 میلیون زائر است كه متاسفانه بخش مهم بازار سوغات این استان توسط كشورهای مختلف تامین می شود.
وی ادامه داد: كالاهای مختلفی از كشور چین وارد استان می شود و به عنوان سوغات به فروش می رسد كه این موضوع زیبنده این شهر نیست.
عالی پور افزود: بسیاری از كالاهای وارداتی كه در بازار قم به عنوان سوغات به فروش می رسد هیچ گونه فناوری پیچیده و غیر قابل تولید در داخل ندارد كه باید با استفاده از ظرفیت های صنعتی قم، نیاز بازار به این محصولات را در داخل تامین كرد.
وی با انتقاد از ورود گسترده اسباب بازی در قم اظهار كرد: در حالی اسباب بازی در حجم گسترده از چین وارد استان می شود كه واحد تولید اسباب بازی در قم تعطیل شده است.

** رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان قم نیز در این جلسه با بیان این كه در اواخر سال 96، اقتصاد كلان كشور دست خوش تغییراتی شده كه باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: تغییر نرخ ارز موجب شد تا نسبت به مسائل مربوط به صادرات و واردات و نیز شاخص های اقتصادی با شرایط جدیدی مواجه باشیم كه به همراه تهدیدها، فرصت هایی را نیز فراهم كرده است.
در هفته های گذشته نرخ دلار، به بیش از 6 هزار تومان نیز افزایش یافت كه با تدبیر دولت و تعیین نرخ 4200 تومان علاوه بر ثبات بازار ارز با تك نرخی كردن قیمت دلار چشم انداز روشنی برای صادرات و ورادات در كشور برای فعالان اقتصادی فراهم كرده است.
سید حسن رضوی همچنین با اشاره به اقدام های صورت گرفته ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قم گفت: 92 پروژه ابلاغی این ستاد دارای پیشرفت های خوبی بوده و برخی نیز به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: احداث واحد فراوری تخم مرغ، تكمیل زنجیره پرورش بلدرچین، احداث سیلوی 50 هزار تنی، نصب شیرآلات كم مصرف آب در اداره های استان و نیز بازچرخانی آب های خاكستری در مجتمع های مسكونی، پروژه هایی اقتصاد مقاومتی قم بوده كه تا كنون به نتیجه ای نرسیده است.

** مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان نیز در ادامه این جلسه گفت: تعیین تكلیف پروژه اتصال راه آهن به منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان، صدور سند فاز 3 و آماده سازی برای واگذاری زمین، راه اندازی ایستگاه گاز برای تكمیل گازرسانی به فاز 2 و تعیین مشوق برای سرمایه گذاری در این منطقه مهمترین اقدام های صورت گرفته در سال 96 بوده است.
سید مهدی طباطبایی افزود: نهایی كردن اتصال راه آهن به منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان و ایجاد بارانداز در این منطقه ویژه اقتصادی مهمترین برنامه ها در سال 97 است.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در 50 كیلومتری قم در زمینی به مساحت 2000 هكتار در سال 1376 به تصویب هیات وزیران رسید.
این منطقه به عنوان مهمترین و نزدیك ترین منطقه ویژه اقتصادی به مركز سیاسی – اقتصادی كشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراه های اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، كشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت كالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین كننده ای در اقتصاد كلان منطقه و كشور ایفا نماید.

** رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه، تولید كالا، خدمات و علم را مكمل اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: توجه به نخبگان و استفاده از ظرفیت های علمی جوانان تحصیل كرده كشور و استان موجب ارتقای سطح كیفی تولیدات و تحقق بخش اقتصاد مقاومتی خواهد شد.
عبدالله جلالی، تقویت مشاغل خانگی و صنایع دستی را از جلمه ظرفیت های مهم استان دانست و گفت: بازارچه عرضه صنایع دستی و تولیدات خانگی باید در قم ایجاد شود كه در راستای رفع این كمبود جدی، همراهی همه دستگاه ها و تخصیص بودجه ضروری است.
وی با بیان این كه مجموعه شهرداری و شورای شهر قم به دنبال گره گشایی از كار تولیدكنندگان و فعالان عرصه گردشگری هستند، ادامه داد: در این زمینه عوارض هتل ها در شورای شهر صفر تعیین شده است.
7404/ 1175